78
  • bah
    #78
    Azt nehéz megbecsülni, hogy hányan vennék meg, sok mindentől függ. Szerintem nyugodtan le lehet osztani legalább 100-al. Az ilyen multira kihegyezett, nagyon népszerű játékoknál esetleg 20-al. Mondjuk ezeket csak kb hasraütésre mondtam.
  • bah
    #77
    Havi 4000 helyett havi 8000(2*4*1000).
  • bah
    #76
    Jó ne magadból indulj ki, mondtam, hogy van aki el van egy mmo-val 2-3 évig és megvette 8000 HUF-ért, de vannak akiknek mások a szokásai. Pl vegyük azt, hogy egy régebbi film 1000-2000 FT, szerintem aki nem játszik az simán megnéz akár heti 2 filmet is + letölt 5 sorozatrészt. És akkor már legalább havi 4000-nél vagyunk, ha csak a filmeket számoljuk kedvező áron. Nem nehéz elképzelni olyant embert is, akinek a szórakozása már 15-20 ezernél jár és nem olyan egész nap filmet néző / játszó ember.

    Amúgy nem nagy szám amit mondasz, hasonló játékokkal én is simán el vagyok 1-2 hónapig, csak singleben, mellette néha 1-1 sorozatrész. Aztán van több ingyenes játék(tf2,taspring,mechwarrior,tribes...) is amit szeretek és lehet multiba nyomni, szóval annyira nem súlytana le, ha eltűnne a warez. De szerintem az olyan kvázi kultúrafogyasztó társadalmakra, mint pl Magyarország kártékonyan hatna. Ha az emberek nagy számban megvennék, az eléggé nagy import többletet jelentene a kultúratermelő társadalmak felé és ők még jobban gazdagabbak lennének, mi pedig még jobban szegényebbek. Így legalább nagyobb százalékban költik az emberek azt a pénzt hazai termékekre(pl vesznek egy házat,bútort,zöldséget, gyümölcsöt....) és szoláltatásokra(pl elmennek kirándulni...). Szóval adót ugyanúgy fizetnek.
  • Tinman #75
    EGYETLEN nagy magyar torrent oldal statisztikáit nézve is:

    ~142.500 Euro már amennyiben a Steam eleve akciós árát vesszük alapul.

    Tudom nekem is nehéz még Euroban gondolkodni, segítek: 41.325.000 Ft

    Csak egyetlen egy magyar oldalon!

    Tudom, tudom... ezek közül úgysem vette volna meg mind, ha pénzt is kellett volna érte adni, meg ez nem a tisztán a fejlesztőket ért kár, hiszen ebben benne a kiadó, terjesztő "kára" is.
    Na de akkor is! Csak EGYETLEN, MAGYAR torrentoldal!
  • Tinman #74
    Demówarez... értem.
    Konzolon is... értem.

  • Zombee
    #73
    Miért ne lenne kevés az a 2-3000Ft? Aki napközben dolgozik, iskolában van, annak normál körülmények között másra is van igénye a játékon kívül. Nekem pl. még a Call of Duty 5 is két hétig tartott nemrég, és mással nem is nagyon játszottam addig. Igaz, mellette volt életem, barátnővel, barátokkal.
    Arra nem lehet fogni a warezolást, hogy valamire nincs pénzem, hisz akkor arra nem költök, mivel a játék létszükséglet. Viszont ha már egyszer ingyen van, miért ne - ez sokkal inkább reális. Megjegyzem, sok olyan játék van, ami még 2-3000Ft-ot sem ér, és ugyanúgy 9990-ért kezdték árulni.
    És a demó hiánya is megdobja a letöltéseket, letöltöd, kipróbálod, és nem tetszik/gépigény ellenére nem úgy fut, és törlöd az első pálya után.

    A fejlesztők helyzete sem könnyű, mindig olvasni bezárt játékfejlesztő cégekről.
  • bah
    #72
    Hát az a havi 2-3000 nem mindenkinél lenne csak ilyen kevés, ha közel ugyanazt a szintet szeretné tartani, mint warezzal. Némelyik sorozat önmagában 40-50 ezer HUF, de mondjuk kitart akár fél évig is vagy tovább, ha hosszú. Meg éves szinten azért ez a havi 2-3000 is jelentős összeg. Persze meg lehet tenni, hogy valaki megveszi a civilizationt vagy valami MMO-t és akkor azzal játszik 3-4 évig, de ez nem mindenkinek jön be.

