Ötvös Tibor

Az életerőt mutatja majd a Dualshock 4

A Sony még mindig nem mutatta be a PlayStation 4-et, de az új kontrolleréről egyre több infó lát napvilágot.

A Sony Worldwide főnöke, Shuhei Yoshida ma pedig újabb híreket osztott meg a rajongókkal. Ezek alapján a Dualshock 4-en látható LED csík fontos szerepet kap majd a játékokban. A Killzone: Shadow Fall esetében például az életerőnket jelzi majd ki.

"A dizájnerek használhatják a LED csíkot különböző effektekhez" - kezdte Yoshida. "Például mikor csökken az életerőnk, a szín átváltozhat zöldről vörösre. Ezt a Killzone demóban már láthattuk, ahol tökéletesen működött. Ahogy veszítette az életerőt, a csík zöldről vörösre váltott. Ahogy visszatöltöttük az erőt, a csík is bezöldült."

Yoshida szerint azonban számos más megoldásra is használható a LED. Például ha többen játszunk egy gépen, minden LED-kijelző más színű lesz és a működéséhez nem kell a kamera. A PS4 elméletileg idén év végén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gulyu84 #13
    Biztos nem csak a kontrollered jelzi majd hogy közeleg a game over, dizájnnak meg nem lehet rossz ha lenézel egy golyózápor után és vörös festi be az ember hasát, nem egy világmegváltó dolog persze, de kis apróságnak elmegy
  • SlickAdam #12
  • Evoluti0N #11
    Azt, hogy mi a fenének mutatja az életerőt a kontrolleren, amikor úgyse nézzük játék közben. Most komolyan el kell magyarázni? :D
  • SlickAdam #10
    uristen... akkor mirol is szol egeszen pontosan es mirol is beszeltetek?

    eszem megall ...
  • Evoluti0N #9
    Mi van? :D Ki beszélt itt a kontroller ledjének lámpaként történő használatáról? Egyáltalán nem erről szól a cikk és nem is erről beszéltünk. Egyébként is a monitor/tv sokkal jobban megvilágítja a szobát, mint egy kontroller ledje, ha már mint fényforrást említed.
  • jackoneill90 #8
    Esetleg küldhetne olyan jeleket az agyba, hogy érezze az ember ha lövés éri a játékban. rezgés nem kell.
  • SlickAdam #7
    mire a fej?
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Nagyszerűen felfogtad a lényeget...
  • SlickAdam #5
    ugy latszik nehezen tudjatok elkepzelni, hogy SOTETBEN jatszotok es az a butuska led halvanyan megvilagitja a kornyezetedet... (eleg csak a move-ra gondolni, mar-mar lampakent mukodik, ez meg ugye joval kisebb fenyforras, de elegendo lehet)
    nappal meg nyomas piknikezni.:P
  • Tinman #4
    Ekkora failt... te k. élet... nem semmi

    Az életben nem néztem még le a controllerre... minek? Miért? Hogyan? Mikor? Vááááá!!!