A Remedy üzent a warezolóknak

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bah
Azt nehéz megbecsülni, hogy hányan vennék meg, sok mindentõl függ. Szerintem nyugodtan le lehet osztani legalább 100-al. Az ilyen multira kihegyezett, nagyon népszerû játékoknál esetleg 20-al. Mondjuk ezeket csak kb hasraütésre mondtam.

bah
Havi 4000 helyett havi 8000(2*4*1000).

bah
Jó ne magadból indulj ki, mondtam, hogy van aki el van egy mmo-val 2-3 évig és megvette 8000 HUF-ért, de vannak akiknek mások a szokásai. Pl vegyük azt, hogy egy régebbi film 1000-2000 FT, szerintem aki nem játszik az simán megnéz akár heti 2 filmet is + letölt 5 sorozatrészt. És akkor már legalább havi 4000-nél vagyunk, ha csak a filmeket számoljuk kedvezõ áron. Nem nehéz elképzelni olyant embert is, akinek a szórakozása már 15-20 ezernél jár és nem olyan egész nap filmet nézõ / játszó ember.

Amúgy nem nagy szám amit mondasz, hasonló játékokkal én is simán el vagyok 1-2 hónapig, csak singleben, mellette néha 1-1 sorozatrész. Aztán van több ingyenes játék(tf2,taspring,mechwarrior,tribes...) is amit szeretek és lehet multiba nyomni, szóval annyira nem súlytana le, ha eltûnne a warez. De szerintem az olyan kvázi kultúrafogyasztó társadalmakra, mint pl Magyarország kártékonyan hatna. Ha az emberek nagy számban megvennék, az eléggé nagy import többletet jelentene a kultúratermelõ társadalmak felé és õk még jobban gazdagabbak lennének, mi pedig még jobban szegényebbek. Így legalább nagyobb százalékban költik az emberek azt a pénzt hazai termékekre(pl vesznek egy házat,bútort,zöldséget, gyümölcsöt....) és szoláltatásokra(pl elmennek kirándulni...). Szóval adót ugyanúgy fizetnek.

Tinman
EGYETLEN nagy magyar torrent oldal statisztikáit nézve is:

~142.500 Euro már amennyiben a Steam eleve akciós árát vesszük alapul.

Tudom nekem is nehéz még Euroban gondolkodni, segítek: 41.325.000 Ft

Csak egyetlen egy magyar oldalon!

Tudom, tudom... ezek közül úgysem vette volna meg mind, ha pénzt is kellett volna érte adni, meg ez nem a tisztán a fejlesztõket ért kár, hiszen ebben benne a kiadó, terjesztõ "kára" is.
Na de akkor is! Csak EGYETLEN, MAGYAR torrentoldal!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Demówarez... értem.
Konzolon is... értem.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Zombee
Miért ne lenne kevés az a 2-3000Ft? Aki napközben dolgozik, iskolában van, annak normál körülmények között másra is van igénye a játékon kívül. Nekem pl. még a Call of Duty 5 is két hétig tartott nemrég, és mással nem is nagyon játszottam addig. Igaz, mellette volt életem, barátnõvel, barátokkal.
Arra nem lehet fogni a warezolást, hogy valamire nincs pénzem, hisz akkor arra nem költök, mivel a játék létszükséglet. Viszont ha már egyszer ingyen van, miért ne - ez sokkal inkább reális. Megjegyzem, sok olyan játék van, ami még 2-3000Ft-ot sem ér, és ugyanúgy 9990-ért kezdték árulni.
És a demó hiánya is megdobja a letöltéseket, letöltöd, kipróbálod, és nem tetszik/gépigény ellenére nem úgy fut, és törlöd az elsõ pálya után.

A fejlesztõk helyzete sem könnyû, mindig olvasni bezárt játékfejlesztõ cégekrõl.

bah
Hát az a havi 2-3000 nem mindenkinél lenne csak ilyen kevés, ha közel ugyanazt a szintet szeretné tartani, mint warezzal. Némelyik sorozat önmagában 40-50 ezer HUF, de mondjuk kitart akár fél évig is vagy tovább, ha hosszú. Meg éves szinten azért ez a havi 2-3000 is jelentõs összeg. Persze meg lehet tenni, hogy valaki megveszi a civilizationt vagy valami MMO-t és akkor azzal játszik 3-4 évig, de ez nem mindenkinek jön be.