    Játékfejlesztők közt az én meglátásom szerint arányaiban több olyan ember van, aki szereti azt csinálni amit csinál. Hiszen sokan csinálják ingyen is mert örömet okoz nekik és érdekes a meló is. Ismerőseim közt is sokan szerettek volna játékfejlesztőként elhelyezkedni, de viszonylag kevés ilyen munkahely van. Nyilván bizonyos körülmények között, pl ha el vagytok maradva és támad a határidő akkor az egy darabig szar, de nem csak ebben a szakmában. Összességében szerintem azért "előkelő" foglalkozásnak számít, aminél a legtöbb meló rosszabb. Mondjuk ez csak az én szubjektív véleményem.

    Mindegy, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy azért a készítők nem fogják az utcán vagy elmegyógyintézetben végezni, mert lewarezolták a játékukat. A személyzet nagy része úgy is reguláris fizetést kap, míg a plusz bevétel egy kisebb csoport kezében összpontosul. Persze ha kevés a pénz, akkor veszélybe kerül az ott dolgozók állása, de szerintem erre a kalózkodás kisebb hatással van, mint gondolnák, mert az emberek 3-szor is meggondolnák, hogy mit szerezzenek meg, ha az egyszer pénzbe kerül.

    Ahogy te is mondod elég sokaknak vannak anyagi gondjai Magyarországon 2012-ben, szemben a nyugattal, ahonnan jön a játékok és a filmek nagy része. És akkor ennek ellenére adjunk nekik több pénzt abból a kevésből, ami nekünk van? Szerintem csak akkor kéne, ha már megvannak azok a dolgok, amik egy tisztességes életszínvonalhoz kellenek. Én ismerek olyat, aki megveszi eredetiben a DVD-t, de a fűtést nem tudják fizetni, ez kicsit felelőtlen dolog szerintem, még ha csak 1-2 ezer forint is az a DVD.
  • Tinman #71
    "Pl, hogy vegyen egy házat, autót... magának."

    Ezt ma 2012-ben Magyarországon NAGYON kevesek tehetik csak ám meg, ugye tudod? (Nekem sincs rá lehetősége, de ha teljesen felhagynék a hobbimmal, akkor sem lenne :-/

    Egyébként attól, hogy néha a minőségibb címeket nem Day1, hanem akciósan, töredék áron megvásárolod és nem letöltöd, még gyűjtheted másra a pénzed. Ha van munkád, nem egy eget rengető összeg 1-2 havonta 2-3000 Ft.

    "De sokan a filmkészítők és a játékfejlesztők közül már így is rendelkeznek egy szép kis vagyonnal."

    Talán mert egy részük tényleg megdolgozott érte. Szerencsére rengeteg olyan játékot és filmet tudok mondani, aminek az alkotója nem bánom, ha jól él.

    "És azt tegyük hozzá, hogy azért a játékfejlesztés és a filmkészítés nem éppen szénbányászat szintű meló, ha érted mire célzok."

    Mind a kettőről van közvetlen tapasztalatom (neeem, nem a szénbányászatról :-P) és valóban nem kőkemény fizikai munka, életveszélyes helyzetekben és garantált tüdőrákkal a végén, de bizony egy sok éves játék project kemény dolgokat megkövetel.

    Képzeld el, hogy július 28.-a van, kint 37 fok árnyékban, te pedig 15 másik programozóval egy légtérbe egy köhögő légkonditól 20 méternyire éppen azt próbálod már kínodban az assembly mélységig lemenve megoldani, hogy x esetben ne következzen be a már 3 napja jelzett app crash.
    A hajrában, az utolsó hónapokban nincs se szünet, se család, se szabadság, csak min 12-14 óra monitor előtt görnyedés és iszonyat stressz.

