44
  • cateran
    #44
    Ki a turo mondta, hogy elfogadhato? Arrol volt szo,hogy szorakozasi forma-e vagy sem,nem pedig hogy helyes-e?:) (amugy nem helyes szvsz,de attol meg letezik es sajna azt kell hogy mondjam,hogy eddig akivel talalkoztam es dohanyzott (ugy hogy maga sodorta) az fuvezett is...eddig 100% (sac/kb 25-30 emberrol van szo,szoval nem eppen reprezentativ:D)

    Komolytalan 43. komment:

    Jaja...a pro-k geppparkot kapnak,fizut es oruletes supportot (lasd pl Ensidia)..evvan:D (ok mar a mult heten messzebb tartottak a jatekban,mint en 1-1,5 ev mulva fogok...:D)
  • Komolytalan
    #43
    Azt az 1 dolgot nem veszed figyelembe, hogy itt nem 6 éves átlagról, hanem 1 hetes statisztikáról van szó. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy megjelent az új kiegészítő, és vannak profi klánok, akiknek egyes tagjai fix fizetést kapnak a klán vezetéséért, az összes tag pedig bónuszt, ha a világon elsőként ölnek le 1-1 bosst. Ezeknek a klánoknak a tagjai komolyan csak a kiegészítő után játszanak, ilyenkor veszik ki az éves szabadságukat (ha dolgozók), és igen, ilyenkor 3 műszakban tolják a szintezést, farmolást. Ez azonban csak pár hét a kiegészítő megjelenése után, amíg le nem tolják a pár főbosst, be nem kaszírozzák - jó esetben - a pár 1000 euro szponzorpénzt, utána meg beállnak normális ritmusra. Volt egy elemzés, amelyben konkrét számolással alátámasztották hogy a heti 2-3 estét raidelő fél-HC guild tag éves szinten többet játszik mint ezek a profik. Egyszerűen azért, mert míg azoknak van hogy éjfélig tart 1-1 raid, addig a profik ugyanazt 1.5 óra alatt letolják.
  • amitriptilin
    #42
    mintha nem lett volna vizsgaidőszakotok...
  • Geralt Fisher
    #41
    ... ők már csak annyira fognak emlékezni, hogy volt egy öngyilkos nemzedék, akik a dinoszauruszok évmilliók alatt felgyülemlett hordalékán burjánzottak el röpke időre, míg azt rekord idő alatt el is füstölték, mindezt pedig csak azért, hogy a valóságtól elzárkózhassanak és virtuális világokban élhessék az életüket, ahol epic tárgyaknak nevezett szkinbe bújtatott számok megszerzéséért törték magukat olyan fanatizmussal, hogy még csak nem is aludtak miatta.
  • Geralt Fisher
    #40
    Nem, ők már ennek az eltárgyiasult civilizációnak a pusztulása után nőnek föl, sejtésük se lesz, hogy mi az a WoW...
  • viasz
    #39
    Te biztos nem ismersz éjjeli őrt, rendszergazdát, stb. Munka közben játék.
    Ha csak egy gép/accoun van, akkor legyen a gép mondjuk laptop+mobil internet.
    Én hét közben napi átlag 16 órát vagyok a gép előtt(meló). Ha a testvérem éjjeli őr lenne, a maradék 8 órát ki tudja tölteni. Teszem azt utazik oda-vissza 2 órát, annyi kimarad.
    Tádá, meg is van a megoldás.
  • Julius Caesar
    #38
    Ez nem Ip-t, hanem accountot rögzít.

    Mellesleg oké, akkor többen játszottak, de akkor is, egy account egyszerre csak egy gépen lehet bekapcsolva. tehát ilyen számoknál valakinek későesti-hajnali órákban kellet játszania. Nem? Mondjuk fószer játszik nappal 6-8 órát, másik meg este. Akkor az is normális, aki este wowozik? Nappal akkor alszik (mert tételezzük fel, hogy alszik napi 7 órát), akkor vagy nem dolgozik vagy nem jár suliba, echte mindegy, cseszi el az idejét. Esetleg nappal dolgozik/tanul és nem alszik?

    Hiába magyarázzátok, itt hogy is mondjam... Szar került a palacsintába.
  • Elk Hunt
    #37
    Ammen.

