Ötvös Tibor

Az első Batman: Arkham Origins információk

A Rocksteady egy klasszikus, kultikus és sikeres alkotást tett le az asztalra a Batman: Arkham Asylum képében. A már halottnak hitt Denevéremberes franchise legalább akkora löketett kapott a játékvilágban, mint amekkorát a Nolan-féle film adott a mozis változatoknak.

Az Arkham City tovább fokozta a gyönyört és a mai napig ezt a programot tartják a rajongók A szuperhősös játéknak. Két sikeres bejelentkezéssel a hátuk mögött a Rocksteady úgy döntött, ideje más kihívást keresni és a széria harmadik részének fejlesztését már másra bízta a Warner - pontosabban házon belül marad.

A Warner Bros. Montreal elméletileg a májusban megjelenő Game Informerben leplezi majd le a nagyközönség előtt a projektet, ám ahogy az már lenni szokott, a netes közönség előtt semmi nem maradhat ilyen sokáig rejtve. Így annak rendje és módja szerint meg is jelentek az első információk az Arkham Originsről.



A történet ezúttal is egyetlen éjszaka eseményeit mutatja be, mely ráadásul Szenteste történik majd. Mivel sok évvel az Arkham Asylum cselekményei előtt járunk, hősünk még épp csak próbálgatja szárnyait és rögtön egy nagyon komoly ellenféllel kerül szembe. Black Mask egy kíméletlen gengszter főnök, aki vérdíjat tűz ki Batman fejére, minek hatására az összes ismertebb DC gonosz megjelenik a színen.

Denevérember így elég kemény feladat elé néz, ráadásul a rendőrök sem tudják még hova tenni a Sötét lovagot, így - ahogy a filmben is - mindent megtesznek, hogy elkapják a "bűnözőt".

A játékmenet apróbb különbségektől és újdonságoktól eltekintve marad a Rocksteady által kijelölt úton (egyébként a csapat figyelemmel követi a fejlesztést), így marad a harcrendszer és az akció-kaland stílus a nyomozással vegyítve. Visszatér a Batwing, ám nem vezethető állapotban. Mindössze a gyorsabb utazást teszi majd lehetővé.



A kilőhető kampónk új tulajdonságokkal bír majd. Két tárgyra is lőhetünk egyszerre, melyeket aztán összeránthatunk - ahogy a Just Cause 2-ben is tehettük. A program fele Gotham öreg részén játszódik, majd később egy hídon juthatunk át New Gothambe, ahol rengeteg új küldetés vár ránk.

A játék során lehetőségünk lesz Crime in Progress eseményekbe beavatkozni. Ilyenkor általában egy rendőr került bajba, akin ha segítünk, akkor emelkedik a Gotham City Rendőrség irántuk táplált megbecsülése és egyre kisebb lelkesedéssel üldöznek minket. A Most Wanted rendszerben pedig a fő sztoriban szerepet nem kapó, ám Gotham Cityben élő gonosztevők nyomába szegődhetünk. Ehhez mindössze el kell kapnunk rádiónkkal egy beszélgetést, melyben felbukkan egyikük és már le is nyomozhatjuk, merre van.

A Batman: Arkham Origins a fejlesztőváltás ellenére méltónak tűnik a korábbi részek hírnevére és nagyon várjuk már az október 25-én esedékes megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!