Ötvös Tibor

Az E3 nagy hiányzói

Az idei E3 elég vegyes képet mutatott magáról. Olyan volt, mint a mesebeli parasztlány Mátyás király udvarában: hozott is meg nem is. Bár a Kinect és a 3DS is kint voltak az expón, azonban árat egyikre sem mondtak.

Azóta persze érkeznek a hírek és a különböző forrásból származó eddig meg nem erősített információk, de hivatalosan még egyik cég sem nyilatkozott a témában. De voltak ennél sokkal fájóbb hiányosságok is. Bár temérdek játék mutatta meg magát és ezek többnyire kellemes csalódást okoztak, azért voltak olyanok is, akik a korábbi ígéretek ellenére mégsem voltak kint.



Számomra a legfájóbb távolmaradó a Batman: Arkham Asylum 2 volt, melynek jogai a Warner Bros.-nál vannak, aki egyébként kiállított az expón. Mondjuk az is igaz, hogy a kiadó egyértelműen a Mortal Kombat új részére élezte ki a bemutatóját, de azért szívesen láttuk volna végre mozgásban a Denevérember eddigi legjobb kalandjának folytatását. Sajnos így új információkat sem mondtak a programról, szóval továbbra sem tudunk semmi biztosat.

A PS3 tulajok szinte biztosak voltak abban, hogy a nagyszerű Ico és Shadow of the Colossus alkotója, Fumito Ueda és a Team Ico elhozza a remeknek ígérkező The Last Guardiant a showra, ám ez sem történt meg. Mint később kiderült, a csapat hazai pályán szeretne debütálni siker várományos alkotásával és ezért várnunk kell az idei Tokyo Game Showig a prezentációval.



A fejlesztők tekintetében természetesen a Rockstar volt a legnagyobb hiányzó. A korábbi pletykák szerint a csapat itt mutatta volna be a GTA ötödik részét, ám végül magára az expóra sem jöttek el. Így elmaradt az Agent, az L.A. Noire és a Max Payne 3 prezentáció. Az Insomniac Games sem jött el, így a korábban pletykált Resistance 3-ról sem tudhattunk meg semmit.

Személyek tekintetében a BioShock kiötlője, Ken Levine okozta a legnagyobb csalódást azzal, hogy nem jött el. Korábban ugyanis mindenhol arról lehetett olvasni, hogy a Take-Two engedélyezte, hogy a BioShock helyett most egy másik játékot készítsen elő, melynek bemutatását sokan vártuk az E3-on. Majd talán jövőre.



De természetesen akadtak még programok, melyekről úgy véltük, hogy többet is megtudhatunk róluk, ám a fejlesztők/kiadók egyiket sem hozták el a showra. Ilyen a Beyond Good & Evil 2 (melyet elméletileg egy kis csapat készít), a Star Wars Battlefront 3, a Starfighter 2 (pedig a LucasArts is kint volt), a Diablo 3, a StarCraft 2, a The Elder Scrolls V és a ki tudja pontosan milyen állapotban leledző Aliens: Colonial Marines.

Nagy csalódást okozott a Fable III is, hiszen nagyon átverték a közönséget. Az X360 prezentáción ugyanis úgy tűntették fel a címet, mintha az a konzol egyik exkluzív címe lenne, ám később kiderült, hogy ez ebben a formában nem igaz. A Fable III Microsoft exkluzív lesz és így megjelenik PC-re is. Mindenesetre remélhetőleg a szeptember 16-19 között zajló Tokyo Game Show 2010-en a fenti címek közül többen is kint lesznek és többet is megtudhatunk róluk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pares #4
    Az Half-Life 2: Episode Three mégis hol maradt a listáról? Szvsz erről a játékról vártak legtöbben valamiféle kis infó morzsát. Helyette bemutatták a Portal 2-t (ami viszont szintén iszonyatosan jó lesz)...
  • Vass Gábor #3
    És ugye a duke nukem foreverrel az élen.
  • bertino #2
    igy is adnak egy rakas akciot.
    varni kell rajuk vagy olyan helyre kell megprobalni menni, ahol tobb a le.
  • readswift #1
    Én meg "abba" vagyok biztos hogy a valve software a legtúlértékeltebb kiadó ever.

    "Abba" a rakás szarba csorog az európaiak pénze, akiket csúnyán lefejnek átváltáskor . Menjenek a faxba.