Ötvös Tibor

Siker John Romero Facebook játéka

Úgy tűnik, hogy a Facebookra készült játékok jelentik a legbiztosabb befektetést manapság.

A Zynga például többet ér, mint az Electronic Arts, ami azért nem kis szó. És a legújabb hírek szerint a LOLapps legújabb Theme Park stílusú játéka, a Ravenwood Fair is nagy sikert aratott. A dologban az a legérdekesebb, hogy a program készítésében komoly részt vállalt az id Software alapítója, John Romero is, aki konzultánsként működött közre a munkálatokban.



A Ravenwood Fair a héten átlépte a 10 milliós felhasználói tábort és ezzel belépett a sikeres Facebook játékok körébe. Eme esemény hatására a csapat bejelentette, hogy a folytatást is, mely Ravenstone Mine címmel jelenik majd meg. "Tradicionális stratégiát követünk a játékainkban" - közölte a LOLapps vezetője, Arjun Sethi. "Ahelyett, hogy arra fókuszálunk, hogy mennyi pénzt szedhetünk be a felhasználóktól, helyette inkább azt próbáljuk elérni, hogy sokáig támaszkodhassunk egy-egy játékosunkra."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #11
    ..látom nem érted ezek a nyomoronc faszbúk játékok messze nem jelentenek olyan minőségi szórakozást min egy fél óra alatt kijátszható flash(van pár MMO játékos ismerősöm rendszerint ugy jellemzik a tevékenységüket, hogy nyüglődés, szenvedés, baszako*ás, mikor kérdezem minek játszanak vele akkor meg csak néznek hülyén és bevalják hogy fogalmuk sincs....)
  • TiElite #10
    Az a legviccesebb a hozzászólásodban, hogy feleslegesnek és értelmetlen időpazarlásnak nevezed a facebookos játékokat és aztán erre elküldöd őket flashjátékokat játszani roflmao
  • Komolytalan #9
    Mondjál már egy olyan játékot ami nem "időpocsékolás". A játék lényege pont az, hogy a szabadidődben szórakozz, tehát pocsékold az idődet. Az emberek túlnyomó többségének sokkal jobban bejönnek a facebookos tamagochi szarok mint bármi más stílusú játék. Farmville mikor csúcson volt 100 millióan játszottak vele - következésképpen akkor a Farmville volt a világ legjobb játéka, mert a legtöbb embernek ez nyújtott kikapcsolódást. Ennyi...
  • buklee #8
    Nyilvánvalóan a közösség miatt játszanak inkább ezekkel mint mobilos vagy egyéb flash játékokkal. Eleinte kevésbé de mostanában főleg a cityville-ben egyre inkább próbálják belefűzni a játékba a barátokat. pl kiadó telek ahova hívhatsz meg valakit, hogy a saját játékbeli üzletláncát terjessze vagy a közösségi épületekben barátokat hívhatsz meg, hogy különböző pozíciókat töltsenek be és még lehetne sorolni. Mindezek mellet saját kis várost építesz. A cikket nem olvastam el de az eleje alapján itt ugyan ez csak vidámparkkal. Lehet aztmondani, hogy nincsen célja ezeknek a játékoknak de kérdem én melyik multiplayer játéknak van?
  • gombabácsi #7
    én ugyanezeket szoktam kérdezni az fps multiplayerek, unalmas sablon fantasy-k és szinte az össze hc játék rajongóitól :)
    számomra totál unalmas műanyagvilágok a halo-k, mass effektek, oblivionok, fallout-ok stb...

    a stalkeren kívül nem is nagyon volt mostanában igazi játék
  • opeca #6
    Kifogyott hát, a vén g*ci nem kell már senkinek...
  • WinG #5
    Persze, nyilván, épp ezen keseregtem. Gondolom, kifogyott a pénzből az öreg.
  • macseke #4
    pont ugyanezeket gondolom egy az egyben.. És gondolom sokan vannak még így vele..
  • opeca #3
    Sok pénz van benne, ennyi. Persze nem noname fejlesztőként, hanem befolyásos emberként.
  • WinG #2
    Bázze, Romero? Romero? Aki gyerekkoromban a legnagyobb ász volt a játékiparban, igazi badass köcsög, Ferrarival meg Kvékeggyel, erre ilyet csinál?

    Igaz, hogy a legenda a Daikatanával meghalt, de azér na.