Ötvös Tibor

A Remedy üzent a warezolóknak

Mától érhető el a Steam oldalán az Alan Wake PC-s verziója, melynek megjelenését nagyon vártuk.

Ám a Remedy nem ma kezdte a szakmát és tisztában vannak a Pc-s warez jelentős terjedésével. Mivel azonban nem pártolják a különböző másolásvédelmi rendszereket, így csupán egy üzenetet tettek közzé, mely a kalózváltozatok felhasználóira vonatkozik.



"Öt évet töltöttünk el a játék fejlesztésével" - kezdte Oskari Hakkinen. "Rengeteget szenvedtünk és gyötrődtünk miatta. Remélhetőleg az emberek egy kult-klasszikust látnak majd benne. De egyesek fizetnek majd érte, mások nem. A nap végére azonban csak az számít, hogy annyi embert szórakoztasson az alkotásunk, amennyit csak lehet."

"Természetesen reméljük, hogy fizetnek majd érte, de ha mégsem, akkor legalább élvezzék a sztorit. Talán utána mást is beszereznek majd az Alan Wake univerzumból."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #13
    Húúú mennyi mínuszt fogok kapni... de nem érdekel:

    Az egyik legnagyobb hazai torrent oldalon eddig ~4.400-an töltötték le a játékot PC-re, gyakorlatilag 2 nap alatt!

    Konzolra FÉL ÉV alatt, ugyan itt csupán ~100 ember!

    Szóval ne tessék már azzal magyarázni, hogy de hát konzolra is van warez, ők miért kapnak több és nagyobb kínálatot, mint a PC-sek!
    Ha megnézitek a külf. torrent oldalakat, az arányok majdnem ugyan ezek.

    Konzolra SOKKAL kevésbé jellemző a warez, mint PC-re!

    Telesírta sok PC-s a fórumokat, sőt még petíció is volt, hogy LEGYEN PC-re is Alan Wake. VAN. Mit csinál ezen siránkozók nagy része? TÖLTI.

    Majd telespammeli aztán a fórumokat, hogy ez sem jött ki PC-re, meg az sem... ez miért nem jelent meg PC-re... és az?

    Ennyire nehéz a felfogás?
    A PC-sek még mindig nagy része csak a download gombot ismeri, azt sem a Steam/Impulse/Origin rendszerében -.-

    Aztán jönnek azzal, hogy majd ha annyit keresünk, mint nyugatabbra, akkor majd megveszik...
    Mindezt persze olyan konfig aláírással, amiben csak a proci ér 40-50 ezret, a VGA meg 60-70k-t. Döbbenet!

    Ja és drágák idehaza a játékok ezt is tudjuk ugye?
    Csak finoman jelzem, hogy lassan 15 éve az első PC-s játékom 9990 Ft-ért vettem, most mennyi is egy premier játék? Mennyit kerestél akkor és mennyi most a fizetésed? Akkor meg??????????????????

    Nem értem az egész PC warez témát! Illetve értem... a legtöbben egyszerű piti szánalmas tolvajok, akik még a saját hobbijukra is sajnálják a pénzt. K. gáz és k. gerinctelen dolog!
    Régebben én is ezt csináltam, mert MINDENKITŐL ezt láttam, aztán rájöttem, hogy én magam is része vagyok annak ami a játékiparral történik és hosszú évek óta nem töltöttem le játékot. (Igen, sorozatokat szoktam, pokolra jutok...)

    Mi magunk a vásárlásainkkal voksolunk és ha a minőséget is ellopjuk, azzal magunknak is ártunk.

    Tessék már észhez térni!

    Nem kell azonnal a boltba rohanni 10 ezres játékokat venni, ha nincs rá pénzed! Menj és vedd meg a tavalyi AA++ címet 2-3.000 Ft-ért és örülj... ha ennyi sincs, akkor ott a Steam.

    Gyakran 1-2 Euroért lehet igazi nagy címeket venni, amikkel simán elvagy 1 évig, mire végigtolod őket és újra lesz fillérbaxó akció, újra feltöltheted a készleted és nem loptál, támogattad a fejlesztőket és szavaztál a pénzeddel!

