Berta Sándor

Érkezik a Shield

Egy hónapon belül kapható lesz az Egyesült Államokban az nVidia első saját konzolja, amelynek neve Shield. A Tegra 4 chipre épülő termékhez két játék fog tartozni.

Az eszközt először az idei CES kiállításon mutatták be, és júniustól lesz kapható: az nVidia, a GameStop és a Newegg honlapján lehet majd megrendelni. Az online megrendeléseket május 20-tól fogadja a cég. A konzol bevezető ára 349 dollár lesz.


A Shield a hivatalos specifikációk alapján 5 hüvelykes, 1280 x 720 képpontos felbontású érintőkijelzővel, kontrollerrel és Android operációs rendszerrel érkezik. A konzol streamkliensként is fog szolgálni a videók és a PC-játékok számára - utóbbihoz társul a Play PC nevű funkció, amelynek jelenleg csak a béta verziója érhető el. A Play PC csak akkor működik, ha a PC-ben legalább egy GTX-650-es nVidia VGA-kártya található. Amennyiben ez a helyzet, akkor az elérhető játékokat H.264-es streambe csomagolhatók és WLAN-on keresztül a Shieldre streamelhetők. Mindez lehetővé teszi, hogy valaki akár a televízió előtt ülve is folytathassa a PC-jén elkezdett játékot.


A vállalat tájékoztatása alapján ugyanígy használható lesz a Steam Big-Picture üzemmódja is, valamint a konzol egy HDMI-kábel segítségével akár a televízióhoz is csatlakoztatható lesz. (A Shield rendelkezik mini-HDMI kimenettel.) Az eszköz Tegra 4 chipet kapott, az integrált memóriája 2 gigabájt, amit 16 gigabájt flashmemória és MicroSD-bővítőhely egészít ki. Emellett nem hiányozhatnak azt integrált hangszórók és van WLAN-modul, Bluetooth 3.0- és GPS-támogatás, Micro-USB 2.0 port és 3,5 mm-es sztereó fejhallgató-csatlakozó, míg az akkumulátor 28,8 wattórás.


A korábbi bemutatón elhangzott, hogy az üzemidő a játékok esetén 5, míg a videóknál 24 óra. A Shield mérete 158 mm x 135 mm x 57 mm, a súlya 579 gramm. A készülékre az Android (Jelly Bean) került, az nVidia semmit sem változtatott meg az operációs rendszeren. A konzolra két játékot előre feltelepítettek, ezek a Sonic 4 Episode II THD és az Expendable Rearmed. További programok a Google Play, a TegraZone, a Hulu Plus-kliens és a Twitch TV.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #10
    ..codalatosz.....kmkmmmmm.
  • lestyanrobi #9
    Márpedig érintőkijelzős. És kövezzetek meg, de nekem tetszik (de biztosan nem vennék ilyet, csak nagyon sok fölösleges pénzzel). PC-s játékok játszhatóak rajta távolról? Szerintem arra pont jó, hogy egy netes játékot szemmel kövess mondjuk a konyhában/wc-ről, amíg nem vagy gépnél :D
  • Zombee #8
    Sima androidos cucc pár extrával. Wifis tablet analóg gombokkal, érintőkijelző nélkül.
  • TomecK #7
    Teszem, hozzá ahogy kinéz, szerintem télleg nem költöttek rá sok plusz zsetont.
  • TomecK #6
    Szerintem ez inkább a Tegra 4 miatt létrehozott eszköz. Nem igazán hiszem, hogy nagyot szeretnének vele kaszálni. Csak mivel még elég kevés tegra 4 eszköz van, hátha találnak valami rést a piacon. Ha már a fejlesztés költsége visszajön, meg a gyártási költség, akkor jól jártak vele. Ezt is hozzáírhatja nvidia a produktum listájához. Senki nem mondta, hogy le kell gyártani belőle rögtön 1.000.000 darabot, elég csak keveset, azt ha bejön esetleg valami isteni csoda folytán, akkor majd gyártanak még.

    A Tegra 4 meg a köré épülő hardverből úgyis lesz rakásig náluk, mert azt muszáj gyártaniuk, akkor meg mér ne raknának hozzá 1 occsó lcd panelt meg egy pár dolláros műanyag tokot pár gombbal.
  • Zero 7th #5
    Valószínűleg túl magyarok és túl öregek vagyunk mi ehhez a koncepcióhoz. 8-12 éves amcsi gyerekek biztos gecire menők tudnak lenni egy ilyennel a suliban...
  • culas25hc #4
    Ez még egy 5 éve poén lett volna, de ma már mindenkinek vágódeszka vékonyságú tapizható gép kell. Csináltak volna inkább egy joystick szerű tablet 7" tablet dokkolót, vagy egy kisebbet 5" telókhoz. De ez ki a halál faszomnak fog kelleni?
  • Zero 7th #3
    Nem nehéz egy kicsit a fél kilójával?

    Csatlakoznék az előttem szólókhoz, szerintem egy éven belül beleáll a földbe, mert a kutyának nem fog kelleni.
  • endrev #2
    Szívemből szóltál.
  • Gabe18 #1
    Nem értem hogy ennek mi a célközönsége? Handheld-nek otromba, normál konzolnak gyenge, valami köztes "legyen ilyenem is" terméknek meg k...a drága. Szerintem bukás... Vagy nem értem a lényegét.