Ötvös Tibor

Siker a Skyrim

A jelek szerint a héten megjelent The Elder Scrolls V: Skyrim kirobbanó siker lesz.

Egy tegnapi kimutatás szerint ugyanis 223.174 felhasználó játszotta a játékos a Steam rendszerén (mára ez a szám 274 ezer felé emelkedett), mely alapján nyugodtan kijelenthető, hogy csak a PC-s verzióból minimum 350 ezer példányt értékesítettek a premier napján. A dolog már csak azért is jó, mert ezzel újabb ellenérvet kapnak a "PC halott" tábor tagjai.



A szám azonban magában is lenyűgöző, hiszen a médiatörténelmet író Modern Warfare 3 multis részével 68.397 felhasználó szórakozott, ami elég nagy csökkenés az egy nappal korábbi 78 ezres táborhoz képest. Ráadásul a Metacritic összesítése szerint a Skyrim egyetlen negatív kritikát sem kapott a 66 megjelent kritikából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #24
    Na ugye? Én is így vagyok vele. Ez a játék végre hozza a Morrowind színvonalát.
  • Yagami #23
    Én, mint a sorozat hódolója; még 50óra után is csak tátogok-hápogok néha az egész játékon, eszméletlen (belekóstoltam már thief guildbe, dark brotherhood-ba, enchantoltam, poti-gyártás ezerrel, barangolás, ááá annyi minden van, hihetlen mit raktak le az asztalra a srácok, És tudom, hogy kb. még csak a "tutorial"t nyomom, majd lvl 50körül lesz fincsi (most 23lvl-en vagyok) Mi lesz majd, ha még jön a temérdeknyi mod. Év játéka? Az kevés...ez annál több, sokkal. Aki nem érti miért, az nem játékos (szeressen vagy utáljon akármilyen játékstílust is). További szép estét...
  • Molnibalage #22
    Nem hittem volna, hogy egy új játékban valaha ekkorát fogok csalódni.

    POZITÍVAN!
  • Beyond silence #21
    Sajnos viszont ha eladott 3 millió példányt nézzük akkor annak csak valami 14%-a PC... :(
  • sanyicks #20
    na feltettem a skyrimet, szerencsére megint csak parasztvakításnak bizonyult a játékmotor teljes cseréje, ez a jó öreg morrowind óta fejlesztett gamebyro. Persze mást mondanak, de aki ismeri az látja hogy ez egy újabb verzió csak. De nem baj mert jó cucc az, ezért nagyon jól fut, és rohadt jól néz ki. Nem semmi hogy a radeon hd 3850-emen ami lassan 4 éves, gyönyörűen megy highon, bár mostanában mintha a játékfejlesztők elereszették volnak magukat optimalizáció terén(vagy csak a mocsok nvidia lefizetéseinek hatásai múltak el), mert a bf3 is hasonlóan jól megy ugyanilyen beállításokkal.
  • Molnibalage #19
    Miért? Magyarországon is egyik krimó olyan lepukkant, mint a másik... :)
  • sempron07 #18
    Lehet, hogy egyediek a Dungeonok, de hogy a városban szinte minden kocsma ugyan úgy néz ki... xD
    Am. nem zavar, attól még szörnyen tetszik a játék - és számomra ez az 1-2 apróság tette jobbá az Oblivionnál a játékot. (Meg a Fallout 3 jellegű kezelés)
    Oblivionnal nem is játszottam sokat, de abban meg a lovaglás volt jobb. :DD
    (- Saját véleményemet hallhattátok -)
  • Zedas #17
    ÉS NEM!

    A legnagyobb meglepetés a játékban az, hogy teljesen egyediek a dungeonok, és még gondolkodni is kell egy pár helyen! Totál király!
  • koschwarz #16
    a fejlesztők azt állítják, mindegyik egyedi dungeon. persze majd a játékból kiderül. de nyilván nem abból áll az egyediség, hogy mindegyikben más formájú és színű sziklák vannak, hanem hogy milyen ellenfelek, milyen boss, miylen feladatok, milyen logikai feladványok vannak a dungeon-ben.
  • sanyicks #15
    Valószínűleg kb ugyanannyira copy paste a skyrimben a dungeon mint az obliban. Ott volt x féle dungeontípus, amiből volt pár random felépítésben. És pont akármennyi egyedi dungeonnal reklámozták azt is...