Játékfejlesztõk közt az én meglátásom szerint arányaiban több olyan ember van, aki szereti azt csinálni amit csinál. Hiszen sokan csinálják ingyen is mert örömet okoz nekik és érdekes a meló is. Ismerõseim közt is sokan szerettek volna játékfejlesztõként elhelyezkedni, de viszonylag kevés ilyen munkahely van. Nyilván bizonyos körülmények között, pl ha el vagytok maradva és támad a határidõ akkor az egy darabig szar, de nem csak ebben a szakmában. Összességében szerintem azért "elõkelõ" foglalkozásnak számít, aminél a legtöbb meló rosszabb. Mondjuk ez csak az én szubjektív véleményem.

Mindegy, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy azért a készítõk nem fogják az utcán vagy elmegyógyintézetben végezni, mert lewarezolták a játékukat. A személyzet nagy része úgy is reguláris fizetést kap, míg a plusz bevétel egy kisebb csoport kezében összpontosul. Persze ha kevés a pénz, akkor veszélybe kerül az ott dolgozók állása, de szerintem erre a kalózkodás kisebb hatással van, mint gondolnák, mert az emberek 3-szor is meggondolnák, hogy mit szerezzenek meg, ha az egyszer pénzbe kerül.

Ahogy te is mondod elég sokaknak vannak anyagi gondjai Magyarországon 2012-ben, szemben a nyugattal, ahonnan jön a játékok és a filmek nagy része. És akkor ennek ellenére adjunk nekik több pénzt abból a kevésbõl, ami nekünk van? Szerintem csak akkor kéne, ha már megvannak azok a dolgok, amik egy tisztességes életszínvonalhoz kellenek. Én ismerek olyat, aki megveszi eredetiben a DVD-t, de a fûtést nem tudják fizetni, ez kicsit felelõtlen dolog szerintem, még ha csak 1-2 ezer forint is az a DVD.

Tinman
"Pl, hogy vegyen egy házat, autót... magának."

Ezt ma 2012-ben Magyarországon NAGYON kevesek tehetik csak ám meg, ugye tudod? (Nekem sincs rá lehetõsége, de ha teljesen felhagynék a hobbimmal, akkor sem lenne :-/

Egyébként attól, hogy néha a minõségibb címeket nem Day1, hanem akciósan, töredék áron megvásárolod és nem letöltöd, még gyûjtheted másra a pénzed. Ha van munkád, nem egy eget rengetõ összeg 1-2 havonta 2-3000 Ft.

"De sokan a filmkészítõk és a játékfejlesztõk közül már így is rendelkeznek egy szép kis vagyonnal."

Talán mert egy részük tényleg megdolgozott érte. Szerencsére rengeteg olyan játékot és filmet tudok mondani, aminek az alkotója nem bánom, ha jól él.

"És azt tegyük hozzá, hogy azért a játékfejlesztés és a filmkészítés nem éppen szénbányászat szintû meló, ha érted mire célzok."

Mind a kettõrõl van közvetlen tapasztalatom (neeem, nem a szénbányászatról :-P) és valóban nem kõkemény fizikai munka, életveszélyes helyzetekben és garantált tüdõrákkal a végén, de bizony egy sok éves játék project kemény dolgokat megkövetel.

Képzeld el, hogy július 28.-a van, kint 37 fok árnyékban, te pedig 15 másik programozóval egy légtérbe egy köhögõ légkonditól 20 méternyire éppen azt próbálod már kínodban az assembly mélységig lemenve megoldani, hogy x esetben ne következzen be a már 3 napja jelzett app crash.
A hajrában, az utolsó hónapokban nincs se szünet, se család, se szabadság, csak min 12-14 óra monitor elõtt görnyedés és iszonyat stressz.

A filmipar se egy leányálom... persze egy milliós fizetéssel bíró celebnek már az, de az operatõr, díszletes, világosító, hangmérnök, etc. ott is komoly csatákat vív és nem csak napi 8 órában. Becsüljük meg más munkáját, még akkor is ha éppen csak a szemetet viszi el a házunk elõl. --->

bah
Nem csak kajálásból áll az élet, valakiknek vannak magasabb igényei is. <#crazya> Pl, hogy vegyen egy házat, autót... magának. Szerintem elég sok ember van akik kidolgozzák a belüket mire megszerzik ezeket. És még akkor ha költenének szórakozásra is... Persze szerintem is meg kell venni ha tudod. De sokan a filmkészítõk és a játékfejlesztõk közül már így is rendelkeznek egy szép kis vagyonnal. Nem halnak bele ha letölti valaki, az országnak sem hiányzik egy jókora növekedés az importban Amerikából. És azt tegyük hozzá, hogy azért a játékfejlesztés és a filmkészítés nem éppen szénbányászat szintû meló, ha érted mire célzok. Ettõl függetlenül én is arra buzdítok mindenkit, hogy lehetõségeihez mérten támogassa azt, ami tetszik neki, mert nyilván nem fognak készíteni ha senki nem veszi meg / támogatja õket. Fõleg az ilyen kisebb cégeket és egyéni fejlesztõket kell támogatni.

