Ötvös Tibor

Időmilliomos World of WarCraft rajongó

Egy friss kimutatás szerint egy rajongó nagyon megtáltosodott a World of WarCraft: Cataclysm megjelenésével.

Érted a WoW jelenséget?
(Összesen 692 szavazat)
  • Igen
    31 % (212 szavazat)
  • Nem
    52 % (359 szavazat)
  • Részese vagyok
    16 % (110 szavazat)
A Blizzard által ma nyilvánosságra hozott adatok szerint ugyanis egy már megszállottnak is nevezhető felhasználó egy hét alatt kereken 149 órát töltött a kiegészítővel. Ez annyit jelent, hogy naponta kicsit több mint 21 órát játszott a programmal - vagy másként számolva a 7 napból kicsit több mint 6 napot - egy huzamban - a gép előtt töltött.



De akadnak más érdekes statisztikák is. A hamarosan 6. életévét is betöltő World of WarCraft népszerűbb, mint valaha. Az elmúlt fél évben az átlagos játékidő napi 1,5 órával megemelkedett és ezzel a Blizzard játéka lett az elmúlt időszak legtöbbet játszott játéka és ezzel olyan friss címeket szorított maga mögé, mint a StarCraft 2: Wings of Liberty vagy a Call of Duty: Black Ops.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #44
    Ki a turo mondta, hogy elfogadhato? Arrol volt szo,hogy szorakozasi forma-e vagy sem,nem pedig hogy helyes-e?:) (amugy nem helyes szvsz,de attol meg letezik es sajna azt kell hogy mondjam,hogy eddig akivel talalkoztam es dohanyzott (ugy hogy maga sodorta) az fuvezett is...eddig 100% (sac/kb 25-30 emberrol van szo,szoval nem eppen reprezentativ:D)

    Komolytalan 43. komment:

    Jaja...a pro-k geppparkot kapnak,fizut es oruletes supportot (lasd pl Ensidia)..evvan:D (ok mar a mult heten messzebb tartottak a jatekban,mint en 1-1,5 ev mulva fogok...:D)
  • Komolytalan #43
    Azt az 1 dolgot nem veszed figyelembe, hogy itt nem 6 éves átlagról, hanem 1 hetes statisztikáról van szó. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy megjelent az új kiegészítő, és vannak profi klánok, akiknek egyes tagjai fix fizetést kapnak a klán vezetéséért, az összes tag pedig bónuszt, ha a világon elsőként ölnek le 1-1 bosst. Ezeknek a klánoknak a tagjai komolyan csak a kiegészítő után játszanak, ilyenkor veszik ki az éves szabadságukat (ha dolgozók), és igen, ilyenkor 3 műszakban tolják a szintezést, farmolást. Ez azonban csak pár hét a kiegészítő megjelenése után, amíg le nem tolják a pár főbosst, be nem kaszírozzák - jó esetben - a pár 1000 euro szponzorpénzt, utána meg beállnak normális ritmusra. Volt egy elemzés, amelyben konkrét számolással alátámasztották hogy a heti 2-3 estét raidelő fél-HC guild tag éves szinten többet játszik mint ezek a profik. Egyszerűen azért, mert míg azoknak van hogy éjfélig tart 1-1 raid, addig a profik ugyanazt 1.5 óra alatt letolják.
  • amitriptilin #42
    mintha nem lett volna vizsgaidőszakotok...
  • Geralt Fisher #41
    ... ők már csak annyira fognak emlékezni, hogy volt egy öngyilkos nemzedék, akik a dinoszauruszok évmilliók alatt felgyülemlett hordalékán burjánzottak el röpke időre, míg azt rekord idő alatt el is füstölték, mindezt pedig csak azért, hogy a valóságtól elzárkózhassanak és virtuális világokban élhessék az életüket, ahol epic tárgyaknak nevezett szkinbe bújtatott számok megszerzéséért törték magukat olyan fanatizmussal, hogy még csak nem is aludtak miatta.
  • Geralt Fisher #40
    Nem, ők már ennek az eltárgyiasult civilizációnak a pusztulása után nőnek föl, sejtésük se lesz, hogy mi az a WoW...
  • viasz #39
    Te biztos nem ismersz éjjeli őrt, rendszergazdát, stb. Munka közben játék.
    Ha csak egy gép/accoun van, akkor legyen a gép mondjuk laptop+mobil internet.
    Én hét közben napi átlag 16 órát vagyok a gép előtt(meló). Ha a testvérem éjjeli őr lenne, a maradék 8 órát ki tudja tölteni. Teszem azt utazik oda-vissza 2 órát, annyi kimarad.
    Tádá, meg is van a megoldás.
  • Julius Caesar #38
    Ez nem Ip-t, hanem accountot rögzít.

