24
  • Pretorian
    #24
    Na ugye? Én is így vagyok vele. Ez a játék végre hozza a Morrowind színvonalát.
  • Yagami
    #23
    Én, mint a sorozat hódolója; még 50óra után is csak tátogok-hápogok néha az egész játékon, eszméletlen (belekóstoltam már thief guildbe, dark brotherhood-ba, enchantoltam, poti-gyártás ezerrel, barangolás, ááá annyi minden van, hihetlen mit raktak le az asztalra a srácok, És tudom, hogy kb. még csak a "tutorial"t nyomom, majd lvl 50körül lesz fincsi (most 23lvl-en vagyok) Mi lesz majd, ha még jön a temérdeknyi mod. Év játéka? Az kevés...ez annál több, sokkal. Aki nem érti miért, az nem játékos (szeressen vagy utáljon akármilyen játékstílust is). További szép estét...
  • Molnibalage
    #22
    Nem hittem volna, hogy egy új játékban valaha ekkorát fogok csalódni.

    POZITÍVAN!
  • Beyond silence
    #21
    Sajnos viszont ha eladott 3 millió példányt nézzük akkor annak csak valami 14%-a PC... :(
  • sanyicks
    #20
    na feltettem a skyrimet, szerencsére megint csak parasztvakításnak bizonyult a játékmotor teljes cseréje, ez a jó öreg morrowind óta fejlesztett gamebyro. Persze mást mondanak, de aki ismeri az látja hogy ez egy újabb verzió csak. De nem baj mert jó cucc az, ezért nagyon jól fut, és rohadt jól néz ki. Nem semmi hogy a radeon hd 3850-emen ami lassan 4 éves, gyönyörűen megy highon, bár mostanában mintha a játékfejlesztők elereszették volnak magukat optimalizáció terén(vagy csak a mocsok nvidia lefizetéseinek hatásai múltak el), mert a bf3 is hasonlóan jól megy ugyanilyen beállításokkal.
  • Molnibalage
    #19
    Miért? Magyarországon is egyik krimó olyan lepukkant, mint a másik... :)
  • sempron07
    #18
    Lehet, hogy egyediek a Dungeonok, de hogy a városban szinte minden kocsma ugyan úgy néz ki... xD
    Am. nem zavar, attól még szörnyen tetszik a játék - és számomra ez az 1-2 apróság tette jobbá az Oblivionnál a játékot. (Meg a Fallout 3 jellegű kezelés)
    Oblivionnal nem is játszottam sokat, de abban meg a lovaglás volt jobb. :DD
    (- Saját véleményemet hallhattátok -)
  • Zedas
    #17
    ÉS NEM!

    A legnagyobb meglepetés a játékban az, hogy teljesen egyediek a dungeonok, és még gondolkodni is kell egy pár helyen! Totál király!
  • koschwarz
    #16
    a fejlesztők azt állítják, mindegyik egyedi dungeon. persze majd a játékból kiderül. de nyilván nem abból áll az egyediség, hogy mindegyikben más formájú és színű sziklák vannak, hanem hogy milyen ellenfelek, milyen boss, miylen feladatok, milyen logikai feladványok vannak a dungeon-ben.
  • sanyicks
    #15
    Valószínűleg kb ugyanannyira copy paste a skyrimben a dungeon mint az obliban. Ott volt x féle dungeontípus, amiből volt pár random felépítésben. És pont akármennyi egyedi dungeonnal reklámozták azt is...
  • yesname #14
    Tartalmasabb is és ha már hand made. Skyrimben elvileg 150+ egyedi dungeon van. Obliban ugye copy paste volt az összes. Dinamikusság Skyrimben? Egy példa: Bandukolsz az úton és megtámadnak, leölöd őket és egyiknél van egy feljegyzés miszerint XY bízta megőket a megöléseddel és ezt ki tudod nyomozni :)
    Rengeted dinamikus quest adódik az út során és nem ugyanazok, hanem véletlenszerűek. Nagyon jól megcsinálták.
  • Pretorian
    #13
    Igazad van. Ott van pl. a Modern Warfail 3, biztos hogy bangladesi gyerekek tették bele a DVD-t a tokba a két kezükkel, mégis szar a játék. Komolyra fordítva: az Oblivionból nagyon sokan pont azt hiányolták amit én itt kiemeltem, ezért gondolom, hogy a Skyrim-ben sokkal több van, mert a videók alapján tartalmasabbnak, dinamikusabbnak tűnik, mint az Obli, és ettől már lehet jó játék, ha a többi dologban csak olyan, mint az Oblivion volt.
  • zola2000
    #12
    Egyébként a skyrim a metacritices 94-93%al eléggé év játéka esélyes, a másik amire gondoltam a xenoblade és az uncharted3 mindkettő 92%al szerintem lecsúszott az év játéka címről, most a skyrim a zelda skyward swordel van "versenyben" az áll 95%on, persze szó se róla egész jó év volt a 2012 gémer szempontból.
  • Molnibalage
    #11
    Mivel a TES IV alapjátékkal nem toltam pár órát leszámítva, ezért nem tudom ezt megítélni. Attól, hogy valami 100% handmade attól nem feltétlen jó...
  • Pretorian
    #10
    A hasonlat részét nem érted? Hát izé...a Morrowindben megvolt a handmade-érzés, az Oblivionban nem. Az hogy az RPG hol kezdődik...nos, erről nyilván tudnánk vitázni, de tiszteletben tartom a véleményedet. Nem vagyok benne biztos, hogy lesznek ilyen kaliberű modok.
  • Molnibalage
    #9
    A hasonlat részt nem értem. Az MIII-at sem toltam végig soha, mert dögunalmas volt annak ellenére, hogy a világ fantasztikusan nézett ki a GII-vel összevetve. Csak a GII-ben nem untam magam halálra.