Tinman
Te még nem láttál szegény embert.
Az igazi szegény ember, akinek alig van valamiféle romos viskó a feje felett nem, hogy netre nem költ, de örül neki, ha a 990 Ft-ot a mûholdas tv-ért ki tudja szurkolni, mert ez az egyetlen szórakozása.
Szívesen fényképezek neked ilyet... csak a szomszédba kell néznem :-/
És akkor ez még nem is az igazi mély-szegénység... bár ott is láttam már dobozokból, meg falapokból összetákolt viskón digitv-s tányérat ^^

Viszont valóban, olyan személyt is ismerek, akinek egy P3-256MB-40GB kombója van és k. gáz, hogy rendszeresen engem piszkál azzal, hogy ez sem jó, az sem jó, de ha hozok neki egy párszáz forintos alkatrészt, arra se telik neki, de a gép az kell mindenáron. Ilyen nincs! Nem szabadna, hogy legyen!
Ha nincs a pénztárcámban 300 Ft kenyérre, akkor ne akarjak már index.hu-t, meg origo-t olvasgatni. Nem létkérdés! (Bezzeg cigire, meg piára mindig telik az ilyeneknek -.-)

Zombee
Sajnos nem egy ilyen hír volt, hogy a DRM kiütötte a legális játékosokat, míg a warezosok vígan elvoltak a DRM mentes verziójukkal.

curse
nem probaltam meg ezt a sorozatot, majd ha olcso lesz 😊

http://www.kongregate.com/games/curse/sokoban-experts http://www.kongregate.com/games/curse/crypture

Narxis
Nem errõl van szó hanem, hogy egy szegény embernek milyen szórakozási lehetõségei vannak. Na most anyagilag a warez a legkifizetõdõbb mert az internetet úgyis fizetni kell/lehet mert van már havi 2-3ezer Ft-ért 1-2MB-es ADSL és akkor ha már nem csak filmletöltésre(ami Magyarországon legális) vagy hírek, cikkek olvasására használja hanem még leszedi ingyen a játékot is akkor ezzel más szórakozási lehetõség nem versenyezhet. Nem akarok kiállni a warez mellett, csak meg akarom veled értetni, hogy miért van ez a jelenség. Persze nem kötelezõ szórakozni, nem kötelezõ gyorshajtani, adót csalni, piros lámpán átmenni mégis megteszi az ember ha megteheti.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

narumon
De ezekkel nem a user foglalkozik, hanem ahonnan vette ahol crackelte. Amikor kell új flash akkor elviszi és megcsinálják. Vagy mostanában RGH a divat, no ott csak annyit kell felfognia, hogy az isoextractorral másolt cuccot hova másolja be.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

IMYke2.0.0.0
Elõre szólok: Nem neked szól!

Mindjárt megsajnálom a konzol WRZ-eseket...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zombee
Aha. Csak nem mindegy milyen íróval írod ki a nem mindegy milyen lemezre, a régen flashelt Xboxokat pedig újra kell az XGDR3 meg a sûrû dashboard frissítések miatt. Ezek már olyan dolgok, amik a nulla egységsugarú júzernek, aki leragadt ott, hogy beteszi a lemezt és játszik, soknak tûnnek. Ha HDD-rõl játszol, akkor a lemez problémája kiesik, de a konzolé nem.

"Arról nem beszélve hogy a szar warezes verziók mindig bugos-sok. Persze a steames is lehet bugos de egy két napon belül csinálnak hozzá frissítést és utána már jó."

Ezt a mesét felejtsük már el. Nem 1 és nem 2 olyan eredeti játékom van ami telepítés után alig akart elindulni vagy azonnal összeomlott (vagy akkor bug van benne, ami miatt végig se bírta tolni). Mindez eredeti Windowson. Mondanom se kell, wareznál ilyennel jóval ritkábban találkozok.

narumon
"Amúgy warezolna a konzolos is, csak ott nem olyan egyszerû, az túlmutat a crack bemásolós témán, jócskán meghaladva az átlag informatikai képességeket. Másrészt nálunk még mindig jóval kevesebben játszanak konzolon."

