Stabil 30 fps-en fut a Killzone: Shadow Fall
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De annak sose lesz vége, hogy akik nem látják, azok vérpistikéznek, akiket meg zavar az alacsony frame rate, azok meg bizonygatják a különbséget 😄
Pedig ég és föld, fõleg, ha teljes képernyõn látod ugyanezt... Nem mindenkinek ugyanolyan a szeme, ennyi.
A filmeket látod 24 FPStõl folyamatosnak, de az leginkább a motion blur miatt van (ha nem hiszed, próbálj egy film akciójelenetébõl kiscreenshotolni egy éles képet).
Éles képekbõl álló mozgóképnél a 24 az még kevéske.
Éles képekbõl álló mozgóképnél a 24 az még kevéske.
Csak viszonyítás végett:15-30-60 fps
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Nem a 30 FPS miatt, hanem inkább amiatt kéne izgulni hogy a most bemutatott gameplay abból állt hogy lelõtt két ellent megnyomott három gombot és vége is lett. Persze közbe ment a robbanás meg a szokásos amerikai akciófilmekben látott jelenetek (lelassítva) úgyhogy a sok hülye úgyis meg fogja venni felõlük akár az egész játék állhat quick time event-bõl.
Akik ennyire ellene vannak a 30 fps-nek, játszottak már konzolon olyan FPS-el, aminek 30ra volt fixálva a képkocka/másodperc száma?
Halo3 történetesen éppen ilyen, és senki nem károgott amiatt, hogy ez bizony nem jó.
Lehet, hogy vannak köztetek olyan emberfeletti képességûek, akik látják a 200 fps-t is, de az emberi szem, ha jól tudom 26 felett már folyamatosnak tûnik, így a 30 az már folyamatos, így meg tudják oldani a több kilométeres kidolgozott belátható területet, a számítási teljesítményeket is másra tudják összpontosítani.
Aki meg annyira szeret 200 fps-en játszani, uccu neki, nem kötelezõ megvenni a ps4et, vehet pc-t is, és játszhat azon 😊
Halo3 történetesen éppen ilyen, és senki nem károgott amiatt, hogy ez bizony nem jó.
Lehet, hogy vannak köztetek olyan emberfeletti képességûek, akik látják a 200 fps-t is, de az emberi szem, ha jól tudom 26 felett már folyamatosnak tûnik, így a 30 az már folyamatos, így meg tudják oldani a több kilométeres kidolgozott belátható területet, a számítási teljesítményeket is másra tudják összpontosítani.
Aki meg annyira szeret 200 fps-en játszani, uccu neki, nem kötelezõ megvenni a ps4et, vehet pc-t is, és játszhat azon 😊
A minimum 30 FPS nem kevés. Az _átlag_ 30 a kevés, de itt nem errõl volt szó. Ha valami a zûrösebb részeken 30 FPSt tud, akkor az a falat nézve 200.
Régen a Q3-ban volt ilyen. És emiatt terjedtek el azok a beállítások ahol minél igénytelenebbre vették a grafikát a sebesség miatt, és emiatt volt az a jelenség hogy a pályán bizonyos részeket csak bizonyos fps felett tudtad átugrani. Volt hogy maxon rocket-jumppal is alig, minimumon meg simán alapból is.
Multiban pont azért jó a konzol, mert mindenkinél ugyanúgy fut.
Egyébként a képlet egyszerû: a hardver fix, és az ember jobban észreveszi, ha jobb a grafika, mintha 30 helyett 60 fps van, ezért fognak fix hardveren 60 fps helyett "30 és jobb graf"-ot választani a fejlesztõk mindig is.
Egyébként a képlet egyszerû: a hardver fix, és az ember jobban észreveszi, ha jobb a grafika, mintha 30 helyett 60 fps van, ezért fognak fix hardveren 60 fps helyett "30 és jobb graf"-ot választani a fejlesztõk mindig is.
A
Hát igen van pár hulladék fps, ahol a fejlesztõ programozók annyira segghülyék voltak, hogy az egységnyi mozgási sebességet (általában a másodperc alapú) nem szorozzák meg a 2 képkocka között eltelt idõvel, így magasabb fps-nél gyorsabban/nagyobb sebességgel történik pár dolog.
Igen amatõr hiba, a dzsunka fos igénytelen cod sorozatra pl jellemzõ, de lehet ügyesen is programozni 😉
stratégiában viszont minden esetben elég a 30.