    A MOD alatt nem azt értem, hogy millió egy páncél és grafika. Önálló modulok, mint az NWN alatt. Értd, motor marad, történet új. A Tortured Heart MOD olyan szinen kidolgozott, hogy azóta azt mondom, hogy valahol itt kezdődik az RPG. Történet és technikai kidolgozottság terén is. Más kérdés, hogy iszonyat nehéz volt, de akkor is megérte végigtolni.
  • Pretorian
    #8
    Mod az lesz tengernyi, arra mérget vehetsz. És mivel már a videókból látszik, hogy negyedannyira sem statikus a világ és a játékmenet mint az Oblivionban, ezért én szép jövőt vizionálok neki. Ez inkább Morrowind szerintem, mint Obli.
  • Molnibalage
    #7
    Én megvettem, de még kis sem póráltam. Üzletileg lehet, hogy sikeres, de azért várjuk meg, hogy hány user dobja majd a sarokba, hány értelmes kieg vagy MOD lesz hozzá.

    (Láds Nehrim.)
  • mousee
    #6
    Nagyon jó játék!

    Nem bántam meg hogy előrendeltem. Igaz csak hétfőn fogja hozni a futár (már ha van még készlet, bár elvileg már szállítják e-mail szerint), de nem bírtam várni, leszedtem a warezt, és azzal tolom.

    Nagyon jó hangulat, elkezdtem a fő küldetést csinálni, de elég hamar elhajlottam tőle :) Egyszerűen magába szippant a világ. A sárkányok meg zseniálisak. Bár még "csak" kb 15 órát toltam a játékba, de szerintem gém of dö jír. Nekem jobban tetszik mint az oblivion.
  • Pretorian
    #5
    A Daggerfall óta az összes epizóddal és expansion-el játszottam, szóval van róla némi lövésem hogy hogyan szoktak alakulni az Elder Scrolls játékok :)
    Én arról beszélek, hogy ha lol a fősztori, akkor ne kapjon már ilyen magas értékeléseket egy crpg.
    Amúgy meg pl. a Morrowindnek kifejezetten jó volt a sztorija, köszönőviszonyban sem volt az Oblivionéval. :)
    Viszont igazad van, a fő sztori nem mérhető össze a mellékküldetésekkel, azok mindig sokkal érdekesebbek a fő szálnál.
  • yesname #4
    Biztos warez verzió :D:D:D
  • yesname #3
    Tudod mit mondanak az RPG-sek? "Ha egy TES-t a fősztori miatt játszol, akkor rosszul játszol." Egymás közt ismert, hogy miért is mondják ezt. (Nincs köze a főszál értékéhez.)
  • Pretorian
    #2
    Oblivion is hasonlóan startolt anno, lagalábbis ami a kritikákat illeti.
    Na kíváncsi vagyok milyen lesz a sztori, mert ha nem egy nagy was ist das, akkor már nem érdemelte meg ezeket az értékeléseket, legyen bármilyen jó is a játékmenet. Oblivion pont a sztorijában volt gyengusz, a mellékküldetések sokkal élvezetesebbek voltak, mint a fő szál. Viszont a setting az pont az én szájízemhez lett szabva: nordok, havas tájak, szóval meglesz a Bloodmoon-hangulat remélem.
  • Solmenir
    #1
    Én játszottam vele egy órát, de végig az a frusztráló érzésem volt, mintha egy konzolról szarul átportolt játékkal játszanék. Remélem pár patch után PC barátabb lesz.