Ezt soha nem értettem. Pont, hogy konzolon egyszerûbb a warez, mert letöltöd elindítod, még cracket sem kell másolni.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Tinman
"megélhetési warez is"

Hogy... hogy.... hogy.... MICSODA?????????????????????????????????????

Miért? Ha nem töltöd le az Alan Wake-et éhen halsz?

Tinman
Volt és szégyellem, de már évek óta "tiszta" vagyok.

"Akkor megérted a többséget, de miért ágálsz ellene ennyire, ha egykoron te is részese voltál?"

De én nem azért csináltam, mert a spórolt pénzembõl néha nem tudtam volna megvenni 1-2 játékot, hanem azért mert MINDENKI ezt csinálta körülöttem, még csak boltot se tudtam ahol megvehettem volna. Gyerekként fel sem merült bennem, hogy ezzel kárt okozok, vagy egy szorgalmas programozónak ezzel picivel kevesebb jut.

Ráadásul régen NAGYON nehéz volt hozzájutni az eredeti játékokhoz... sokkal könnyebb volt elkérni ettõl/attól. A PECSÁ-ba még wrz partik is szoktak menni. Az SG meg kifejezetten wrz portál volt és igen, az 576 meg valóban árulta a másolt kazikat.

"Olyan ez, mint pl nálam a dohányzás."

De miért olyan? A cigiért elég sokat kellett és kell is fizetned, ráadásul büdös vagy és aki nem cigizik azt k. zavarja.

Engem egyébként nem a wrz zavar*, hanem az ha kijön egy a PC-sek által ennyire áhított játék, mint az Alan Wake, akkor ne lássak már lassan tízezres letöltési számokat csupán csak KETTÕ darab torrent oldalon. Valami komoly baj van itt az emberekkel.

*Kit érdekel, ha a foscod 46. moneyhat részét 12.000-en szedik le? Meg is érdemli az a cég, amelyik ennyire újabb és újabb rókabõrt igyekszik lehúzni tulajdonképpen ugyan arról (lásd Activison). Csak az a baj, hogy rengeteg valóban tartalmas és értékes játék is a wrz áldozatává válik.

Narxis
Van megélhetési warez is amikor éppen csak ennivalóra van pénz, sajnos ez itt nem a gazdag Nyugat ahol a kenyér mellé söprik be a polcról a játékokat,

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tinman
Tiszta sor, kint sokkal jobbak a fizetések, mégis jobb árakon lehet kapni a játékokat. Igen, ez az érem másik oldala.

A gond csak az, hogy senki nem tart a fejedhez pisztolyt, hogy már pedig neked day1 már játszanod kell a legújabb játékokkal.

Tisztázzuk: Konzol és PC gaming = nem a megélhetéshez, a túléléshez szükséges vagyis maximálisan nélkülözhetõ. Ha úgy tetszik: Luxus!

- Nem telik rá? Ne játssz!
- Telik rá? Mégis warezolsz minden vackot*? Ne lopj!
- Telik rá valamilyen szinten, de nagyon be kell osztanod a pénzt? Vedd az OLCSÓBB játékokat, amik szerencsére nem a sokkal rosszabb játékok kategóriát jelentik. Szó szerint vannak pár száz forintért is kiváló játékok. Nem is sokat kell várni egy AA++ címre, hogy olcsón beszerezd.

Már nem is tudom, mikor esett meg, hogy ingyenessé vált a Beneath the steel sky. Aztán látom ám, hogy xy torrent oldalon töltik vagy 100-an, nagy külföldin meg több százan.
Gondoltam nagy naívan, hogy biztos azért, mert lassú rendes letöltési hely... pár perc alatt max sebességgel lejött.
Beírtam a torrent fórumára, hogy "Hülyék-e vagytok, hogy ingyenest is...? Vagy a rutin?" Volt aki mínuszolt ott is, meg volt aki ööööö-zött.

*Ez kicsit hasonlít szittya komcsi felmenõinkre, akik a gyárból minden szart elloptak, pusztán azért, mert megtehették. Vicces volt betérni 1-1 ilyen házba és látni, hogy nini a fater fröccsöntõknél van, a muter a varrodába, a másik helyen százával a hegesztõ pákák, persze trafója nem volt az öregnek hozzá, csak elhozta... csak.