    Nekem azt senki se magyarázza meg, hogy a kábszerezés mint "nemzeti sport" ott, vagy bármi - vagy akár, hogy nem tudnak a kurva nagy jó dolgukban mit kezdeni magukkal pl. az általad említett gazdagok; az elfogadható. Meglátásom szerint ez mind valami emberi / jellembeli hiányosságra vall aki ennek a rabjává válik.
    Hallottam egy mondást miszerint "A kutya is a jó dolgába veszik bele"... Szerintem ez mindent elmond...
  • cateran
    #36
    A fizikai kontaktust tulmisztifikalod...tkeppen kijelented,hogy a videochaten valo beszelgetes sokkal rosszabb,mint az elo...pedig hat..nem...

    " Ami meg a kábszeres dolgot illeti, teljes akaraterő hiány meg gyengeség. A kurva nagy világfájdalomban meg önsajnálatban biztos, hogy ez az egyetlen kiút. Ők már csak tudják. Meg akik ebből meggazdagodnak."

    Fail...tudod hany gazdag emberke drogozik? Ohh sok...es nem azert, mert olyan szarul ereznek magukat,sot...(a fuvezes pl nemzeti sport angliaban..de biztos azert csinaljak,mert olyan keseruen neznek a vilagba..jah)

    Gyerekkoromban sokat bujocskaztam es "7 faztam" baratokkal..de azert nem fogom ezt meselgetni az unokaknak,hogy milyen majer dolog volt fara elbujni..

    " Eltelik az idő, játszol a haverokkal, vagy magad, jelen esetben ez mindegy. Fizetsz is ezért ha nem tört szerveren játszol, mert megteheted. De majd úgy 5 év távlatából mire fogsz emlékezni? Hogy hű de jó volt goblinokat irtani partyban? Vagy, hogy találtál egy szuper kardot? Vagy semmire? Vagy majd ezt fogod mesélni a térdeden ülő unokádnak, hogy mi volt az a wow? Ez valódi élmény?"

    Nem erted..csak azt latod ami a szemed elott van..a WoW mint szamitogepes jatek kozepszar...vannak jo es rengeteg rossz resze...ami a lenyeg: Ez 1 "facebook" jatek kore epitve....rengeteg emberkevel ismerkedtem meg (volt akikkel szemelyesen is talalkoztam anno) amerikaival,angolal,sveddel,magyarral...
    Sok negativ hatast is tapasztaltam es sok pozitovat is (eletek es kapcsolatok mentek tonkre,de lattam mar itt szuletett szerelmet,ami hazassagba torkollott (hogy ez jo vagy sem..hmm,masik tema:D))
  • dronkZero
    #35
    "Sajnálom, hogy így gondolod. Mit tehetnék, hogy változtassak ezen?"

    Szíven szúrhatsz egy konyhakéssel, mondjuk.

    "Vagy majd ezt fogod mesélni a térdeden ülő unokádnak, hogy mi volt az a wow?"

    Ebből a szempontból baszottmindegy, hogy konkrétan mi a hobbid, mert az vagy érdekelni fogja az unokádat, vagy nem. Minden hobbi csak az emberek egy bizonyos százalékát érdekli csak, a többi magasról leszarja, vagy akár nem is érti, mi abban a jó.
  • Rage47
    #34
    Lehet az unokádat az fogja érdekelni, mit csináltál a WoWban, vagy a facebookon, mert addigra az lesz az elfogadott, hiszen a mai kölykök is már ebben nőnek fel.
  • Elk Hunt
    #33
    Hát "Ja es vki lent kerdezte,hogy talan a kabitoszerezes szorakozasi forma? Miert szerinted mi,te kis E.T.? Munka? Te se ezen a bolygon eltel az elmult 30 evben..."

    Sajnálom, hogy így gondolod. Mit tehetnék, hogy változtassak ezen?

    Talán elmondom a meglátásomat...

    A félre értések elkerülése érdekében nem áll szándékomban b***gatni a wow playákat, meg van nekik is a bajuk, azzal hogy wow-oznak. Nekem is megvan a hobbim, és mondjuk örülnék ha csak havonta annyi lenne mint a wow...
    Mindenki arra áldozza az idejét amire akarja. Senkinek semmi köze hozzá. Nekem nem is ezzel van a "bajom", bár ez nem is baj...