    A filmipar se egy leányálom... persze egy milliós fizetéssel bíró celebnek már az, de az operatőr, díszletes, világosító, hangmérnök, etc. ott is komoly csatákat vív és nem csak napi 8 órában. Becsüljük meg más munkáját, még akkor is ha éppen csak a szemetet viszi el a házunk elől. --->




  • bah
    #70
    Nem csak kajálásból áll az élet, valakiknek vannak magasabb igényei is. Pl, hogy vegyen egy házat, autót... magának. Szerintem elég sok ember van akik kidolgozzák a belüket mire megszerzik ezeket. És még akkor ha költenének szórakozásra is... Persze szerintem is meg kell venni ha tudod. De sokan a filmkészítők és a játékfejlesztők közül már így is rendelkeznek egy szép kis vagyonnal. Nem halnak bele ha letölti valaki, az országnak sem hiányzik egy jókora növekedés az importban Amerikából. És azt tegyük hozzá, hogy azért a játékfejlesztés és a filmkészítés nem éppen szénbányászat szintű meló, ha érted mire célzok. Ettől függetlenül én is arra buzdítok mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa azt, ami tetszik neki, mert nyilván nem fognak készíteni ha senki nem veszi meg / támogatja őket. Főleg az ilyen kisebb cégeket és egyéni fejlesztőket kell támogatni.
  • Tinman #69
    Te még nem láttál szegény embert.
    Az igazi szegény ember, akinek alig van valamiféle romos viskó a feje felett nem, hogy netre nem költ, de örül neki, ha a 990 Ft-ot a műholdas tv-ért ki tudja szurkolni, mert ez az egyetlen szórakozása.
    Szívesen fényképezek neked ilyet... csak a szomszédba kell néznem :-/
    És akkor ez még nem is az igazi mély-szegénység... bár ott is láttam már dobozokból, meg falapokból összetákolt viskón digitv-s tányérat ^^

    Viszont valóban, olyan személyt is ismerek, akinek egy P3-256MB-40GB kombója van és k. gáz, hogy rendszeresen engem piszkál azzal, hogy ez sem jó, az sem jó, de ha hozok neki egy párszáz forintos alkatrészt, arra se telik neki, de a gép az kell mindenáron. Ilyen nincs! Nem szabadna, hogy legyen!
    Ha nincs a pénztárcámban 300 Ft kenyérre, akkor ne akarjak már index.hu-t, meg origo-t olvasgatni. Nem létkérdés! (Bezzeg cigire, meg piára mindig telik az ilyeneknek -.-)
  • Zombee
    #68
    Sajnos nem egy ilyen hír volt, hogy a DRM kiütötte a legális játékosokat, míg a warezosok vígan elvoltak a DRM mentes verziójukkal.
  • curse
    #67
    nem probaltam meg ezt a sorozatot, majd ha olcso lesz :)
  • Narxis
    #66
    Nem erről van szó hanem, hogy egy szegény embernek milyen szórakozási lehetőségei vannak. Na most anyagilag a warez a legkifizetődőbb mert az internetet úgyis fizetni kell/lehet mert van már havi 2-3ezer Ft-ért 1-2MB-es ADSL és akkor ha már nem csak filmletöltésre(ami Magyarországon legális) vagy hírek, cikkek olvasására használja hanem még leszedi ingyen a játékot is akkor ezzel más szórakozási lehetőség nem versenyezhet. Nem akarok kiállni a warez mellett, csak meg akarom veled értetni, hogy miért van ez a jelenség. Persze nem kötelező szórakozni, nem kötelező gyorshajtani, adót csalni, piros lámpán átmenni mégis megteszi az ember ha megteheti.
  • narumon
    #65
    De ezekkel nem a user foglalkozik, hanem ahonnan vette ahol crackelte. Amikor kell új flash akkor elviszi és megcsinálják. Vagy mostanában RGH a divat, no ott csak annyit kell felfognia, hogy az isoextractorral másolt cuccot hova másolja be.
  • IMYke2.0.0.0
    #64
    Előre szólok: Nem neked szól!