Tinman
"barátom ezért pluszt érdemelsz, nem mínuszt"

Furák az emberek :-((((

Tinman
"az idõ és semmi sem változik"

De igen! A digitális diszribúció, DRM, aktiváció, etc. mind szépen a mindennapok részeivé váltak és már most is igaz az, hogy elég nehéz eladni egy játékot, amit digitálisan vettél meg.
Hát igen... nem volt jó a dobozos, mert az el lehetett adni, most van dd, meg van aktiválós dobozos.

Ha nem harapódzott volna el a wrz ennyire, talán nem lenne ennyire szoros sem a gyeplõ a kiadók részérõl. Lásd ezt a cikket! Védelem nélküli Alan Wake, ezernyi pécés várta és erõsen attól félek, hogy PC-n ez kicsit sem lesz nyereséges "hiszen le is lehet tölteni".

Tinman
Rengeteget jártam M3-on... utáltam, de a sima 3-as út még szarabb.
NINCS választásod! Még M3-al jársz a legjobban.

Wrz és legál esetében VAN választási lehetõséged!

De aki ingyen letölti, az a cikk végén szereplõ "Talán mást is beszereznek majd..." által jelzett mást sem fogja kifizetni.
DjDano
"Hát ez az! De a játékok árai NEM változtak! Nem indokolthatja azzal a letöltést a warezoló, hogy de hát drágák, mert akkor egy alsó kategóriás fizetés 25.000 Ft volt, most meg már maga a minimálbér is ennek a többszöröse."

Ha egy koszos játék a fizetésed 10-20%-ba kerül az szerinted nem sok? Ezt nem gondolhatod komolyan... Külföldön hasonlóak az árak, de ott 5-10x annyit keresnek tehát a fizetésük max 1-5%-át teszi ki egy játék ára. Nagyon nem mindegy.

alma2
gagyad -> gatyad

szerintem

alma2
Biztos van erre is pelda aki igy reagalja le.😊

De egy masik peldaval elve egyszer megengeded magadnak a luxust es nem fapados repulovel utazol hanem elso osztalyon, majd mondjuk a kajatol mergezest kapsz, vagy csak ritka szar idot fog ki a gep, meg hulye pilotat es olyan legiorvenybe kerulsz amit a masikon meg sose tapasztaltal telesz*rod a gagyad, szerintem utana gyozkodhetnek, hogy jobb az elso osztaly a fapadosnal, nem nagyon probalkozol megegyszer, foleg, hogy 2x-10x annyiba fajt azaz ut 😊

szerintem

shenmuedc
Ez volt az utolsó játék amit még vártam boxra. Aztán megvettem és látván mi lett belõle adtam el meg a boxot is. Kár hogy ebbõl is csak akciójáték lett, a mai trendeknek megfelelõen.
IMYke2.0.0.0
A szinkron-utálaton kívül mindenben egyetértünk 😊

Nekem semmi bajom a magyar szinkronnal

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Én szoktam warezolni.
Játékoknál amik tetszenek azokat megveszem.
Pár zene számért is szoktam fizetni.

Amiket meg csak warezolok azok a filmek/sorozatok. Faszom fog várni 10 évet amig valamelyik magyar csatorna vetíteni fogja. Illetve a szinkron a halálom.
Pár csatornánál van eredeti hang, (kb 10%), illetve kettõnél láttam magyar feliratott is, de szar volt.

😄

Ha lesz majd replikátor, akkor warezolnék pár aranyos dolgot. ^^

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Ha az autópályán meg torlódás van az elsõ alkalommal amikor arrafelé mész akkor soha többé nem mész az M3-on? ja persze

IMYke2.0.0.0
De azért érzed, hogy milyen káros RÁD IS az, hogy a közeledben dohányoznak.
S akkor most ezt az analógiát vond le a WRZ-ra is...