    Eltelik az idő, játszol a haverokkal, vagy magad, jelen esetben ez mindegy. Fizetsz is ezért ha nem tört szerveren játszol, mert megteheted. De majd úgy 5 év távlatából mire fogsz emlékezni? Hogy hű de jó volt goblinokat irtani partyban? Vagy, hogy találtál egy szuper kardot? Vagy semmire? Vagy majd ezt fogod mesélni a térdeden ülő unokádnak, hogy mi volt az a wow? Ez valódi élmény?

    Hidd el sokat játszottam én is, és néha úgy érzem, hogy olyan dolgokra b***tam el az időmet amire nem kellett volna, hanem jobban is felhasználhattam volna.
    Úgy gondolom, hogy a társas kapcsolatok, pl. elmenni haverokkal ide-oda stb. ezerszer többet érnek, mint amit ezek játékok illúziói adnak.

    Nos így értetem a "kézzel fogható" dolgot.

    Ami meg a kábszeres dolgot illeti, teljes akaraterő hiány meg gyengeség. A kurva nagy világfájdalomban meg önsajnálatban biztos, hogy ez az egyetlen kiút. Ők már csak tudják. Meg akik ebből meggazdagodnak.
  • dronkZero
    #32
    Elárulom, barátom, hogy a drogozás is egy szórakozási forma.
  • cateran
    #31
    Viszont, ha pl elpialod ezt a penzt az mar kezzelfoghatoan jelenik meg,hiszen ki is kell pisalnod,nem igaz? Vagy ha elcigized,hiszen az -esetleges- tudorak,katrany a tudoben "kezzel foghato" vagy ha....es a lista vegtelen
    Ami az addiktivasra valo kesztetest illeti..az..addiktiv...evvan:P

    Ja es vki lent kerdezte,hogy talan a kabitoszerezes szorakozasi forma? Miert szerinted mi,te kis E.T.? Munka? Te se ezen a bolygon eltel az elmult 30 evben...
    A WoW elonye: Ugy lehet haverokkal egyutt lenni,hogy kozben kozos szorakoztato tevekenyseget folytatunk es ennek meg a tavolsag sem jelent akadalyt (kivancsian varom a kozos foci elmenyetbemutato postokat ugy,hogy az 1ik delikvens Mo.-on van,a masik meg Franciaorszagban,a 3. meg szinten Mo-on,de az orszag masik felen...)

    A cikkhez meg annyit 99,5%,hogy 2-3-4 ember tolta ugyazt az accountot..vmi goldfarmer vagy powerleveller:D
  • Garou
    #30
    Ez is egy hobbi, mint a tobbi? Igen.
    Ugyanolyan foku a "veszelyessege", ha a fuggoseg kontextusban vizsgaljuk, mint pl a makettezesnek? Nem.

    Ezt direkte ugy irtak meg, hogy addict legyel, menjen a "flow" erzes, megint ket arany, itt egy uj fegyver, meg egy quest aztan alszom anyu... Aki normalis, az a helyen tudja kezelni persze, de nehogymar azt gondoljuk, csak akkora az addict-faktora mint pl a sakknak. :)

    Ezzel egyutt semmi bajom vele, meg sokmillioan jatszanak vele naponta, es megis van eletuk...
  • Rage47
    #29
    cigi drágább havonta
    kiegek már olcsók az alap is 3k.
  • Elk Hunt
    #28
    Jah, még valami. Megveszed a játékokat + a létező összes kieget, ami sacc/kb. 30-40e összességében. Emellett fizeted a havidíjat ami 3-3,5 e /hó. Igaz, nem sok; de mégis olyan dologra ment el a pénz, amit kézzelfoghatóan nem jelenik meg, csupán csak "élvezeti szinten", ez egy modern kábítószer ami kihasználja az arra fogékony emberek gyűjtési/birtoklási ösztöneit, amit #24-ben jól megfogalmaztak.

