Ötvös Tibor

A Video Game Awards díjazottai

A hétvégén zajlott le a Video Game Awards, melyen akadt pár érdekes bejelentés. Ilyen volt a Batman: Arkham World, melyről sajna a Rocksteady fejlesztői ma kijelentették, hogy csak egy móka volt Joker spoilere.

Ugyanakkor a Spike TV-n megrendezett VGA-n díjazták az általuk és a nézőik által 2011 legjobbjainak tartott játékokat, melyek között akadt pár érdekes győztes. Az Év játéka díjat a The Elder Scrolls V: Skyrim kapta, ami nem okozott nagy meglepetést. Ugyancsak várható volt, hogy egy Skyrim méretű alkotás után az Év fejlesztője a Bethesda Game Studios lesz - és ez így is lett.

A Legjobb karakter kategóriájában Joker kapta a díjat, "akinek" a Batman: Arkham World poént is köszönhetjük. A Hall of Fame csarnokba a The Legend of Zelda került be - tegyük hozzá megérdemelten. Az érdekes Gamer God (Játékosok Istene) díjat a Blizzard szerezte meg.



A Legjobb X360 játék a Batman: Arkham City míg a legjobb PS3 alkotás a Uncharted 3: Drake's Deception lett. A PC-sek a Portal 2-re szavaztak a legtöbben, így 2011-ben a Valve alkotása lett a befutó. A Call of Duty: Modern Warfare 3 lett a Legjobb FPS, az akció-kaland kategóriában ismét a Batman: Arkham City diadalmaskodott.

A Legjobb RPG a The Elder Scrolls V: Skyrim lett, a multi-player kategóriájában pedig ismét a Portal 2 lett az első. A Legjobb Egyéni sportjáték a Fight Night Champion, a Legjobb csapatsport játék az NBA 2K12 lett. A Legjobb autós alkotás a Forza Motosport 4, a Legjobb verekedős program a Mortal Kombat, a legjobb mozgásérzékelős rendszert használó játék a The Legend of Zelda: Skyward Sword lett.

A Minecraft kapta a Legjobb független játék címet, a legjobb adaptáció pedig a Batman: Arkham City lett. Az Uncharted 3: Drake's Deception a Legjobb grafika, a Legjobb letölthető játék a Bastion, a Legjobb DLC a Portal 2 Peer Review, a Legjobban várt játék pedig a Mass Effect 3 lett. A Legjobb trailer díját az E3-on levetített Assassin's Creed: Revelations filmecske kapta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • glomgold #17
    Azért én kicsit vártam, hogy a Trine második része benne lesz valahol Pc-s vonalon a különdíjas kategoriában (nyilván nem a dobogós helyekért küzdött, hiszen azok a siker BRAND-ek rajongóinak fenntartott /fizetős?/ helyek), de azért egy megemlítést megérdemeltek volna az európai készítők, mert szerintem egész szépre sikerült összedobni, rég láttam már(?) ilyet.
    Bárcsak sok 3D játék nézni így ki, mint amit ez nyújt oldalnézetes 2D-ben.
    Aki szereti ezt a konzolról átvett mászkálós-fejtörős (puzzle-platform) stílust és a mesebeli tájakat, adjon egy esélyt a ennek a szép programnak, és az ünnepek alatt hagyja magát elvarázsolni.
    Garantálom, hogy látvány terén és grafikai színvonalban nem fog csalódni:

    Itt egy kis kedvcsináló (sajnos csak az 1 perces reklámot követően indul) :
    http://www.youtube.com/watch?v=rAx9Q9z4Pdo

    Békés, szép karácsonyt mindenkinek!
  • ugh #16
    ami most "fotoreal" es szetcsusznak tole emberek az par ev mulva rohoges targya lesz .
    de vannak regi jatekok amik men csucs high poly lofasszal meg kutyafule shader szarokkal vannak megtomve de jo rajuk nezni ilyen pl a nolf 1..
  • ugh #15
    egy grafika nem attol szep hogy a legfrissebb hardware-n is akadozva fut ...
    egy grafika attol jo, hogy stilusos, nem giccses , ossze vannak love a szinek a textura kontrasztjai, szepen egyben van az egesz.
    ez nem hardwarde fuggo .
    sajnos az emberek nagyresze olyan eke ,hogy meg sajat izlesvilaga sincs .
  • Ender Wiggin #14
    A Portal 2 innovációjához képest a Skyrim egy nagy nulla. Ezek a díjak semmi esetre sem mérvadók az egyéni ízlés formálását illetően.
  • blessyou #13
    Szerintem nem volt az "olllyan" rossz, de mondjuk nem ért fel sem a witcher II-vel, sem a deus exszel, amik meg nem kaptak jelölést, így viszont én sem értek egyet a jelölésével.
  • Hornymut #12
    Vannak érdekes eredmények, de nálam már ott elvesztette a komolyságát az egész VGA, amikor a legjobb RPG jelöltek közé bekerült a Dragon Age II. Innentől számomra no comment volt :-)
  • William Hunter #11
    CoD MW3
    BF3
  • RoyalPredator #10
    Újabb megvásárolt díjak! Juhééé!
  • analfa #9
    "A Legjobb trailer díját az E3-on levetített Assassin's Creed: Revelations filmecske kapta" ami magyar gyártmány :büszke:
  • Skynet #8
    Cod mw3 mint legjobb fps lol..:)

    X360-nál exkluzivitás szempontjából mindent elárul hogy, hogy egy multiplaform cím vitte a prímet.
    Uncharted 3 megérdemli az összeset amit kapott, az egyik legszebb játék a piacon hiába az 5 éves hardver, a jelenlegi atomgrafikára húzott pc címeket is ide oda bünteti itt ott,ráadásul akció kaland játékok között abszolút a trónon.

    Skyrim is megérdemli.:)