Nem fogja összetörni a lelkivilágom😊 Amúgy én is Steam-es vagyok

Ezek szerint neked is volt wrz korszakod? Ki gondolta volna! Akkor megérted a többséget, de miért ágálsz ellene ennyire, ha egykoron te is részese voltál?
Olyan ez, mint pl nálam a dohányzás. Évekig szívtam, de most leszoktam róla, ez már a harmadik éve hogy nem szívom, de nem kezdtem el rögtön szídni azokat, akik dohányoznak! Azért mert én már nem szívom, ettõl még megértem a dohányosokat!
alma2
Ha mar az atlag jatekost nezzuk. Megveszi elete elso jatekat, ami pont szerencsetlen modon a bf3, mert rabeszeltek.Nem erdekli ki fejlesztette, ki adta ki talan nem is tudja. Eddig boldogan jatszott tort szervereken, tort jatekokkal, moka kacagas es szorokazas jellemezte ezt. Elete elso igazi teljes aru jatekaval elkezdodik a remalom, ha van 1,5 szabad oraja, abbol 1 orat probal belepni valahova, ahonnan ugyis kidobja a jatek, vagy a pb, vagy az origin vagy "something went wrong" uzenet. A maradek 20 perc jatekban meg nem hisz a szemenek, hiszen barkit barhol lo meg, nem hal meg, vagy ugy erzi mintha mindenki atlatna a falon. Szerintem jogosan merult fel benne a kerdes, mi a csocsnek vegyen eredetit tobbet, hulye lenne szivatni magat es meg penzt is adni erte, amikor eddig hasonlot sosem tapasztalt.
Eletbol vett tortenet.
konkluzio: Az EA/Dice paros feleloes a warez ujboli emelkedeseert 😊
Es szerintem Tinmanen kivul a foldon mindenki erzi, van némi igazsag abban amit mondott.

szerintem

Tinman
Nézõpont kérdése... kaptam itt már 1 nap 21 mínuszt hasonló kiállásért. Te így látod, ennek örülök, mástól meg majd te is kapsz egy mínuszt mert éppen végzett az imgbrn az iso kiírásával :-(

barátom ezért pluszt érdemelsz, nem mínuszt

Tinman
A demowarezt én személy szerint még valahol el is tudom fogadni, amennyiben az tényleg annyiból kimerül, hogy letolsz 2 pályát mondjuk a 30-ból. Sajnos nem ez a jellemzõ... elviszed egy ideig, tetszeget, de most éppen festésre kell a pénz, továbbjátszod, végigviszed, letörlöd.

Nekem 2 éve nem tetszett a festék színe amivel kifestették az egyik szobát, jeleztem is a festõnek, hogy nem egészen ilyen volt a mintán a szín, erre õ megvonta a vállát, majd közölte, hogy ötvenezer lesz és úgyis világosodik ez még magától, ha nem éri. Az északi fekvésû szobát nem igazán éri dájrekt szánlájt és különben is én pont, hogy sötétebbre gondoltam. Mire a mester csak annyit mondott, ha van dohányos a családban, változik ez ne aggódjón. Nincs dohányos a családban. Tripla fail.

Viszont kifizettem neki az összeget, mert dolgozott vele 2 napot, fektetett bele anyagot és energiát és bár nem voltam teljesen elégedett, mégis csak jobb, mint a régi kopottas szín. Értjük ugye?

"A youtube-on nem tudom iranyitani a sajat szajam ize szerint, ja hogy szerinted a demoval feler, hogy Tirexi szerencsetlenkedeset nezzem, szerintem nem😊"

Nem tudom ki az a Tirexi, de itt az SG-n már rengetegszer említik a nevét, mindenféle témában. Eszerint "valaki".
Viszont a videos végigjátszások kapcsán vannak kifejezetten színvonalas wt-k. Találkoztam már olyannal is, amit film helyett néztem, mert informatív, szellemes és érdekes volt. Kérésre szívesen küldök linket, persze angol szövegértés elengedhetetlen, mert amcsi az illetõ.

"Amig a kiadok nem teszik lehetove, hogy olyan egyszeruen visszaadjam azt ami nem kell, egy kattintas az origin-en, steam-en anyamtyukjan,"

Ne vásárolj digitálisan. Vedd meg a teszkóba 990-ért, majd ha nem kell add el.

Én steam-en kizárólag akkor veszek valamit, ha nagyon olcsó. Így nekem alig fáj, az alacsony ár miatt milliók veszik meg, így a játék olcsó áron jut el sokakhoz, mégis sokat kaszál. Lassan 2 éve Steam-en is vásárolok és ilyen akciós vételekbõl vagy 150 játék összejött már. Szerinted ez mennyi ideig elég? Nem kell premier címekkel játszani.
És ami a legérdekesebb, hogy múltkor nagyjából összeszámoltam, hogy mennyiért vettem ezt a 150 játékot és a 40.000 Ft-ot sem érte el az összeg. Vagyis 4 db. dobozos, premier játék árát sem, pedig hidd el a 150 cím 80%-a nem ócska gagyi... sõt.

"Szerintem eleg sokan vannak a mai napig, hogy nem birtak vegigjatszani egy felhotlen fel napot,(sot ebbe a pc jatekosok 99 %-a beletartozik) az EREDETI jatekukkal, sot olyanok is vannak akik el tudtak inditani, mert egyszeruen nem mukodik."

