Ötvös Tibor

A Dead Space 3 szélesebb közönségnek szól majd

A Dead Space sorsa igen érdekes. Az első rész nem robbant akkorát, mint azt várták, ennek ellenére (az EA épp akkor megváltozott hozzáállásának köszönhetően) a fejlesztők megkapták a lehetőséget a második részre is.

A jelek szerint az sokkal jobba szerepel - igaz, a kritikák szerint maga a program is jobb lett, mint elődje. Épp ezért most már szinte biztos, hogy a korábban párszor megemlített harmadik epizód is elkészülhet. Ráadásul ma az EA Games elnöke, Frank Gibeau egy interjúban már pár részletet is elárult a játékról.



Az úriember szerint az EA a Dead SPace 3-mal egy szélesebb közönséget akar megszólítani - valahogy úgy, mint tette ezt anno a Capcom a Resident Evil 4-gyel. "A Resident Evil sorozat remek volt, a korai verziók fenomenálisra sikerültek. A Capcom remek munkát végzett akkor, amikor kiszélesítette a célközönségét és így egy nagyobb piacot tudott megszólítani. Szerintem a Dead Space sorozatunknak is van még merre mozdulnia és ehhez nem kell rontani a minőségen vagy elhagyni a túlélő horror műfajt sem."

"Erre gondolunk, amikor a Dead Space 3-ról beszélünk. Szeretnénk nagyobb helyet elfoglalni az akciójátékok piacán. Az EA ugyanis nem rendelkezik túl nagy felhozatallal ebben a műfajban. A Dead Space egyike lehetne ezen szereplőknek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet #17
    De ezt is felejtsük már el,nem a Resi 4 kezdte a vállfölötti TPS nézetet,gyakorlatilag semmi olyat nem hozott a RE4 ami ne lett volna eddig.
    Lásd például COLD FEAR....
    Cold Fear nélkül nincs RE4 se ennyi erővel..:)
  • sigmavirus1 #16
    Kamera és tank irányítás, erről van szó. Resi 4 nélkül nincs Gears of War, talán Dead Space se, és ezt úgy mondom, hogy Resi 4-et meguntam a második végigjátszás felénél és azóta elő sem vettem, és nem is fogom soha többé.

    Ettől még amit elindított az tény, utálod vagy szereted, lényegtelen.
  • Skynet #15
    Resident evil 4 és az új alapok....De mik ezek az új alapok?
    -Sokkal kevésbé parás játékmenet
    -Sokkal több agyatlan hentelés
    -Debil meseszerű főszörnyek (a törpevarázsló,a nagyvarázsló,az óriás...hagyjukmár...),és sztorivonal

    Köszi,de kössz inkább ne...
    A RESI 4 volt a sorozat legalja,az 5-ben valamelyest sikerült a régi hangulatú genyákat előszedni,de továbbra is egy agyatlan tömeghent volt megspékvelve a texasi láncfűrészessel,és zombik helyett a parazitás baromsággal...

    A Dead Space 2 is már negatív irányba indult,bár para van még mindig de amit az elsőrészben negatívumként raktak rengetegen miszerint ITT OTT TÚL SOK A HENT a másodikban csak tovább növelték és valóban a játék 90%a abból áll hogy szobáról szobára végighenteljük magunkat...Persze ez megfelelő szint azoknak akik ezt szeretik csak a parahangulat már nem hozza az első részt..És ha tovább akarják növelni a vásárlótábort az annyit tesz: Csökkentik a célközönség átlagéletkorát--> agyatlan színvonaltalan hent lesz bárgyú idiótáknak tetsző lények ellen,lásd RE4-5...
  • IMYke2.0.0.0 #14
    17 óra alatt végeztem is az első résszel! Nem értem miért nem robbant akkorát ez a játék, mint várták (mit vártak, meleg hógolyót?)...
    A második részt is azonnal feltettem utána, és a hajnali lefekvésig belegyilkoltam másfél órát. Húúúú!
  • sigmavirus1 #13
    Na ne légy baromállat, a Resident Evil 4 fektette le az új alapokat annak idején, amit azóta a Gears of War és minden TPS koppint.
  • fozerl #12
    Vicc!
    Pont a resit hozzák példának ami egy selejt Gears of War clone lett!
  • IMYke2.0.0.0 #11
    Az első részét 4 napja kezdtem el játszani (igen, eddig még nem látta egyetlen bitje sem ezt a gépemet), szigorúan este 7 után.
    A hatása leírhatatlan. Képzeljetek el egy lassan 40 éves emberkét, aki bár játékokon edződött, mégis van, hogy a saját vérben tocsogó "lábának" (Isaac-é) a zajára összeretten :)
    Vagy amikor a fémfal túloldaláról egy hatalmas ordítás felhangzik :)
    A többiről nem is beszélve.
    Ja, és nem vagyok horror játék rajongó - emiatt is kerültem eddig.
    Azonban, amikor telepíteni kezdtem, hajtani kezdett a kíváncsiság (ami ugye lehet jó és rossz tanácsadó is).

    Az irányítást rettentő mód szokni kellett (annak idején pont emiatt hagytam abba, a korábbi gépemen), és próbálkoztam bár X360 vezérlővel, maradtam inkább a billentyűzet + egér kombinációnál.

    Ha a 2. rész ennél jobb lesz (bár még nem végeztem vele, a navigációs kártyát kell még megtalálnom az űrsiklóhoz, nem tudom mennyi van még hátra, de ezt nem is akarom tudni), mert mondjuk az "sikeresebb", összeszedettebb, akkor örülök.
  • galocza #10
    úgy, hogy már nem lesz horrorjáték...
  • armageddon666 #9
    "A <játék neve> szélesebb közönségnek szól majd"

    Így kezdődik a legtöbb bukás :) gamer szemében mindenképp, gazdaságilag persze nem, mert szélesebb a közönség... hiába lesz így hígabb, SZARABB a játék. :(
  • Ender Wiggin #8
    Mivel lehet egy horror játékot szélesebb közönsége elé vinni? Mitől lesz vonzó hirtelen a nagymamák és az 5 évesek számára? Ezt nem értem.