    Lol ez az egész.
  • Elk Hunt
    #27
    Igaz, csak egy rajzfilm de 100%-ban igaz ami benne van." Nincs saját életük..." vagy valami ilyesmi volt benne.
  • Geralt Fisher
    #26
    Itt egy gyorsabb link is, mert úgyis sokszor nézitek meg:

    http://indavideo.hu/video/South_Park_-_WOW_Magyarul/
  • Geralt Fisher
    #25
    Annak, aki nem tudja mi az a WOW, és mit tesz az emberrel:

    http://tv.gamestar.hu/video/south-park-vilagok-harca
  • Geralt Fisher
    #24
    "Sosem wow-oztam, nem tudom mit kell teljesíteni"

    Pont azt, amit az életbe is: keményen gürizz és vedd meg a legújabb szart, amire nincs semmi szükséged, mert úgyse jó semmire, csak arra, hogy még tovább gürizhess és fizesd a havidíjat. Ez egy függőség, mint a cigi meg a pia. És ezek nem alszanak, valószínűleg csak elment a netje pár órára.
  • Bhalage
    #23
    nehez meghuzni a hatarvonalat

    sztem ha valaki roxstar az eletben (mint pl en), akkor jo szorakozas, hobbi lehet a wow, bar pl engem keptelen mar lekotni, mert annyira nem ad semmit.
    de lehet a pelda rossz es csak ram vonatkozik, mert mas roxstarok lehetseges, hogy jol szorakoznak, masok az igenyeik. de biztos nem fognak ejjel nappal a jatekban zombulni, mert van fontosabb dolguk is.
    viszont ha valaki nyomorusagos luzer az eletben, meg van a lehetosege, hogy roxstar tud lenni a wowban, az bizony eleg komoly fuggest okozhat. hisz a siker boldogit es a boldogsag jo, tehat sok siker kell es akkor sok boldogsag lesz, alany beszippantva
    miert foglalkozna a valosaggal amikor az alomvilag jobb.

    ez barmelyik drogra igaz.

    ezzel csak az a baj, hgoy egyszer vege lesz a wownak es attol, hgoy ott kiraly voltal, az eletben egy nagy nulla sem leszel.
    persze van aki vegetalni szeret es van aki nem.

