Hunter

Tesztelik a halálközeli élményeket

Brit tudósok paranormális jelenségeket vizsgálnak. Szerdai bejelentésük szerint egy nagyszabású kísérletet szeretnének elindítani Angliában, hogy egyszer s mindenkorra tisztázzák, vajon kilép a lélek a testből a halál küszöbén, vagy nem.

A tervezett tanulmány olyan embereket akar megszólaltatni, akik túléltek egy szívleállást, hogy megtudják volt-e testenkívüli élményük, miközben a műtőasztalon feküdtek.


"Egy év leforgása alatt reméljük 100 emberrel tudunk vizsgálatokat végezni, akik elhagyták a testüket" - nyilatkozott Peter Fenwick az újságíróknak a Brit Tudományos Előrelépések Szövetségének éves ülésén. A kutatók terveik szerint 25 kórházat kérnek fel, hogy speciális tárgyakat és képeket helyezhessenek el kardiológiai egységeik körül. Minden túlélő, aki azt állítja, hogy testenkívüli élményben volt része, melyben rendszerint a mennyezet közelében lebegve figyelik az újraélesztési folyamatot, megkérdezik észlelték-e a tárgyak bármelyikét.

"Ha tényleg észlelték azokat, amikor az agy nem működik, akkor fennáll az az eset, hogy a tudat elszakadt a testtől" - mondta. Fenwick, aki ezekre az esetekre szakosodott, elmondta, hogy bőségesen el vannak látva szóbeli bizonyítékokkal a halálközeli, testenkívüli élményekről, azonban szűkében vannak a kézzel fogható adatoknak. "Úgy tűnik ezek az emberek képesek információkhoz jutni, miután elhagyják a testüket. Egyfajta lélek-látásról beszélnek" - tette hozzá.


Vajon az alagút végén lévő fény érzetét csak az agy oxigénhiánya miatt fellépő csőlátás okozza?