Ezt a magam részérõl csak cáfolni tudom. Semmi gond nem volt még az eredeti játékaimmal... bezzeg a wrz korszakomban... atyaég miket összeszívtam néhánnyal, mire gond nélkül ment.

"Ez erdekes modon jatekoknal nem mukodik, sot jonnek, bekemenyitenek, egy kod egy gep, egy kod egy felhasznalo, egy kod egy karakter, nincs tobb hasznalt jatek piac."

Azért keményítenek be, mert nagyon elharapódzott a warez, fõleg PC fronton és evidens, hogy a befektetett munkájukból szeretnének pénzt is viszontlátni.

A kiadókért én sem sírok... miattuk jelenik meg fõleg, rengeteg szemét... de sok fejlesztõért sírni tudnék (pl: Black Isle).

Egyébként félreértés ne essék: Én sem azt kívánom, hogy minden szart tessék megvenni, ami az utunkba kerül. Nem.
Azt szeretném csak, hogy az IGAZÁN értékes címek sok vásárlóra találjanak és az Alan Wake pontosan ilyen!

Whehehe, ha majd bedõl a stúdiójuk akkor meg fog változni a véleményük...

Amúgy nekem elegem van már ebbõl a warez nem warez kérdésbõl!
Már évek óta mondogatják, hogy így meg úgy, de aztán telik múlik az idõ és semmi sem változik. Ugyanúgy kijönnek a játékok. Lásd ezt is! Megéri nekik 5 évig fejleszteni egy játékot, hogy utána úgyis tudják egy része warez lesz. És még nyilatkoznak is róla. Olyan mintha ne mis bánnák, hiszen a fontos az, hogy minél több embernek átjöjjön az élmény!
Akkor meg mirõl beszélünk? És most jön a sablon szöveg: Ha tehetném megvenném. Elcsépelt mi? Sajnos azonban nem keresek annyit, hogy magamat meg tudjam cáfolni, vagy igazat adjak. Ellenben játszani szeretek.

És mi a helyzet a játékok nyelvével? A többség nem is szinkronos. Csak ezért pedig nem fogok megtanulni egy idegen nyelvet. Olyanért fizessek ki 10 eFt-ot, amit még nem is értek? Ok. A képek árulkodóak, de akkor is! Most játszottam ki a COD MW3-at, de az egészbõl semmit sem értettem. Nem tudtam mi miért történik. Lehet többen vennék idehaza is az eredeti programot, ha lenne magyar nyelv is hozzá. Így viszont a játékélmény egy része elmarad.
Tinman
Idehaza pl. a magot néztem és ismétlem ez 2 nap alatt, míg a konzolos verzió esetében majd' fél évrõl van szó.

"Amúgy warezolna a konzolos is, csak ott nem olyan egyszerû,"

Egy ismerõsömnek hiába könyörögtem csak azért is okosíott XBOX-ot vett és játszi könnyedséggel szerzi be hozzá a játékokat, pedig fogalma sincs még arról sem, hogy mi az az imgburn.
Magát az okosítást 99%-ban nem házilag végzik a userek, hanem szervizben.

"Árak akkor és most: lehet, hogy 9990-ért vetted azt a játékot (amúgy tényleg évek óta nem változtak az árak), de a kevesebb forintod többet ért. A bérek alig emelkednek, minden más viszont folyamatosan."

Hát ez az! De a játékok árai NEM változtak! Nem indokolthatja azzal a letöltést a warezoló, hogy de hát drágák, mert akkor egy alsó kategóriás fizetés 25.000 Ft volt, most meg már maga a minimálbér is ennek a többszöröse.

Ha mindenhez lenne demo nem lenne warez?
Erõsen kétlem, talán alig 1-2%-al csökkenne csak, hiszen még mindig el lehet emelni büntetlenül a stuffot.

Tinman
Amit írsz az fõképp hazánkban és tõlünk keletebbre divat.

Egyébként lenne az egészre megoldás.
A játékban legyenek reklámfelületek, amiket a játékos "észrevehet", aztán a reklámbevételekbõl lehetne finanszírozni a fejlesztéseket.

A játékok ára legyen max 10 $ és a warez gyakorlatilag eltûnne...

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

"Természetesen reméljük, hogy fizetnek majd érte, de ha mégsem, akkor legalább élvezzék a sztorit. Talán utána mást is beszereznek majd az Alan Wake univerzumból."

