Ötvös Tibor

Ismét szórakozik a Ubisoft másolásvédelmi rendszere

A Ubisoft DRM-rendszere a játékvilág egyik fekete báránya.

Nem azzal van a baj, hogy a kiadó próbálja védeni az alkotásait, hiszen ez teljesen érthető. Azzal már sokkal nagyobb gond van, hogy mindezen intézkedések, a francia kiadó rettegett másolásvédelmi rendszere többnyire a legális kópiákkal rendelkező játékosok életét keseríti meg, miközben a kalózok nyugodtan játszanak a programokkal.

Most az Anno 2070 kapcsán került reflektorfénybe ismét a DRM. Kiderült ugyanis, hogy a maximálisan meghatározott három installálási lehetőségünk nem csak három különböző gép esetében áll fent. Elég, ha valamit kicserélünk a saját, korábban már feltelepített rendszerünk hardverében valamit (például a videokártyát) és máris ugrott egy lehetőségünk.

vagyis egy memóriabővítés, egy kártya csere és egy processzor vásár esetén már nem játszhatunk a megvásárolt programmal. A Ubisoft eddig nem reagált a dologra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #16
    a bolti lopások ellen nem ugy szoktak védekezni hogy hashajtót raknak a kajákba....csodálod hogy köpködik őket?
  • hurkaur #15
    Itt a legszornyubb az egeszben az, hogy mindenki az ubisoftot kopkodi s nem azokat, akik miatt vedekeznek..
  • Ender Wiggin #14
    Mit vettem eddig az UBitól? A teljes Spinter Cell-t (5 játék), a teljes Prince Of Persia-t (a Sands Of Time-mal kezdve ez 5 játék), a teljes Assassin's Creed sorozat (ez 4 játék) és a teljes Ghost Recon szériát (ez is 5 játék). Ebből online baszkódás mindegyik a Prince Of Persiával kezdve (2009, ha jól emlékeszem), mindegyiknél volt olyan eset, hogy az Ubi szerver leállt, volt olyan eset, mikor vittem a notebookot és játszani szerettem volna, de nem volt net, tehát a szaros játék nem indult. Egyszer pedig az account-ommal votl gond, amit megoldottak a kedves Ubisok. És ekkor megkérdeztem, hogy miért jó az, hogy engem szopatnak, aki 30-40 eurót fizet dvd-nként, mikor le is tölthetném? Erre azt válaszolta a kishölgy, hogy sok hozzám hasonló tapasztalat okán már dolgoznak egy olyan védelemen, ami nem fog internet kapcsolatot kérni. Vajon erre az új szarra gondolt? :-))))
  • Reparamorf #13
    A petárdával meg csak csak egyszer lehet játszani...
    Vannak szabályok, és szabályszegők.
    Ha így van akkor nagyon genyák. Marad a warez.
  • RiSeForMuSiC #12
    Gondolom lenne valami marketing mágus, aki - miután előadod neki, hogy fölösleges dollár tízmilliókat költeni DRM-re, három napon belül felül van törve (sőt néha már a hivatalos megjelenés előtt ) - előkapna valamit grafikont (marketing ....ik imádják, meg a PowerPoint-ot kivetítővel), és kimutatná, hogy ha a DRM csak a mezei "vasárnapi" kalózt elriasztja (aki berakná a lemezt és Nero-val átmásolná), már az behozza azt a pár tízmilliót. Én személy szerint kétlem (statisztikát bárki tud csinálni). Hiába: ahol a jog(védelem) a becsületes emberek életét keseríti meg, ott csak a törvénysértőknek van szabadsága.
  • xido #11
    tudtommal a 3 lehetőség csak akkor áll fent,ha az uninstall előtt nem deaktiváljuk a serialt..vagy tévedek?
  • HarryProf #10
    Nekem még nem adódott problémám egyszer sem a DRM-ből, pedig van jópár Ubisoft-os játékom...
    Csak hogy ne csak negatív tapasztalatok legyenek felsorolva.
  • IMYke2.0.0.0 #9
    Assassin's Creed...?
  • Zombee #8
    A kiadó DRM rendszere steam-es vásárlás esetén is él.
  • szabolacika #7
    Akkor nem jól láttad:
    Külső másolásvédelem (DRM): Solidshield Tages SAS
    3 gépenkénti aktiválási korlát