Igen amatõr hiba, a dzsunka fos igénytelen cod sorozatra pl jellemzõ, de lehet ügyesen is programozni 😉
stratégiában viszont minden esetben elég a 30.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én nem bánnám, ha a grafó maradna egy uncharted 3 körüli szinten ebben a genben, csak a felbontás meg a képfrissítés lenne 1080p és 60. Erre a ps4 lazán képes lenne és még nem kevés erõforrás maradna a plussz látványra, AI-ra, stb-re.
A jelenlegi generáció is 30 körül rakható.
Mire nem elég és látom a 200-at? Nem mondtam.
Viszont hasonlíts össze egy 30 és egy 60 FPS-el futó játékot... Utóbbin szinte lemászik a képrõl.
30FPS akárcsak az elõzõ gennek ennek is KEVÉS lesz.
Mire nem elég és látom a 200-at? Nem mondtam.
Viszont hasonlíts össze egy 30 és egy 60 FPS-el futó játékot... Utóbbin szinte lemászik a képrõl.
30FPS akárcsak az elõzõ gennek ennek is KEVÉS lesz.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
A renderelésnek és szimulációnak nem kell szinkronban lennie. A szemnek elég 30 képkocka másodpercenként, a fennmaradó idõt pedig lehet pontosabb fizikai szimulációra vagy fejlettebb AI-ra fordítani. Akár a kontrollert is lehet két képkocka között többször mintavételezni és kezelni a felhasználói inputot - ha itt is errõl van szó, akkor még pontosabb és közvetlenebb is lehet az irányítás, mintha a gyakoribb képfrissítésre fordították volna a rendelkezésre álló erõforrásokat. Érdekes kérdés viszont, hogy hogyan fog skálázódni a látvány és teljesítmény, ha valaki 3D-ben szeretne játszani, mert oda már nem lesz elég 30FPS.
Minek erõltessék a 60at? már a mostani sem tudja betartani a 1080p/60at.. örülhet az ember ha megvan a 720/30... Amennyit erõsödik a generáció, annyit fejlõdnek a játékok is.
Reménykedtem, hogy ezt a generációt nem basszák el azzal, hogy nem 60 fps lesz a standard. Úgy tûnik megint faszkalapok hozzák a döntéseket.
ez röhelyes szerintem...
A monitorok többsége nem tud 60-75 fölötti fps-t megjeleníteni. 30 tényleg kevés, de a 2-300 parasztvakítás.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
PC-n zavarna a 30 fps. De konzolon nem. De igenis észre lehet venni konzolon is, ha valami gyorsabb, pl. 40-50 már egybõl kellemesebb. És nem vagyok egy hardcore gamer...
30 fps tényleg nem elég lópikulára se... nem hogy fps be... az avatott szem 50 alatt lazán észre veszi h szaggat... de még 60 körül is sztem..
ja, amúgy egy stratégiában sem elég a 30, nemhogy egy lövöldében. még mindig nem azért mert az én szemem canon-nikon-sas hibrid.
MJ rulz Pink Team The Only One
látom vágod a borsót 😊
nem a látáson van a hangsúly, hanem a sima mozgáson, célzáson, daráláson, ugráson stb. de nagyon szívesen bemutatom neked egy fps-ben, hogy tiedet fixaljuk 30ra én meg körbeugrállak 300al oszt az életben nem találsz el.
üdv,
egy pistike
nem a látáson van a hangsúly, hanem a sima mozgáson, célzáson, daráláson, ugráson stb. de nagyon szívesen bemutatom neked egy fps-ben, hogy tiedet fixaljuk 30ra én meg körbeugrállak 300al oszt az életben nem találsz el.
üdv,
egy pistike
MJ rulz Pink Team The Only One
Miért? Mi az amire nem elég 30 fps? Jah tudom most majd jön Pistike aki megmagyarázza, hogy õ bizony látja, hogy a 200fps-t
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
"Azt hiszem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a következõ generáció ezt a 30FPS-t lõtte be, mint standard elvárást."
Akkor feldughatják a következõ generációt már most.
Akkor feldughatják a következõ generációt már most.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Ha ha ha ! Mekkora vicc. 7:35 idõ alatt egy tized röccenés se ? Ki az a hülye aki ezt beveszi ? Aki látott már FPS számlálót az tudja, hogy ez csak akkor lehetséges ha mondjuk átlagolták. De valós idõben kizárt