    Mindjárt megsajnálom a konzol WRZ-eseket...
  • Zombee
    #63
    Aha. Csak nem mindegy milyen íróval írod ki a nem mindegy milyen lemezre, a régen flashelt Xboxokat pedig újra kell az XGDR3 meg a sűrű dashboard frissítések miatt. Ezek már olyan dolgok, amik a nulla egységsugarú júzernek, aki leragadt ott, hogy beteszi a lemezt és játszik, soknak tűnnek. Ha HDD-ről játszol, akkor a lemez problémája kiesik, de a konzolé nem.
  • Reg5
    #62
    "Arról nem beszélve hogy a szar warezes verziók mindig bugos-sok. Persze a steames is lehet bugos de egy két napon belül csinálnak hozzá frissítést és utána már jó."

    Ezt a mesét felejtsük már el. Nem 1 és nem 2 olyan eredeti játékom van ami telepítés után alig akart elindulni vagy azonnal összeomlott (vagy akkor bug van benne, ami miatt végig se bírta tolni). Mindez eredeti Windowson. Mondanom se kell, wareznál ilyennel jóval ritkábban találkozok.
  • narumon
    #61
    "Amúgy warezolna a konzolos is, csak ott nem olyan egyszerű, az túlmutat a crack bemásolós témán, jócskán meghaladva az átlag informatikai képességeket. Másrészt nálunk még mindig jóval kevesebben játszanak konzolon."

    Ezt soha nem értettem. Pont, hogy konzolon egyszerűbb a warez, mert letöltöd elindítod, még cracket sem kell másolni.
  • Tinman #60
    "megélhetési warez is"

    Hogy... hogy.... hogy.... MICSODA?????????????????????????????????????

    Miért? Ha nem töltöd le az Alan Wake-et éhen halsz?

  • Tinman #59
    Volt és szégyellem, de már évek óta "tiszta" vagyok.

    "Akkor megérted a többséget, de miért ágálsz ellene ennyire, ha egykoron te is részese voltál?"

    De én nem azért csináltam, mert a spórolt pénzemből néha nem tudtam volna megvenni 1-2 játékot, hanem azért mert MINDENKI ezt csinálta körülöttem, még csak boltot se tudtam ahol megvehettem volna. Gyerekként fel sem merült bennem, hogy ezzel kárt okozok, vagy egy szorgalmas programozónak ezzel picivel kevesebb jut.

    Ráadásul régen NAGYON nehéz volt hozzájutni az eredeti játékokhoz... sokkal könnyebb volt elkérni ettől/attól. A PECSÁ-ba még wrz partik is szoktak menni. Az SG meg kifejezetten wrz portál volt és igen, az 576 meg valóban árulta a másolt kazikat.

    "Olyan ez, mint pl nálam a dohányzás."

    De miért olyan? A cigiért elég sokat kellett és kell is fizetned, ráadásul büdös vagy és aki nem cigizik azt k. zavarja.

    Engem egyébként nem a wrz zavar*, hanem az ha kijön egy a PC-sek által ennyire áhított játék, mint az Alan Wake, akkor ne lássak már lassan tízezres letöltési számokat csupán csak KETTŐ darab torrent oldalon. Valami komoly baj van itt az emberekkel.

    *Kit érdekel, ha a foscod 46. moneyhat részét 12.000-en szedik le? Meg is érdemli az a cég, amelyik ennyire újabb és újabb rókabőrt igyekszik lehúzni tulajdonképpen ugyan arról (lásd Activison). Csak az a baj, hogy rengeteg valóban tartalmas és értékes játék is a wrz áldozatává válik.
  • Narxis
    #58
    Van megélhetési warez is amikor éppen csak ennivalóra van pénz, sajnos ez itt nem a gazdag Nyugat ahol a kenyér mellé söprik be a polcról a játékokat,
  • Tinman #57
    Tiszta sor, kint sokkal jobbak a fizetések, mégis jobb árakon lehet kapni a játékokat. Igen, ez az érem másik oldala.

    A gond csak az, hogy senki nem tart a fejedhez pisztolyt, hogy már pedig neked day1 már játszanod kell a legújabb játékokkal.

    Tisztázzuk: Konzol és PC gaming = nem a megélhetéshez, a túléléshez szükséges vagyis maximálisan nélkülözhető. Ha úgy tetszik: Luxus!

