Hunter

Hivatalosan is áramforrások vagyunk!

Egy ostya-vékony, körömnyi "akku" képes átalakítani az emberi test által kibocsátott hőt elektromos energiává, ezáltal beültetett vagy csatolható orvosi eszközöket vagy akár karórát is működtetve.

Ezt a hírt az Applied Digital Solutions Inc. jelentette be. A miniatűr termoelektromos generátor, mely egy mindössze másfél centi átmérőjű kerámia alapú "akku" nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot és nincs szüksége újratöltésre. Jelenleg az a forradalmi mütyür 1,5 volt elektromosságot hoz létre 10 mikron amperrel és képes megállás nélkül működni. Az új test hő akkunak rendkívül széles felhasználói tábora lehet, elsősorban egészségügyi téren szeretnék alkalmazni, hiszen ez által kiküszöbölhető az erőforrás időszakos cseréje, ám a kereskedelemben is rendkívüli jövője lehet.

"Ez a technológiai áttörés újabb jelentős lépést képvisel az Applied Digital, mint fejlesztő részéről. Ez a technológia életeket menthet és emelheti az életszínvonalat. Együtt dolgozunk az orvos társadalommal, az elemgyártókkal és más potenciális partnerekkel, hogy minél szélesebb piacot teremtsünk ennek a rendkívüli terméknek" - nyilatkozott Richard J. Sullivan az ADS elnöke. Dr. Peter Zhou alelnök hozzá tette, hogy a 1,5 voltos energiaforrás elegendő bizonyos orvosi eszközöknek, vannak azonban olyanok is, melyeknek ennél több kell, ezért tervezik a 10 mikronnal 3 voltot generáló társát is.

Dr. Keith Bolton technológiai vezető szerint már novemberben szeretnék megjelentetni az új akkut a cég Digital Angel termékeivel kombinálva a piacon, mely az első olyan eszköz, ami ötvözi a fejlett bioszenzorokat a webes vezeték nélküli kommunikációs rendszerekkel, mely GPS támogatással is rendelkezik. A Digital Angel olyan kulcs fontosságú élet funkciókat kísérhet figyelemmel, mint a pulzus és a test hő, mely adatokat tovább sugároz a helymeghatározással együtt, így az egészségi állapota is meghatározható az adott személynek. Ez megkönnyíti a keresési és mentési akciókat. A vadabb fantáziájúak azonban mérlegelhetik a Mátrix című filmben felvázolt eshetőségeket is, hiszen most már ez sem kizárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #22
    "mikron amperrel"

    Talán mikroamperrel, gádzsó!

    A "resistor" meg "ellenálló"?

    Vagy el kéne dönteni, hogy mit ért mikron alatt. (Az a milliméter milliomodrésze, méret, tehát minek a mérete???)
  • drfaust #21
    Duracell nyuszik!
  • Gabo #20
    b:
    Legutóbb media voltam. Tipikusan olyan fickó, aki az utcáról gyűjtögette a storykat, s ha nem volt hír hát közbenjárt, hogy legyen. Volt egy-két durva menetem, meg néhány durva ellenségem. :))
  • Gabo #18
    A végén kiderül, hogy nem csak Én játszottam itt CP2020-at? Üdv minden cyberpunknak! :))
  • Kenny #16
    Remetix: egyetertek ;>
  • Remetix #15
    LOL :)
  • Remetix #12
    "Egy ostya-vékony, körömnyi "akku""
    Mi az a batar nagy valami a kepen?
  • Gabo #11
    Nekem erről William Gibson regényei és a CP2020 szerepjáték jut eszembe. Implatok? Már nem is állunk túl messze ettől.