    sarkos nagyon, de a lenyeg kb bennevan, ha valaki ezt felismeri es tudja olyan szinten kezelni, hogy ne boruljon fel a hetkoznapi elete egy virtualis elet mellett, akkor az a tuti (na gondolom ez az elenyeszoen keves).
    ellenkezo esetben a puffanas hangos es fajdalmas lesz. nem hazudhat az ember maganak orokke
  • Rage47
    #22
    jó lenne, ha többen gondolkoznának így hazánkban
  • napimester
    #21
    Nem kell sokat agyalni ezen, baromi egyszerű a válasz.
    Ikrek!
    1 gépnél - 1 Account - 2 ember felváltva játszik.... Van ilyen ismerősöm... :)
  • Komolytalan
    #20
    Minden okozhat függőséget, az olvasástól a tv nézésen át a sportig. És mindegyik káros, ha túl sokat csináljuk (igen, az olvasás és a sport is). Szóval a wow egy szórakozási forma, egy időtöltés - semmi több.
  • Komolytalan
    #19
    IP alapján mit mondanak meg? Egyrészt van router a világon, vagyis 1 ip-n lehet 254 másik gép, de akár több is. Másrészt meg van dinamikus ip, és van olyan szolgáltató, ami naponta bontja a netet, és új ip-t oszt.
  • Lokker
    #18
    ezért említi a Call of Duty: Black Ops-ot mivel az kicsit több mint 1 hónapja jelent meg.
  • bino512
    #17
    hát a cod az marha friss cim:D
  • Zolivok
    #16
    Érted a WoW jelenséget? - - Időmilliomos World of WarCraft rajongó
    Igen - JÉZUS EREJE - 2010. december 19. 03:41, Vasárnap
    Nem - - Ötvös Tibor
    Részese vagyok
  • Zolivok
    #15
    1 gépről is lehet többen
  • mamo33
    #14
    csuszi-nál a pont!
  • csuszi
    #13
    legközelebb értelmezd amit írtam.
    "mindegyiket lehet egészségtelen szinten űzni, és normálisan életet kiegészítve, örömforrásként."
    makettvárost is lehet építeni mindent felemésztően vagy pókerezni, de lehet értelmes mennyiségben, jókedvűen, hobbiként űzni. ezzel a wow és más számgépes játékok is így vannak. a különbség a megítélése hazánkban, illetve külföldön - senki nem ütközik meg rajta, ha egy orvos a szabadidejében nem a veteránautóját polírozza, hanem online játszik a barátokkal. hobbi hobbi, van egészséges és egészségtelen szintje.
  • thsanyi5
    #12
    Ismerek én is olyanokat akik többen játszanak ugyanazon az accounton. Nincs ebben semmi különös. Régebben tesóm is az én accomon játszott. Persze, hogy az ilyen fura számokat ad ki. Ha egyedül csinálta volna most talán kórházban lenne. Ilyen kevés alvás mellett nem tudom milyen roncs állapotú lenne ha élne még egyáltalán.
    Jutna neki napi 2 óra alvás max ha mellette néha kimegy wc-re és esetleg heti 2x meg is fürdik XD Legtöbb idő amit talán gép előtt töltöttem az 20 óra körül lehetett. De csak egyszeri alkalommal nem pedig 1 hétig O.o
  • Gyuszopapa
    #11
    Sajnos ami függést okoz az már nem a szórakozási formához tartozik.Akkor szerinted a kábítószer használat is szórakozási forma ugye.El tudom képzelni hogy valaki gyilkolni is képes hogy wow-ozhasson egész nap mivel nem dolgozik valamiből kell a pénz.
  • csuszi
    #10
    nem gagyiság, szórakozási forma (nem, nem vagyok wow-os)
    mennyivel különb mint más már bevett szórakozási formák, mint sport nézése tv-ben, sakk, kártya, modellezés, makettépítés, bélyeggyűjtés etc
    lassan eljuthatnánk már mo.on is addig, hogy az elektronikus hobbit is úgy ítéljük meg mint a "hagyományos" hobbikat, semmi különbség nincs.
    mindegyiket lehet egészségtelen szinten űzni, és normálisan életet kiegészítve, örömforrásként.
    azon kívül több intelligenciára utalna az, ha elfogadnánk más ízlésvilágát, nekem kifejezetten nem tetszik a wow, de elfogadom hogy ízlésről vitatkozni felesleges és értelmetlen. kinek a pap...
    sokat kell még fejlődnünk hogy lehozzuk (ebben is) a lemaradásunkat más társadalmak felé.
  • Narxis
    #9
  • Julius Caesar
    #8
    Szegény pára... Képzeljétek el, hány ember cseszett el 6 évet az életéből egy ilyen gagyiság miatt.
  • FoodLFG
    #7
    IM PWNIN NOOBS AT PVP AND MY LEVELS PAST 80!!!
    Im goin 22 hours, who you callin lazy?

    You can say Im a fanatic or even addicted
    Say my habits are bad, my silly life is conflicted
    But if it makes me happy, why should I quit this?
    The world brings me down WOW makes me uplifted

    Every moment with guild is a moment I cherish,
    Call me a nerd, call me a geek, but Im no longer embarrassed
    Say Im socially screwed, never have kids or a marriage
    I dont live my life for money, fame or chasin your carrots
  • viasz
    #6
    Miért ne lehetne két, vagy három testvér. Miért ne lehetne 2-3 koleszos srác?
    Sokkal valószínűbbnek tarom, mint egy embert. Persze nem kizárt. Bár a napi 2,5-3 óra alvás egy héten keresztül, szerintem eléggé visszavetheti a játékteljesítményét valakinek. (Sosem wow-oztam, nem tudom mit kell teljesíteni)
    Ha meg azt is beszámolja a szerver, hogy csak a gép megy, a játékos meg otthon alszik, akkor sima ügy ez a teljesítmény :))
  • Narotos
    #5
    Ismerek ilyeneket. Ennyire durvát nem, de van ismerősöm, aki éjjel 3-ig játszik, aztán 6-kor felkel, hogy nyomja tovább. Nyilván nem folyamatosan, egy héten keresztül, de simán hihető a dolog.