    - Nem telik rá? Ne játssz!
    - Telik rá? Mégis warezolsz minden vackot*? Ne lopj!
    - Telik rá valamilyen szinten, de nagyon be kell osztanod a pénzt? Vedd az OLCSÓBB játékokat, amik szerencsére nem a sokkal rosszabb játékok kategóriát jelentik. Szó szerint vannak pár száz forintért is kiváló játékok. Nem is sokat kell várni egy AA++ címre, hogy olcsón beszerezd.

    Már nem is tudom, mikor esett meg, hogy ingyenessé vált a Beneath the steel sky. Aztán látom ám, hogy xy torrent oldalon töltik vagy 100-an, nagy külföldin meg több százan.
    Gondoltam nagy naívan, hogy biztos azért, mert lassú rendes letöltési hely... pár perc alatt max sebességgel lejött.
    Beírtam a torrent fórumára, hogy "Hülyék-e vagytok, hogy ingyenest is...? Vagy a rutin?" Volt aki mínuszolt ott is, meg volt aki ööööö-zött.

    *Ez kicsit hasonlít szittya komcsi felmenőinkre, akik a gyárból minden szart elloptak, pusztán azért, mert megtehették. Vicces volt betérni 1-1 ilyen házba és látni, hogy nini a fater fröccsöntőknél van, a muter a varrodába, a másik helyen százával a hegesztő pákák, persze trafója nem volt az öregnek hozzá, csak elhozta... csak.
  • Tinman #56
    "barátom ezért pluszt érdemelsz, nem mínuszt"

    Furák az emberek :-((((

  • Tinman #55
    "az idő és semmi sem változik"

    De igen! A digitális diszribúció, DRM, aktiváció, etc. mind szépen a mindennapok részeivé váltak és már most is igaz az, hogy elég nehéz eladni egy játékot, amit digitálisan vettél meg.
    Hát igen... nem volt jó a dobozos, mert az el lehetett adni, most van dd, meg van aktiválós dobozos.

    Ha nem harapódzott volna el a wrz ennyire, talán nem lenne ennyire szoros sem a gyeplő a kiadók részéről. Lásd ezt a cikket! Védelem nélküli Alan Wake, ezernyi pécés várta és erősen attól félek, hogy PC-n ez kicsit sem lesz nyereséges "hiszen le is lehet tölteni".
  • Tinman #54
    Rengeteget jártam M3-on... utáltam, de a sima 3-as út még szarabb.
    NINCS választásod! Még M3-al jársz a legjobban.

    Wrz és legál esetében VAN választási lehetőséged!
  • mikkas
    #53
    De aki ingyen letölti, az a cikk végén szereplő "Talán mást is beszereznek majd..." által jelzett mást sem fogja kifizetni.
  • DjDano
    #52
    "Hát ez az! De a játékok árai NEM változtak! Nem indokolthatja azzal a letöltést a warezoló, hogy de hát drágák, mert akkor egy alsó kategóriás fizetés 25.000 Ft volt, most meg már maga a minimálbér is ennek a többszöröse."


    Ha egy koszos játék a fizetésed 10-20%-ba kerül az szerinted nem sok? Ezt nem gondolhatod komolyan... Külföldön hasonlóak az árak, de ott 5-10x annyit keresnek tehát a fizetésük max 1-5%-át teszi ki egy játék ára. Nagyon nem mindegy.
  • alma2
    #51
    gagyad -> gatyad
  • alma2
    #50
    Biztos van erre is pelda aki igy reagalja le.:)

    De egy masik peldaval elve egyszer megengeded magadnak a luxust es nem fapados repulovel utazol hanem elso osztalyon, majd mondjuk a kajatol mergezest kapsz, vagy csak ritka szar idot fog ki a gep, meg hulye pilotat es olyan legiorvenybe kerulsz amit a masikon meg sose tapasztaltal telesz*rod a gagyad, szerintem utana gyozkodhetnek, hogy jobb az elso osztaly a fapadosnal, nem nagyon probalkozol megegyszer, foleg, hogy 2x-10x annyiba fajt azaz ut :)
  • shenmuedc #49
    Ez volt az utolsó játék amit még vártam boxra. Aztán megvettem és látván mi lett belőle adtam el meg a boxot is. Kár hogy ebből is csak akciójáték lett, a mai trendeknek megfelelően.
  • IMYke2.0.0.0
    #48
    A szinkron-utálaton kívül mindenben egyetértünk :)