    Még XBOX-on játszottam végig az AW-et. Rendkívül egyedi és jó játéknak tartom. 1-2 zenéje a mai napig a csengőhangom és soha nem fogom elfelejteni, PC-re pedig biztos, hogy kiizzadom a gyűjtői árát.

    Aki teheti vegye már meg legyetek oly jók... ezt kértétek, megkaptátok végre PC-re! Becsüljétek már meg más munkáját!

    (Most lehet szépen anonim kimínuszolni, -ahogy szoktátok- és nagyobbra állítani a letöltési sebességet pl. az AW-Skidrow feliratú torrent fájlon. -.-)
  • Tinman #39
    A demowarezt én személy szerint még valahol el is tudom fogadni, amennyiben az tényleg annyiból kimerül, hogy letolsz 2 pályát mondjuk a 30-ból. Sajnos nem ez a jellemző... elviszed egy ideig, tetszeget, de most éppen festésre kell a pénz, továbbjátszod, végigviszed, letörlöd.

    Nekem 2 éve nem tetszett a festék színe amivel kifestették az egyik szobát, jeleztem is a festőnek, hogy nem egészen ilyen volt a mintán a szín, erre ő megvonta a vállát, majd közölte, hogy ötvenezer lesz és úgyis világosodik ez még magától, ha nem éri. Az északi fekvésű szobát nem igazán éri dájrekt szánlájt és különben is én pont, hogy sötétebbre gondoltam. Mire a mester csak annyit mondott, ha van dohányos a családban, változik ez ne aggódjón. Nincs dohányos a családban. Tripla fail.

    Viszont kifizettem neki az összeget, mert dolgozott vele 2 napot, fektetett bele anyagot és energiát és bár nem voltam teljesen elégedett, mégis csak jobb, mint a régi kopottas szín. Értjük ugye?

    "A youtube-on nem tudom iranyitani a sajat szajam ize szerint, ja hogy szerinted a demoval feler, hogy Tirexi szerencsetlenkedeset nezzem, szerintem nem:)"

    Nem tudom ki az a Tirexi, de itt az SG-n már rengetegszer említik a nevét, mindenféle témában. Eszerint "valaki".
    Viszont a videos végigjátszások kapcsán vannak kifejezetten színvonalas wt-k. Találkoztam már olyannal is, amit film helyett néztem, mert informatív, szellemes és érdekes volt. Kérésre szívesen küldök linket, persze angol szövegértés elengedhetetlen, mert amcsi az illető.

    "Amig a kiadok nem teszik lehetove, hogy olyan egyszeruen visszaadjam azt ami nem kell, egy kattintas az origin-en, steam-en anyamtyukjan,"

    Ne vásárolj digitálisan. Vedd meg a teszkóba 990-ért, majd ha nem kell add el.

    Én steam-en kizárólag akkor veszek valamit, ha nagyon olcsó. Így nekem alig fáj, az alacsony ár miatt milliók veszik meg, így a játék olcsó áron jut el sokakhoz, mégis sokat kaszál. Lassan 2 éve Steam-en is vásárolok és ilyen akciós vételekből vagy 150 játék összejött már. Szerinted ez mennyi ideig elég? Nem kell premier címekkel játszani.
    És ami a legérdekesebb, hogy múltkor nagyjából összeszámoltam, hogy mennyiért vettem ezt a 150 játékot és a 40.000 Ft-ot sem érte el az összeg. Vagyis 4 db. dobozos, premier játék árát sem, pedig hidd el a 150 cím 80%-a nem ócska gagyi... sőt.

    "Szerintem eleg sokan vannak a mai napig, hogy nem birtak vegigjatszani egy felhotlen fel napot,(sot ebbe a pc jatekosok 99 %-a beletartozik) az EREDETI jatekukkal, sot olyanok is vannak akik el tudtak inditani, mert egyszeruen nem mukodik."