Azonban azt elismeri, ha senki sem észleli az elhelyezett objektumokat, akkor az egész elmélet halálra van ítélve, hogy stílszerűek maradjunk.
Robert Morris az Edinbourgh Egyetem parapszichológia professzora szerint van bizonyíték, hogy a hang, érintés és látás nem kizárólagos módjai a kommunikációnak. Elmondása szerint, több kísérletekben különösen érzékeny emberek képesek voltak nagy távolságokból kommunikálni, bár elismeri, hogy rengeteg szélhámos igyekszik profitálni ezen a területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FtranX #60
    Habár én nem igazán tartom valószínűnek a halál utáni életet, de azért valahol reménykedem, hogy létezik... (ki a franc akar végleg elrohadni???)
  • Tetsuo #58
    Várom a kísérlet eredményét, ..bár valószínűleg negatív lesz.
  • Anteris #55
    Baromság! Amit ezek a klinikai halottak látnak nem más, mint a hipofízisből felszabaduló béta- endorfin - másnéven "boldogsághormon"-, azaz az ember saját gyártású kábítószerének a hatása.
  • Cat #53
    de azt igen, hogy a tudat ki tud lépni a testből, és attól függetlenül hogy a test (az agy) klinikai halál állapotába kerül az érzékelés és emlékezés még nem szűnik meg!
  • mikike #52
    azért az a vicc ha kísérletben, ha tényleg meglátják a tárgyakat az agyhalálból visszatérők, az még nem jelenti azt, hogy a halál után van valami
  • CH4R1ie #51
    Nem kizárt, hogy ez valóban a pokol. Az emberi gondolkodás primitív. A legtöbb esetben csak azt próbálja alkalmazni, amit tapasztal, amit nem látott, abban nehezen akar hinni. Erre példa a "Föld gömbölyű" eset, igaz valójában geoid alakja van. Szal az ember fejlődésének ez a legnagyobb akadálya.
    Szerintem, ha a lélek kiszáll a testből és emlékszünk halálon túli dolgokra, akkor az azt bizonyítja, hogy az emlékeink nem az agyban, hanem a lélekben tárolódnak. Ezen kívül valószínűnek tartom, hogy a lélek valójában egy szimbionta.
    Velem is volt, hogy előre megálmodtam dolgokat, csak az a probléma, hogy sokszor elfelejtem, hogy mit álmodok. Egyszer olyan deja vu érzésem támadt, amikor a lottószámokat húzták... Csak akkor döbbenek rá ilyen dolgokra, amikor meg is történnek.
    Ha ez az egész nem valóság, akkor az "alagút a fénnyel a végén" biztos csak egy töltőképernyő (Loading Heaven.bsp...) :)))
    Az a gond, hogy az emberek már kísérleteznek az élet meghosszabbításával, de a cél az örökélet. Ha ez bekövetkezik, nagyon nagy túlszaporulat lesz a földön... bár ők nem fognak a mennybe kerülni, itt fognak megrohadni a pokolban
  • Bonewerkz #50
    naszoval: isten hozott mindenkit a pokolban!
    megszuletsz, az eleted elso szakasza boldogsagbol es fejlodesbol all
    masodik szakasz: kuzdesz, hogy ne legyel boldogtalan (ne a hid alatt vacogj...)
    harmadik: megdoglesz egy nyugdijas otthonban, elhagyatottan, mint egy leragott csont a sivatagban
    negyedik szakasz: ?????
  • Bonewerkz #49
    snatch: igazad van, tenyleg buzlik itt valami, nekem inkabb ugy tunik, mintha egy jol megszervezett pokolra szulettem volna.... elmegyek a foiskolara, ahol kiderul, hogy nincs eleg eszem hozza, es mindez nem eleg, kiderul, hogy a butabbik nemhez tartozom(lanyok nagyobb esellyel diplomaznak, pl), azonkivul, pont az a szakma munkanelkuli, amit en tanultam....
    azonkivul minden nap, minden het, honap es ev egy murphy nevu emberke torvenyei szerint halad, aki siman megerdemelne a fizikai nobel dijat, mert egy fizikus se fedezett fel tobb mukodo torvenyt, mint a jo oreg murphy....
    szoval itt valami allat modra nem stimmel...
    egyszer egyebkent velem is elofordult, hogy elore megalmodtam egy napomat, koztuk olyan dolgokat is, amirol nem is almodtam volna.... (pl ismeretlen embereket ismertem fel, mert elozo ejszaka mar almodtam veluk, es szinte tudtam, hogy megy vegig az egesz napom...) azota se sikerult igy megalmodnom semmit, marpedig jo lenne mar valami elonyhoz is jutni ezen a vilagon...
    nna, ez lehet kicsit skizon hangzott, de sokat akartam mondani egyszerre:)
  • Wharyoo #48
    Az egészre csak azt tudom mondani amit Nick Cage mondott az Angyalok Városában: Attól, hogy nem hiszünk valamiben még létezhet.
    Egyszerüen vannak olyan dolgok, amit ma még nem értünk, nem tudunk mérni, vagy egyáltalán nem is tudunk a létezésükröl, csak vannak és kész. Idövel minden kiderül.
    Azt meg ki mondta, hogy ha meghalunk akkor vége, vagy hogy újratábla jön? Szerintem csak az tudja az igazat, aki már rendesen átment.
    Kísérletezzenek csak, kárt nem okozhat, mex tényleg megborul a tudomány/társadalom...
  • SnatcH ala HSZ #45
    Még az életet sem ismerjük.. Nagyon nyitottnak kell lenni, ha át akarod látni a világot. Ritka az ilyen, de van aki képes másképp látni a világot, mint a legtöbb ember. Mondjuk mindenki másképp látja, de csak egy határon belül.. Majd ha jön NEO...:) Valami baj van a világal.. érzem.. nem tudom hogy mi az, csak azt, hogy van...