Ötvös Tibor

Az EA nem fizet többé a fegyvergyártóknak

Az Electronic Arts úgy döntött, hogy nem licenszeli tovább a fegyvereket a játékaiba, de természetesen továbbra is alkalmazza őket.

Az EA továbbra is használja az olyan márkaneveket, mint a Walther, Colt vagy a Remington a programjaiban, ám nem fizet már érte licensz-díjat. A Yahoo értesülése szerint az EA nem a politikusok és a nemzeti fegyver-érdekvédelmi szervezet, az NRA korábbi kijelentései miatt (a játékokban megjelenő fegyverek is hibásak az amerikai fegyverbirtoklási gondokban) mondja fel eme együttműködést.

"Egy történetet mesélünk el és van egy állásfoglalásunk" - árulta el Frank Gibeau. "Egy könyv sem fizet azért, mert leírja azt a szót, hogy Colt." Az elméletet hamarosan le is tesztelik a bíróság előtt, mivel a Bell Helicopter épp most perelte be a kiadót, mivel szerintük a cég a Battlefield sorozatban túl sokszor használták a gépeiket. A tárgyalás júliusban veszi kezdetét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #12
    speciel a Bell helicopter mitől jár jól, ha "reklámozzák"? Gyanítom nem sok vásárlója van a játékosok világából.
  • cateran #11
    Pedig az eruk jo..1 konyvben is szerepelnek valodi markak (pl Tom Clancy sikerkonyvek) de erosen meglepne, ha licenszdijat fizetne.
    Az EA a neveket hasznalta nem a fegyvereket, te eszleny...Erre referaltam anno:"Ha lenne saját terméked amivel mások keresnének pénzt, akkor egyetértenél." Azert nem a fegyvergyartok TERMEKEIVEL keres penzt, hanem annak nevevel (sem) Ki ne talald, hogy attol fugg 1 piff-puff lovolde, hogy mi a stukker neve a kezedben, mert besirok..A gfx, M.I., sztori, egyeb elvezeti faktorok smafu, de a fegyver legyen REAL...My ass...
    Komolyan gondolod, hogy van olyan atlagos ember, aki tudja, milyen 1 Bugatti Veyron motorhangja? Vagy, hogy hogyan nez ki a valosagban pontosan 1 M16-os, szinre, sulyra? Meg az utobbira USA kornyeken jelentkezhetnek paran, de vilagszinten annyira kibebaszott kis szam jonne ki, hogy ihaj.
  • TomecK #10
    Én nem tudom, hogy az utolsó 3 hozzászóló tud-e olvasni, de magnumnak igazat kell adnom a dologban. Én pl. utálom ha fiktív autómárkák vannak játékokban. Nálam az instant majdnem bukás, egy kivétel volt a split second. De ha a battlefield vagy a CS szériákban olyan nevű fegyverek meg modellek lennének mint. pl. a Serious Sam-be vagy a Quake 4 -be, vagy esetleg Doom 3- ba, szerintem tökön szúrnám és, halálra röhögném magam egyszerre.

    Valljuk be, az ha Real terméknevek vannak egy játékban, az nagyon is segíti a játék eladhatóságát, és ami a fő az élvezhetőségét.

    Szefmester: "Aha mert egy átlagos CODos hülyegyerek a 15-18 évével majd pont olyan fegyvereket akar venni... Egy nyomozónak több esze is lehetne azért..."

    Na te megint bebizonyítottad, hogy olvasni/értelmezni nem tudsz. Ki a tököm beszélt itt fegyver vételről ? LOL.

    cateran: "Te megis mi a faszrol beszelsz? Az EA hasznalt talan fegyvereket vagy az autokat vagy a Bell helikoptereket?"

    És te mi a tökömről beszélsz ? Mert az EA igenis használja ezeket a játékaiban.

    JethroHUN: "Két külön dolog az, h használsz valamit, vagy valaminek csak a nevét."

    Nem csak névről van szó, modellről, színről, teljes fizikai valóságáról, teljesen valós lövés hangokról, sőt autók esetében még a motorhangot is felveszik komoly stúdió technikával.

    Tehát, hogy összefoglaljam, a játékgyárak az utolsó porszemig kiszedik a valóságból az adott terméket (főleg fegyver, autó) és felhasználják gátlástalanul.

    Fegyverek esetében egyébként tényleg nem tartom szép dolognak a licencdíjat, de ha én terveztem volna a fegyvert, és az nekem lenne köszönhető, hogy ilyen népszerű és minden játékba berakják, lehet elkérnék érte egy kis részesedést. pl. AK47

    "A fegyver gyártónak nem lesz se több se kevesebb bevétele emiatt."

    Valóban HANEM a játékgyártóknak lesz. Magnum is erre gondolt, nem visszafele, csak olvasi/értelmezni te se tudsz.
  • JethroHUN #9
    De hülyeséget beszélsz. Két külön dolog az, h használsz valamit, vagy valaminek csak a nevét. Az ég világon semmit nem változtat az, h a játékban valós márkaneveket használnak-e vagy sem. A fegyver gyártónak nem lesz se több se kevesebb bevétele emiatt. Nem ugyan az a helyzet, mit ha pl a Samsung AMOLED nevezetű kijelzőjének kamu másolatát árulná vmi kínai cég.
  • cateran #8
    Te megis mi a faszrol beszelsz? Az EA hasznalt talan fegyvereket vagy az autokat vagy a Bell helikoptereket? (jujj, ha most par ember elolvassa ezt a kommentet, akkor mar licenszelnem kellene a Bell nevet?) Mi lesz a kovetkezo lepes? Forumkommentekben nem szabad markaneveket hasznalni? Ja nem, eloszor blogokban es cikkekben....Az EA 1 rohadt visszataszito ceg, de itt es most a legteljesebb mertekben egyet tudok erteni veluk.
  • Szefmester #7
    Aha mert egy átlagos CODos hülyegyerek a 15-18 évével majd pont olyan fegyvereket akar venni... Egy nyomozónak több esze is lehetne azért...
  • Magnum PI #6
    Ti most komolyan azt gondoljátok, hogy a NFS az jó reklámfelület auto eladásra? Az átlag korosztály kb 15év. Biztos majd bemegy a 15éves Pistike a szalonba és berendel egy Pagani Zonda-t :). "5x eladás" - LOL.

    Most komolyan. Nem hiszem, hogy az NFS célközönsége autó vásárláson töri a fejét. Sokkal inkább szól arról a dolog, hogy ezért veszik meg a játékot mert valódi sport autók vannak benne, vagy van benne olyan átlag verda ami neki is van. (5ös golf pl.)
  • Szefmester #5
    De fordítva is mehet ám a dolog... Egy autós játékba beraksz egy nevesincs kis céget akik alig adtak el pár autót évente és nem azért mert drágán adják, hanem nem ismerik az emberek, majd jön egy játék aminek a készítője fizet azért hogy lehessen benne az az ismeretlen kisautó, majd fura módon az eladásaik 5x-re emelkednek... akkor most kinek is kell fizetni kinek? Az egyik licenceli a cuccot a másik viszont reklámozza. A reklámozásért pedig fizetni szokás. Hmm nehéz kérdés.
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Az oroszok, csehek, németek, belgák, svédek mikor perelik be őket - SAIGA, VSS és társaik...
  • Magnum PI #3
    Ha lenne saját terméked amivel mások keresnének pénzt, akkor egyetértenél. Ha az EA nem akar fizetni akkor rakjon be fiktív fegyverek. Ja, hogy akkor kevesebb eladásuk lenne? Azaz mégis csak más termékével keresnek több pénzt? Akkor meg miről beszélünk?