    Ezt a magam részéről csak cáfolni tudom. Semmi gond nem volt még az eredeti játékaimmal... bezzeg a wrz korszakomban... atyaég miket összeszívtam néhánnyal, mire gond nélkül ment.

    "Ez erdekes modon jatekoknal nem mukodik, sot jonnek, bekemenyitenek, egy kod egy gep, egy kod egy felhasznalo, egy kod egy karakter, nincs tobb hasznalt jatek piac."

    Azért keményítenek be, mert nagyon elharapódzott a warez, főleg PC fronton és evidens, hogy a befektetett munkájukból szeretnének pénzt is viszontlátni.

    A kiadókért én sem sírok... miattuk jelenik meg főleg, rengeteg szemét... de sok fejlesztőért sírni tudnék (pl: Black Isle).

    Egyébként félreértés ne essék: Én sem azt kívánom, hogy minden szart tessék megvenni, ami az utunkba kerül. Nem.
    Azt szeretném csak, hogy az IGAZÁN értékes címek sok vásárlóra találjanak és az Alan Wake pontosan ilyen!
  • koschwarz #6
    van egy olyan érzésem, hogy ez lesz az utolsó próba a remedy részéről. gondolom próbáltak még egyszer utoljára pozitív hangvétellel (és nem fenyegetőzéssel) hozzáállni a játékosokhoz.

    ha nem jön be az alan wake pc-s kiadása, akkor szerintem a büdös életbe nem fognak kiadni pc-re játékot. úgyhogy mindenki aki letölt, csak a pc-s játékok alatt vágja a fát.
  • Tinman #75
    EGYETLEN nagy magyar torrent oldal statisztikáit nézve is:

    ~142.500 Euro már amennyiben a Steam eleve akciós árát vesszük alapul.

    Tudom nekem is nehéz még Euroban gondolkodni, segítek: 41.325.000 Ft

    Csak egyetlen egy magyar oldalon!

    Tudom, tudom... ezek közül úgysem vette volna meg mind, ha pénzt is kellett volna érte adni, meg ez nem a tisztán a fejlesztőket ért kár, hiszen ebben benne a kiadó, terjesztő "kára" is.
    Na de akkor is! Csak EGYETLEN, MAGYAR torrentoldal!
  • Tinman #71
    "Pl, hogy vegyen egy házat, autót... magának."

    Ezt ma 2012-ben Magyarországon NAGYON kevesek tehetik csak ám meg, ugye tudod? (Nekem sincs rá lehetősége, de ha teljesen felhagynék a hobbimmal, akkor sem lenne :-/

    Egyébként attól, hogy néha a minőségibb címeket nem Day1, hanem akciósan, töredék áron megvásárolod és nem letöltöd, még gyűjtheted másra a pénzed. Ha van munkád, nem egy eget rengető összeg 1-2 havonta 2-3000 Ft.

    "De sokan a filmkészítők és a játékfejlesztők közül már így is rendelkeznek egy szép kis vagyonnal."

    Talán mert egy részük tényleg megdolgozott érte. Szerencsére rengeteg olyan játékot és filmet tudok mondani, aminek az alkotója nem bánom, ha jól él.

    "És azt tegyük hozzá, hogy azért a játékfejlesztés és a filmkészítés nem éppen szénbányászat szintű meló, ha érted mire célzok."

    Mind a kettőről van közvetlen tapasztalatom (neeem, nem a szénbányászatról :-P) és valóban nem kőkemény fizikai munka, életveszélyes helyzetekben és garantált tüdőrákkal a végén, de bizony egy sok éves játék project kemény dolgokat megkövetel.

    Képzeld el, hogy július 28.-a van, kint 37 fok árnyékban, te pedig 15 másik programozóval egy légtérbe egy köhögő légkonditól 20 méternyire éppen azt próbálod már kínodban az assembly mélységig lemenve megoldani, hogy x esetben ne következzen be a már 3 napja jelzett app crash.
    A hajrában, az utolsó hónapokban nincs se szünet, se család, se szabadság, csak min 12-14 óra monitor előtt görnyedés és iszonyat stressz.