    Nekem semmi bajom a magyar szinkronnal [miközben az általam szeretett-imádott hangok nagyon-nagy része, sajnos, már távozott az élők sorából, vagy visszavonult a szinkrontól - pl. Bács Ferenc (nélküle Gandalf már nem lesz az igazi)]
  • EnxTheOne
    #47
    Én szoktam warezolni.
    Játékoknál amik tetszenek azokat megveszem.
    Pár zene számért is szoktam fizetni.

    Amiket meg csak warezolok azok a filmek/sorozatok. Faszom fog várni 10 évet amig valamelyik magyar csatorna vetíteni fogja. Illetve a szinkron a halálom.
    Pár csatornánál van eredeti hang, (kb 10%), illetve kettőnél láttam magyar feliratott is, de szar volt.

    :D

    Ha lesz majd replikátor, akkor warezolnék pár aranyos dolgot. ^^
  • Loverman
    #46
    Ha az autópályán meg torlódás van az első alkalommal amikor arrafelé mész akkor soha többé nem mész az M3-on? ja persze
  • IMYke2.0.0.0
    #45
    De azért érzed, hogy milyen káros RÁD IS az, hogy a közeledben dohányoznak.
    S akkor most ezt az analógiát vond le a WRZ-ra is...
  • Loverman
    #44
    Nem fogja összetörni a lelkivilágom:) Amúgy én is Steam-es vagyok
  • donceleger
    #43
    Ezek szerint neked is volt wrz korszakod? Ki gondolta volna! Akkor megérted a többséget, de miért ágálsz ellene ennyire, ha egykoron te is részese voltál?
    Olyan ez, mint pl nálam a dohányzás. Évekig szívtam, de most leszoktam róla, ez már a harmadik éve hogy nem szívom, de nem kezdtem el rögtön szídni azokat, akik dohányoznak! Azért mert én már nem szívom, ettől még megértem a dohányosokat!
  • alma2
    #42
    Ha mar az atlag jatekost nezzuk. Megveszi elete elso jatekat, ami pont szerencsetlen modon a bf3, mert rabeszeltek.Nem erdekli ki fejlesztette, ki adta ki talan nem is tudja. Eddig boldogan jatszott tort szervereken, tort jatekokkal, moka kacagas es szorokazas jellemezte ezt. Elete elso igazi teljes aru jatekaval elkezdodik a remalom, ha van 1,5 szabad oraja, abbol 1 orat probal belepni valahova, ahonnan ugyis kidobja a jatek, vagy a pb, vagy az origin vagy "something went wrong" uzenet. A maradek 20 perc jatekban meg nem hisz a szemenek, hiszen barkit barhol lo meg, nem hal meg, vagy ugy erzi mintha mindenki atlatna a falon. Szerintem jogosan merult fel benne a kerdes, mi a csocsnek vegyen eredetit tobbet, hulye lenne szivatni magat es meg penzt is adni erte, amikor eddig hasonlot sosem tapasztalt.
    Eletbol vett tortenet.
    konkluzio: Az EA/Dice paros feleloes a warez ujboli emelkedeseert :)
    Es szerintem Tinmanen kivul a foldon mindenki erzi, van némi igazsag abban amit mondott.
  • Tinman #41
    Nézőpont kérdése... kaptam itt már 1 nap 21 mínuszt hasonló kiállásért. Te így látod, ennek örülök, mástól meg majd te is kapsz egy mínuszt mert éppen végzett az imgbrn az iso kiírásával :-(
  • Loverman
    #40
    barátom ezért pluszt érdemelsz, nem mínuszt
  • Tinman #39
    A demowarezt én személy szerint még valahol el is tudom fogadni, amennyiben az tényleg annyiból kimerül, hogy letolsz 2 pályát mondjuk a 30-ból. Sajnos nem ez a jellemző... elviszed egy ideig, tetszeget, de most éppen festésre kell a pénz, továbbjátszod, végigviszed, letörlöd.

