Ötvös Tibor

Bebukott a THQ új kiadási módszere

A kiadók folyamatosan újabb és újabb módszereket próbálnak meg kitalálni arra, hogy hogyan lehetne elejét venni a kalózkodásnak és hogy juthatnának el a legtöbb játékoshoz.

A THQ az MX vs. ATV ALive kapcsán próbálkozott egy számukra még új megoldással, melynek lényege egyszerű volt. Megjelent a játék lemeze, melyen jóval kevesebb tartalom volt, mint a vetélytársain, viszont olcsóbb is volt. Az elképzelés szerint ugyanis a majd megjelenő DLC-kel egészítik ki a programot és így végül összeáll a teljes tartalom. Ám a játékosok gyomra ezt nem vette be.



A THQ vezetője, Brian Farrell szerint megpróbálták az ingyenes játszható játékok alapjait behozni a konzolos piacra, de elbuktak. "Bár az első eladások szép képet vetítettek előre, de végül mégsem jutottunk el annyi emberhez, amennyihez szerettünk volna. Pedig az ötlet jó, hiszen így a játékosok csak azokat a tartalmakat, pályákat, motorokat és egyéb kiegészítőket vásárolták volna meg, melyek valóban érdeklik őket."

Farrell szerint az ötlet nagyon jó, de a játékkal már gond volt. Az Mx vs. Atv Alive ugyanis nem sikerült jól és ezért nem is várhattak túl jó eredményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skiryo #6
    igen oda. :-/
  • Zolivok #5
    ja amúgy thq híeresen első játékkal arat CoH is minőségileg első adta az ívet tales of valor már vicc kategória volt életemben nem isngleztem de tales of valorban tiger tankot ki akartam akasztani azt volt v 2 óra annyi se az összes német misszi szal..gz
  • Seth #4
    Hol a fa főnök ?
  • NovaTerra #3
    Hova bukott be? Az árokba?
  • galocza #2
    thq-nak vannak minőségi anyagai jócskán, de a dlc-ktől feláll a szőr a hátamon.
    biztosan nem veszek meg olyat, amihez jönnek dlc-k, legfeljebb akkor, amikor azokkal együtt, kompletten lehet megvenni.
    mondjuk ehhez hozzájárul az, hogy a gépem mindig öreg, az, hogy a steamlistában sok az elmaradás, és hogy már 1-2 évesen jóval olcsóbban meg lehet venni a játékokat.
    de a dlc kizáró (legalábbis halasztó) ok: majdnem mindig úgy érzem - és ezt fentebb az üzleti modell leírás alátámasztja - hogy a dlc-kkel nem + tartalmat kapok, hanem olyasmit, aminek az eredeti játékban is benne illett volna lennie, de kivágták. engem meg megrövidítettek. az egész egy sunyi áremelésnek tűnik: rájöttek, hogy a piac gyomra nem nagyon veszi be az 50usd-nél magasabb induló árat, így másképp kell a pénzt kicsalni a gamerek zsebéből. az egész kicsit olyan, mint a 19 szálas cigisdoboz, vagy a 4dl "korsó" sör...
  • Frosty01 #1
    az ötlet szar. ez már rosszabb kategória, mint amikor mmorpg-kben bevásárolsz magadnak $$$ért egy új rucit új bökővel, és te leszel a jani. mert itt kurvára senki le se fogja szarni, rólad meg lehúzogatják az összes pénzed.