    A filmipar se egy leányálom... persze egy milliós fizetéssel bíró celebnek már az, de az operatőr, díszletes, világosító, hangmérnök, etc. ott is komoly csatákat vív és nem csak napi 8 órában. Becsüljük meg más munkáját, még akkor is ha éppen csak a szemetet viszi el a házunk elől. --->




  • Tinman #69
    Te még nem láttál szegény embert.
    Az igazi szegény ember, akinek alig van valamiféle romos viskó a feje felett nem, hogy netre nem költ, de örül neki, ha a 990 Ft-ot a műholdas tv-ért ki tudja szurkolni, mert ez az egyetlen szórakozása.
    Szívesen fényképezek neked ilyet... csak a szomszédba kell néznem :-/
    És akkor ez még nem is az igazi mély-szegénység... bár ott is láttam már dobozokból, meg falapokból összetákolt viskón digitv-s tányérat ^^

    Viszont valóban, olyan személyt is ismerek, akinek egy P3-256MB-40GB kombója van és k. gáz, hogy rendszeresen engem piszkál azzal, hogy ez sem jó, az sem jó, de ha hozok neki egy párszáz forintos alkatrészt, arra se telik neki, de a gép az kell mindenáron. Ilyen nincs! Nem szabadna, hogy legyen!
    Ha nincs a pénztárcámban 300 Ft kenyérre, akkor ne akarjak már index.hu-t, meg origo-t olvasgatni. Nem létkérdés! (Bezzeg cigire, meg piára mindig telik az ilyeneknek -.-)
  • EnxTheOne #47
    Én szoktam warezolni.
    Játékoknál amik tetszenek azokat megveszem.
    Pár zene számért is szoktam fizetni.

    Amiket meg csak warezolok azok a filmek/sorozatok. Faszom fog várni 10 évet amig valamelyik magyar csatorna vetíteni fogja. Illetve a szinkron a halálom.
    Pár csatornánál van eredeti hang, (kb 10%), illetve kettőnél láttam magyar feliratott is, de szar volt.

    :D

    Ha lesz majd replikátor, akkor warezolnék pár aranyos dolgot. ^^
  • IMYke2.0.0.0 #45
    De azért érzed, hogy milyen káros RÁD IS az, hogy a közeledben dohányoznak.
    S akkor most ezt az analógiát vond le a WRZ-ra is...
  • Tinman #41
    Nézőpont kérdése... kaptam itt már 1 nap 21 mínuszt hasonló kiállásért. Te így látod, ennek örülök, mástól meg majd te is kapsz egy mínuszt mert éppen végzett az imgbrn az iso kiírásával :-(
  • Tinman #36
    Idehaza pl. a magot néztem és ismétlem ez 2 nap alatt, míg a konzolos verzió esetében majd' fél évről van szó.

    "Amúgy warezolna a konzolos is, csak ott nem olyan egyszerű,"

    Egy ismerősömnek hiába könyörögtem csak azért is okosíott XBOX-ot vett és játszi könnyedséggel szerzi be hozzá a játékokat, pedig fogalma sincs még arról sem, hogy mi az az imgburn.
    Magát az okosítást 99%-ban nem házilag végzik a userek, hanem szervizben.

    "Árak akkor és most: lehet, hogy 9990-ért vetted azt a játékot (amúgy tényleg évek óta nem változtak az árak), de a kevesebb forintod többet ért. A bérek alig emelkednek, minden más viszont folyamatosan."

    Hát ez az! De a játékok árai NEM változtak! Nem indokolthatja azzal a letöltést a warezoló, hogy de hát drágák, mert akkor egy alsó kategóriás fizetés 25.000 Ft volt, most meg már maga a minimálbér is ennek a többszöröse.

    Ha mindenhez lenne demo nem lenne warez?
    Erősen kétlem, talán alig 1-2%-al csökkenne csak, hiszen még mindig el lehet emelni büntetlenül a stuffot.