Ötvös Tibor

E3 - az első nap


A legnagyobb kiadók elég sok trailerrel és játékkal jelentkeztek az idei E3-on, melyeket most egy csokorba szedve nyújtunk át a kedves olvasóinknak.

Elsőnek érdemes megemlíteni az X360 zászlóshajója, a Gears of War legújabb részének prezentációját. A Judgement alcímet kapott epizód egy elég látványos videóval mutatkozott be és a rajongóknak már most csorog a nyála a játék után. A megjelenésre azonban még várni kell, mivel az csak jövőre lesz esedékes.



Ugyancsak sikerre tarthat számot a Forza Motosport legújabb része, mely a Forza Horizon címet kapta. A látottak alapján a program leginkább a Test Drive Unlimited első részére hasonlít majd, azaz minden egyes útszakaszt szabadon járhatunk majd be - ezt egyébként a fejlesztők is megerősítették. A megjelenés október 23-án esedékes.

És hogy ne csak régi címeik folytatásával szórakoztassa a Microsoft a megjelenteket, rögtön három új címet is bedobtak a köztudatba. Az Ascend: New Gods egy RPG, melyben a játékos a Káosz birodalmában kalandozik majd, ahol minden egyes hős egy-egy Isten akaratát szolgálja. A második az I.R.I.S. címet viseli, mely egy pusztakezes harcra specializálódott bérgyilkosnőt állít a sztori középpontjába.



A harmadik pedig Gore Verbinski első játéka, mely a Matter címet kapta és kifejezetten Kinecthez készült. A konferenciáról természetesen nem maradhatott ki a Halo 4 sem, mely egy igen látványos és hosszú trailerrel adott életjelet magáról.

Az Electronic Arts is tartogatott meglepetést. Először is bejelentették, hogy a THQ sikeres UFC sorozata mától az ő tulajdonukban van és emiatt újabb MMA alkotások várhatók (ide tartozik, hogy a THQ közben bejelentette, hogy leállítja az UFC Undisputed sorozatát). De végre mozgásban is láthattuk a Need for Speed: Most Wantedet, mely azonban elég rossz visszhangot kapott.



Az október 30-án megjelenő alkotást a Criterion csapata készíti és egy teljesen szabadon bejárható világgal rendelkezik majd. De ez jól látszik a trailerben is. A végére maradt a Crysis 3, mely jövő februárban jelenik meg. A Crytek alkotása egy nagyon látványos és hangulatos videóval szerepelt a konferencián.

A francia Ubisoft is hozott új címet a showra, mely a Watch Dog nevet kapta. A játékot Yves Guillemot mutatta be és már közel két éve dolgoznak rajta a kiadónál. A történet szerint 2003 nyarán egy fertőzés terjed el New York városában. Ez rengeteg áldozatot követel és ennek hatására, napjainkra már egy számítógép vezeti az egész várost, ami ismeri a gondolatainkat, a cselekedeteinket és elmenti minden egyes tettünket is.



Az egész nagyon hasonlít a Deus Ex sorozatra és ez azért nem rossz ajánlólevél. A végére maradt a LucasArts friss alkotása, a Star Wars 1313, mely mozgásban is megmutatta magát az E3-on és sokkal jobbnak tűnik, mint azt a The Force Unleashed után vártuk volna. Az is biztató, hogy a bemutatott változat egy PC-n futott, így reménykedhetünk egy számítógépes verzióban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #11
    Elegge jo.
    Es latom nem lesz olyanokkal elcseszve mint a 2.resz volt.
  • HarryProf #10
    Akit érdekel, hogy az E3 során mi derült ki a Far Cry 3-ról (videók, infók), annak ajánlom ezt a cikket.
  • Zombee #9
    Stabil az. Stabilan alacsony értékkel fut :)
    Látszik jól, nem szaggat ugyan, de nem is megy olyan szépen, lágyan.
  • muerte2 #8
    A forza megint jol nez ki csak ezt a futy - i zenet nem tudom hova tenni a vid alatt
  • muerte2 #7
    Lehet hogy a Crysis3 at konzolon futtattak azert nem stabil a frame rate. PC re majd csak port lesz X A B feliratokkal a menuben...

    :D
  • Zombee #6
    Csak nekem tűnik úgy, hogy a Crysis 3 nem fut túl magas fps értékkel? :)
    Úgy látom, a 1313 most nem olyan lesz, mint az első Force Unleashed, aminek a bejelentésekor bevallották, hogy nincs az a PC, amin futna. Végül csak akadt :).
  • ugh #5
    Az egesz kiallitason 3-4 erdekes dolog volt(far cry3, watch dog, sim city, zombie u) amibol egynel meg nem latunk jateokot.
    (zombie u)
    A tobbi kuka.
  • JaSoN HuNTeR #4
    ez a Watch Dog nagyon nagyon király!
  • Jagdgeschwader #3
    A Horizon trailere nagyon meggyőző, még a buzis prüttyögő "zene" ellenére is! De szép is lesz majd a polcon a sorozat többi részével együtt!
  • HarryProf #2
    Azért Far Cry 3 és Assassin's Creed 3, mint a Ubisoft két fontos címe kaphatott volna említést a cikkben, mivel elég szépen szerepeltek.