Ötvös Tibor

Stabil 30 fps-en fut a Killzone: Shadow Fall


Kielemezték a Killzone: Shadow Fall demóját.

A Killzone: Shadow Fall a múlt héten mutatkozott be a Sony PS4-es prezentációján és az ott látott demót már ki is elemezték. A Digital Foundry kimutatása szerint a program 30 fps-en futott és véleményük szerint a következő generációban ez lesz a standard. A cég szerint 1080p felbontásban ez nagyon jó eredmény, ha stabilan tudja ezt hozni.


"A 30FPS volt a cél a Killzone: Shadow Fall esetében és a teszt során egyetlen akadást vagy döccenőt sem tapasztaltunk. Ezt a tesztet egyébként a kiadott 1080p trailerben is nyomon lehet követni. Azt hiszem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a következő generáció ezt a 30FPS-t lőtte be, mint standard elvárást."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lestyanrobi #25
    De annak sose lesz vége, hogy akik nem látják, azok vérpistikéznek, akiket meg zavar az alacsony frame rate, azok meg bizonygatják a különbséget :D
  • lestyanrobi #24
    Pedig ég és föld, főleg, ha teljes képernyőn látod ugyanezt... Nem mindenkinek ugyanolyan a szeme, ennyi.
  • zola2000 #23
    Nagyon figyelni kell, ha különbséget akarok látni a 30 és a 60 fps között...
  • Zero 7th #22
    A filmeket látod 24 FPStől folyamatosnak, de az leginkább a motion blur miatt van (ha nem hiszed, próbálj egy film akciójelenetéből kiscreenshotolni egy éles képet).
    Éles képekből álló mozgóképnél a 24 az még kevéske.
  • Gyuszopapa #21
    Csak viszonyítás végett:15-30-60 fps
  • rz #20
    Nem a 30 FPS miatt, hanem inkább amiatt kéne izgulni hogy a most bemutatott gameplay abból állt hogy lelőtt két ellent megnyomott három gombot és vége is lett. Persze közbe ment a robbanás meg a szokásos amerikai akciófilmekben látott jelenetek (lelassítva) úgyhogy a sok hülye úgyis meg fogja venni felőlük akár az egész játék állhat quick time event-ből.
  • siedrenn #19
    Akik ennyire ellene vannak a 30 fps-nek, játszottak már konzolon olyan FPS-el, aminek 30ra volt fixálva a képkocka/másodperc száma?
    Halo3 történetesen éppen ilyen, és senki nem károgott amiatt, hogy ez bizony nem jó.
    Lehet, hogy vannak köztetek olyan emberfeletti képességűek, akik látják a 200 fps-t is, de az emberi szem, ha jól tudom 26 felett már folyamatosnak tűnik, így a 30 az már folyamatos, így meg tudják oldani a több kilométeres kidolgozott belátható területet, a számítási teljesítményeket is másra tudják összpontosítani.
    Aki meg annyira szeret 200 fps-en játszani, uccu neki, nem kötelező megvenni a ps4et, vehet pc-t is, és játszhat azon :)
  • Zero 7th #18
    A minimum 30 FPS nem kevés. Az _átlag_ 30 a kevés, de itt nem erről volt szó. Ha valami a zűrösebb részeken 30 FPSt tud, akkor az a falat nézve 200.
  • Szefmester #17
    Régen a Q3-ban volt ilyen. És emiatt terjedtek el azok a beállítások ahol minél igénytelenebbre vették a grafikát a sebesség miatt, és emiatt volt az a jelenség hogy a pályán bizonyos részeket csak bizonyos fps felett tudtad átugrani. Volt hogy maxon rocket-jumppal is alig, minimumon meg simán alapból is.
  • zola2000 #16
    Multiban pont azért jó a konzol, mert mindenkinél ugyanúgy fut.

    Egyébként a képlet egyszerű: a hardver fix, és az ember jobban észreveszi, ha jobb a grafika, mintha 30 helyett 60 fps van, ezért fognak fix hardveren 60 fps helyett "30 és jobb graf"-ot választani a fejlesztők mindig is.