    Mellesleg oké, akkor többen játszottak, de akkor is, egy account egyszerre csak egy gépen lehet bekapcsolva. tehát ilyen számoknál valakinek későesti-hajnali órákban kellet játszania. Nem? Mondjuk fószer játszik nappal 6-8 órát, másik meg este. Akkor az is normális, aki este wowozik? Nappal akkor alszik (mert tételezzük fel, hogy alszik napi 7 órát), akkor vagy nem dolgozik vagy nem jár suliba, echte mindegy, cseszi el az idejét. Esetleg nappal dolgozik/tanul és nem alszik?

    Hiába magyarázzátok, itt hogy is mondjam... Szar került a palacsintába.
  • Elk Hunt #37
    Ammen.

    Nekem azt senki se magyarázza meg, hogy a kábszerezés mint "nemzeti sport" ott, vagy bármi - vagy akár, hogy nem tudnak a kurva nagy jó dolgukban mit kezdeni magukkal pl. az általad említett gazdagok; az elfogadható. Meglátásom szerint ez mind valami emberi / jellembeli hiányosságra vall aki ennek a rabjává válik.
    Hallottam egy mondást miszerint "A kutya is a jó dolgába veszik bele"... Szerintem ez mindent elmond...
  • cateran #36
    A fizikai kontaktust tulmisztifikalod...tkeppen kijelented,hogy a videochaten valo beszelgetes sokkal rosszabb,mint az elo...pedig hat..nem...

    " Ami meg a kábszeres dolgot illeti, teljes akaraterő hiány meg gyengeség. A kurva nagy világfájdalomban meg önsajnálatban biztos, hogy ez az egyetlen kiút. Ők már csak tudják. Meg akik ebből meggazdagodnak."

    Fail...tudod hany gazdag emberke drogozik? Ohh sok...es nem azert, mert olyan szarul ereznek magukat,sot...(a fuvezes pl nemzeti sport angliaban..de biztos azert csinaljak,mert olyan keseruen neznek a vilagba..jah)

    Gyerekkoromban sokat bujocskaztam es "7 faztam" baratokkal..de azert nem fogom ezt meselgetni az unokaknak,hogy milyen majer dolog volt fara elbujni..

    " Eltelik az idő, játszol a haverokkal, vagy magad, jelen esetben ez mindegy. Fizetsz is ezért ha nem tört szerveren játszol, mert megteheted. De majd úgy 5 év távlatából mire fogsz emlékezni? Hogy hű de jó volt goblinokat irtani partyban? Vagy, hogy találtál egy szuper kardot? Vagy semmire? Vagy majd ezt fogod mesélni a térdeden ülő unokádnak, hogy mi volt az a wow? Ez valódi élmény?"

    Nem erted..csak azt latod ami a szemed elott van..a WoW mint szamitogepes jatek kozepszar...vannak jo es rengeteg rossz resze...ami a lenyeg: Ez 1 "facebook" jatek kore epitve....rengeteg emberkevel ismerkedtem meg (volt akikkel szemelyesen is talalkoztam anno) amerikaival,angolal,sveddel,magyarral...
    Sok negativ hatast is tapasztaltam es sok pozitovat is (eletek es kapcsolatok mentek tonkre,de lattam mar itt szuletett szerelmet,ami hazassagba torkollott (hogy ez jo vagy sem..hmm,masik tema:D))
  • dronkZero #35
    "Sajnálom, hogy így gondolod. Mit tehetnék, hogy változtassak ezen?"

    Szíven szúrhatsz egy konyhakéssel, mondjuk.

    "Vagy majd ezt fogod mesélni a térdeden ülő unokádnak, hogy mi volt az a wow?"

    Ebből a szempontból baszottmindegy, hogy konkrétan mi a hobbid, mert az vagy érdekelni fogja az unokádat, vagy nem. Minden hobbi csak az emberek egy bizonyos százalékát érdekli csak, a többi magasról leszarja, vagy akár nem is érti, mi abban a jó.