    Nekem 2 éve nem tetszett a festék színe amivel kifestették az egyik szobát, jeleztem is a festőnek, hogy nem egészen ilyen volt a mintán a szín, erre ő megvonta a vállát, majd közölte, hogy ötvenezer lesz és úgyis világosodik ez még magától, ha nem éri. Az északi fekvésű szobát nem igazán éri dájrekt szánlájt és különben is én pont, hogy sötétebbre gondoltam. Mire a mester csak annyit mondott, ha van dohányos a családban, változik ez ne aggódjón. Nincs dohányos a családban. Tripla fail.

    Viszont kifizettem neki az összeget, mert dolgozott vele 2 napot, fektetett bele anyagot és energiát és bár nem voltam teljesen elégedett, mégis csak jobb, mint a régi kopottas szín. Értjük ugye?

    "A youtube-on nem tudom iranyitani a sajat szajam ize szerint, ja hogy szerinted a demoval feler, hogy Tirexi szerencsetlenkedeset nezzem, szerintem nem:)"

    Nem tudom ki az a Tirexi, de itt az SG-n már rengetegszer említik a nevét, mindenféle témában. Eszerint "valaki".
    Viszont a videos végigjátszások kapcsán vannak kifejezetten színvonalas wt-k. Találkoztam már olyannal is, amit film helyett néztem, mert informatív, szellemes és érdekes volt. Kérésre szívesen küldök linket, persze angol szövegértés elengedhetetlen, mert amcsi az illető.

    "Amig a kiadok nem teszik lehetove, hogy olyan egyszeruen visszaadjam azt ami nem kell, egy kattintas az origin-en, steam-en anyamtyukjan,"

    Ne vásárolj digitálisan. Vedd meg a teszkóba 990-ért, majd ha nem kell add el.

    Én steam-en kizárólag akkor veszek valamit, ha nagyon olcsó. Így nekem alig fáj, az alacsony ár miatt milliók veszik meg, így a játék olcsó áron jut el sokakhoz, mégis sokat kaszál. Lassan 2 éve Steam-en is vásárolok és ilyen akciós vételekből vagy 150 játék összejött már. Szerinted ez mennyi ideig elég? Nem kell premier címekkel játszani.
    És ami a legérdekesebb, hogy múltkor nagyjából összeszámoltam, hogy mennyiért vettem ezt a 150 játékot és a 40.000 Ft-ot sem érte el az összeg. Vagyis 4 db. dobozos, premier játék árát sem, pedig hidd el a 150 cím 80%-a nem ócska gagyi... sőt.

    "Szerintem eleg sokan vannak a mai napig, hogy nem birtak vegigjatszani egy felhotlen fel napot,(sot ebbe a pc jatekosok 99 %-a beletartozik) az EREDETI jatekukkal, sot olyanok is vannak akik el tudtak inditani, mert egyszeruen nem mukodik."

    Ezt a magam részéről csak cáfolni tudom. Semmi gond nem volt még az eredeti játékaimmal... bezzeg a wrz korszakomban... atyaég miket összeszívtam néhánnyal, mire gond nélkül ment.

    "Ez erdekes modon jatekoknal nem mukodik, sot jonnek, bekemenyitenek, egy kod egy gep, egy kod egy felhasznalo, egy kod egy karakter, nincs tobb hasznalt jatek piac."

    Azért keményítenek be, mert nagyon elharapódzott a warez, főleg PC fronton és evidens, hogy a befektetett munkájukból szeretnének pénzt is viszontlátni.

    A kiadókért én sem sírok... miattuk jelenik meg főleg, rengeteg szemét... de sok fejlesztőért sírni tudnék (pl: Black Isle).

    Egyébként félreértés ne essék: Én sem azt kívánom, hogy minden szart tessék megvenni, ami az utunkba kerül. Nem.
    Azt szeretném csak, hogy az IGAZÁN értékes címek sok vásárlóra találjanak és az Alan Wake pontosan ilyen!