Ötvös Tibor

"A PC lehet az EA elsődleges platformja"

Sokan halottnak tekintik a PC-t, mint játékplatformot, de az Electronic Arts erről másképp gondolkodik.

"A PC-s eladások elképzelhető, hogy komoly gondot jelentenek, de a letöltések elképesztőek" - állítja Frank Gibeau, az EA vezetője. "Sokkal jobb az árrés és nem kell a terjesztőkkel foglalkozni. A mi szemszögünkből ez egy kifejezetten életképes platform... és nem elképzelhetetlen, hogy a PC lesz az elsődleges és legnagyobb platformunk. Ha megnézzük, hogy hogyan játszanak az emberek Ázsiában, akkor láthatjuk, hogy a PC mindenhol jelen van. Szerintem ez a felfogás lassan visszatér a nyugatra is."



"Természetesen a konzolokat sem akarjuk nagyon elhanyagolni. Az még egyértelműen látszik, hogy a PC a lóerőket tekintve előnyben van, de őszintén megmondva sem az X360 sem pedig a PS3 ereje nem lett még teljesen kiaknázva. Szerintem azonban a jövő a beviteli irányításban rejlik (Kinect, Move és társai), de ott van még az online játék is."

Az EA valóban örülhet, hiszen legutóbb a Battlefield: Bad Company 2 Vietnam kapcsán volt látható a PC-s társadalom kitartása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #18
    a konzol előnye, hogy nincs optimalizálási gond, nincs windows xp, linux vagy win7 alatt fut nem fut, driver, anyámkínnya. Berakom a lemezt, ha kell akkor install, és megy a játék többnyire minimum 30 fps-el. Nem kell évente VGA-t venni bele, ramot, procit. Viszont a multiplayer lehetőség korlátozotabb, és sajnos PC-n sokkal jobban megvalósítható minden, INGYEN. És nincs olyan hogy 3 év után lelövik a multiját egy játéknak, amit speciel a drágalátos EA csinál. Na persze ezalól kivételek az MMORPG-k, mert ott kihúzzák a dugót annyi, de egy szaros FIFÁban ott és akkor csinálok szervert amikor akarok.
  • Sippie #17
    Biztosan... a szaros minden évben átcímkézett fifájuk, nbajük, maddenjük jobban fogy konzolra szvsz mint a többi marhaságuk, és kb 0 munkát kell belefeccölni.
  • ffxi #16
    Meg WoW is pl. És az új Crytek multiorientált játékára, ami csak ázsiában lesz INGYENES. Ezt nem értem. Mert csórókoak, azért kapják meg ingyen? És ha nyugati piacra kerülne, akkor nekunk pengetni kell.
  • lwb #15
    Szerintem a koreai SC-lázra gondol.
  • lwb #14
    Kb ezt mondom én is. A PS3-as installhoz azért hozzátartozik, hogy nem az egész BD-t pakolja fel csak néhány essential file-t és végig bootol a lemezről is. Nálam pl a merevlemez 80%-a szabad pedig PSN store-ról is vásárolok becsülettel.
  • zola2000 #13
    Én meg ezt a mondatot nem értem, hogy az ázsiai piacon mi van a pcvel? csakmert a nyugati kiadók azért még kiadnak pcre egyet-mást, de a távolkeleti kiadók szinte semmit, mindent csak konzolokra adnak ki...
  • narumon #12
    Ps3-on van olyan játék amit KÖTELEZŐ installálni anélkül el sem indul.
    Boxon fut mindegyik, ott csak opció az installálás.
  • lwb #11
    Én ilyennel még nem találkoztam eggyel sem. Még az FFXIII is simán megy DVD-ről pedig az 3 lemez. Pedig 2 éve van boxom, flashelt, azóta kb minden érdemes release-t kipróbáltam.
  • kanduhr #10
    Boxon már rengeteg olyan játék van, ami telepít is... több gigát...
  • lwb #9
    PS3-on csak az jelenik meg a PSN store-ban, amire a Sony rábólint (és klassz százalékot kér az eladásokból, természetesen). X360-on pedig gold membership kell mindenhez, ami azt jelenti, hogy a potenciális vásárlók egy része már eleve ki is esik - mindez független attól, hogy az MS mennyivel is venné le az EA-t.

    Ehhez tegyük hozzá, hogy a konzolok egyik előnye, hogy nem kell (PS3-on nem is lehet) installálni a progikat a játékhoz, ezért sok konzolhoz kicsi vagy relatív kicsi háttértárolót vásároltak az emberek. Nekik jobban megéri dobozosan megvenni, helyet is takarítanak ezzel.