Meg is vettem steamen. Nem soká lejön. Ágyhoz vagyok kötve mütét után egy hétig. Nah ezalatt szépen kijátszom.
Igazából nem nagyon értem azokat az embereket akik szidják a steam-et. Ezeknek a fele még életébe nem használta. Tényleg az egyetlen hátránya, hogy internet kapcsolat kell hozzá folyamatosan, mert offlineban valóban nem indulnak a játékok. Viszont cserében kapsz online mentést a játékokhoz. Ha le is törlöd a gépedrõl a gémet, akkor ha legközelebb felrakod onnan tudod folytatni ahol abbahagytad. Nem kell bohóckodni a save file-al,elmenteni külön ezt szépen megcsinálja a steam.
Évente legalább 4 akciós hét van, amikor minden játék rohadtul olcsó. Ilyenkor szoktam venni úgy 8-10 játékot 10 000 Ftból. Folyamatosan magától frissíti a játékokat nem kell nekem utána néznem, hogy van-e új frissítés. Szépen intézi õ.
Szerintem a steam egy jó dolog, annak aki nem a legújabb játékokkal akar játszani eredetiben, mivel az új játékok rohadt drágák, de ha bírsz várni fél évet, akkor 25 vagy 50%-os akcióban már megveheted emberi pénzért. a meg vársz az akciós hetekig akkor 60 vagy 75%-os akcióba is belefuthatsz.
Arról nem beszélve hogy a szar warezes verziók mindig bugos-sok. Persze a steames is lehet bugos de egy két napon belül csinálnak hozzá frissítést és utána már jó.
Már 3 vagy 4 éve vagyok steam felhasználó. Nekem pozitiv véleménnyelvagyok a steamrõl.
Az én szubjektív véleményem az alábbi:

Én nem fogok egy kb. 3-6 órás tiszta játékidõért (mert döntõen a mai játékok kb ennyit nyújtanak) tizenezreket kiadni. Multi nem érdekel.

Ha meg nem lesz pc-re több játék, na bumm. Leszarom, akkor nem fogok játszani. De akkor viszont a hardvergyártók is megnézhetik megukat, ha majd a csilivili processzorokat, alaplapokat és videókártyákat nem veszik meg a pc-sek.

Hogy majd akkor mindenki konzolt vesz? Lehet. Aztán ott is elkezdõdik majd az igazi warez...

És leszarom, hogy emiatt kinek mekkora vesztesége keletkezik, az én anyagi helyzetemet is ugyanígy leszarja mindenki.

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

A konzolos warezról csak annyit hogy azért töltik le kevesebben, mert a PC-s játékos lazán megteheti hogy egy játékot megvesz eredetiben és multizik vele, a másikat meg letölti (és multizik vele tört szerveren), míg a konzolos vagy letölti és szólózik élete végéig (majdhogynem), vagy megvesz mindent eredetiben mehet a multi is, vagy 3. megoldásként vesz még egy konzolt és az egyiket feltöri a másikat meg meghagyja eredetiben.
IMYke2.0.0.0
Szerencsére(?) nem vagyok programozó egy fejlesztõ cégnél, ellenben dolgoztam más, profit-orinteált (magyar) cégnél, és saját bõrömön is tapasztaltam, amit írtál - leépítés.

Azért bátorkodtam leírni a lejjebb olvasható mérsékelt kirohanást, mert majd' mindenki hajlamos elfelejteni, hogy a fejlesztõ cégek azért nem éhbérért, áról holnapra élnek, és majd csak a végtermék sikere(s terjesztése, eladásai) után kapja meg a jól megérdemelt fizetését...

Ahogy a cégek mahagóni asztalai mögött terpeszkedõ fõnökségi tagjai sem kezdenek el éhezni, ha a Battlefield 12 (direkt) majd nem produkál 11 milliós eladást, hanem csak 8-at...

Ahogy írtam, számukra a PROFIT = ISTEN.
A kérdés, mihez képest profit a profit? Ezt ugye senki sem tudja.

alma2
Egy nagy cegnel dolgozom en is, legyel egy arufeltolto egy aruhazlancnal az elobbi peldanal maradva, vagy egy programozo egy fejleszto cegnel. De ha a jatek/barmi nem hozza az elvart nyereseget akkor nem felulrol kezdik elbontani a piramist, (28 felesleges "nagy ember" jut minden dolgozora ) hanem sajna alulrol es altalaban esznelkul. Tegyuk fel marad meg a vegen fejleszto, de kint meg elfogadotabb dolog a premium, ( a fizetesed resze) mint altalaban nalunk, az meg biza rugalmas dolog, egeszen a volt nincs kategoriaig 😊

szerintem

Oldal 1 / 2Következő →