Ötvös Tibor

A Microsoft E3-as konferenciája

Fél órás késéssel, de végül is helyi idő szerint 19:30-kor elkezdődött a Microsoft E3-as bemutatója, melyről most mi is beszámolunk. Elöljáróban annyit, hogy az egész a Kineticre volt kihegyezve és épp ezért kisebb csalódást okozott.

A rendezvényt a korábban már látott Call of Duty: Black Ops trailerrel kezdték meg, majd a színpadra lépett a Treyarch vezetője, Mark Lamine és bővebb bepillantást engedett a játékba. A program mozgásban nagyon szépen fest és hangulatosnak tűnik. A bemutatóban egy dzsungelben lévő tábort kellett letámadnunk és ellopni a helikoptert, melyet vezetnünk is kellett.



Ezután Don Mattrick lép a színpadra és bejelenti, hogy a Treyarch exkluzív szerződést kötött a Microsofttal, mely szerint a Black Ops minden kiegészítője első körben csak X360-ra jelenik meg. A játék egyébként november 9-én jelenik meg. A bemutatónak vége, a Treyarch helyére Hideo Kojima érkezik - Metal Gear Rising bemutató következik. Látványos, de rövid.

És innentől minden bemutatott játék csak és kizárólag X360-ra jelenik meg! Az első a sorban a Gears of War 3 prezentáció, melyet az Epic vezetője, Cliff Bleszinski és három munkatársa tart. A játék bődületesen gyönyörű, a 4 fős ko-op remek élményt ad és a hangulat is arat. Taps és ováció fogadta a jelenetet.

Peter Molyneux lép a színpadra és bemutatja az X360 exkluzív (?) Fable III-at. Ezek szerint még sem jön PC-re? A trailer mindenesetre remek, de az exkluzívitás az expó legnagyobb meglepetése és csalódása is - eddig. Október 26-án jelenik meg a játék. Újabb exkluzív cím, méghozzá a Crytek jóvoltából. A Codename: Kingdoms egy gladiátoros játék lesz, de többet nem tudni róla.



Halo: Reach bemutató a Bungie jóvoltából. A trailer nagyon szép, de akinek eddig sem jött be ez a világ az nem most fog beleszeretni. Szeptember 14-én jön. Az Xbox Live és Kinect kapcsolatát bemutató pillanatok jönnek. Érdekes lesz a gép, de ennél érdekesebb, hogy a játékok mennyire használják majd ki. Filmeknél mindenesetre beválik, a hangvezérlés nagyon ott van.

Jó hír, hogy az MSN is felismeri a gépet és így PC-sek is használhatják. A következő bejelentés szerint az ESPN exkluzív szerződést kötött a Microsofttal és így minden mérkőzés a Live rendszerén is követhető lesz. A Gold előfizetőknek teljesen ingyenesen! Természetesen távirányítónak a Kinectet használták, mely egyre jobb dolgokra képes.

Továbbra is Kinect bemutató. Ezúttal Kudo Tsunoda, a gép fejlesztéséért felelős részleg kreatív igazgatója, aki játékokat mutat be. Elsőnek egy gyönyörű tamagocsi, a Kinectimals, mely gyerekeknek tökéletes lesz. Jön a Kinect Sports, melyben 6 különböző sportág lesz. A gátfutás röhejesen festett, nem is kapott túl nagy tapsot. Wii Sports koppintás. Lesz még benne foci, bowling, asztalitenisz, ökölvívás és röplabda.



Autóverseny Kinect módra. Joy Ride néven fut és a bemutatóban valóban nem használtak kormányt, csak a kezünkkel kell úgy csinálni, mintha tartanánk. Érdekes lesz, összejöveteleken el lehet majd szórakozni vele. Következik a Kinect Adventures, mely egy ügyességi játék lesz. Hangulatos, de semmi különös.

Jöjjenek a nagyok. Kinectre készül a Ubisoft exkluzív címe, a Your Shape Fitness Evolved. A bemutató alapján a nőknek kiválthatja a konditermet, hiszen saját személyi edzőnk lesz és számos edzésprogram közül választhatunk (jóga, kickbox stb). Mondjuk azért láthatóan lassabban vette a jelet a program, mint ahogy a hölgy a valóságban mozgott, de nem volt nagyon zavaró.

Táncprogram jön, Dance Central néven fut. Eddig csalódás a Kinect, semmi komoly program csak felturbózott grafikájú Wii koppintások. A Kinect Amerikában november 4-én jelenik meg. Star Wars Kinect bemutató következik. Lézerkardos vagdalkozás, Erő-használt, csata Darth Vaderrel. Minden meg van bocsájtva.

A Turn 10 két fejlesztője lép színpadra és bemutatják a baromi gyönyőrű autóversenyüket, az új Forza Motosportot, mely 2011-ben jön. A Kinectnek köszönhetően körbejárhatjuk az egész autót (jelen esetben egy Ferrarit) és a korábban látott láthatatlan kormányos vezetéssel irányíthatjuk a gépünket. Gyönyörű grafika, végtelen szabadság (letérdelvén még a felnit is megnézhetjük vagy simán beülhetünk az autóba). Ezzel kellett volna kezdeni a sok Wii-utánzat helyett.



Don Mattrick tűnik fel ismét a színpadon és bemutatja az új X360-at. Fekete, beépített Wi-Fi, 250 gigás winchester és mától elérhető a boltokban. A jelen lévő nézők INGYEN kapják a gépet!!! A végére a nagy hír: végre hazánkban is elérhető lesz a Live - mármint hivatalosan. Ősszel indul a menet. Ezzel véget ért a konferencia. Az expó elméletileg itt is elérhető lesz hamarosan, de mi is beszúrjuk majd a cikkbe. Addig is kíváncsian várjuk a véleményeket.

Holnap pedig a Nintendo és a Sony, valamint a Ubisoft és az Electronic Arts bejelentéseivel térünk vissza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #12
    Hú eléggé odabaszott az MS a konkurenciának nagyon fel kell kötnie a gatyát ha bármit is keresni akar.
  • Skynet #11
    Még jó hogy ingyen gép...Valamivel le kell némítani az újságírókat a rettenetesen gyengére sikerült Microfost bemutató miatt...
    Kinect fail, új exkluzív bejelentés semmi (GeoW és Halo rícs édeskevés). Egy új gép,és magyar live. Fantasztikus.
  • zola2000 #10
    Bár ezek az SGn nem valószinü hogy kinnt lesznek hirként...
  • zola2000 #9
    Jó volt :)

    Ma este 6kor Nintendo, utána valamikor Sony konferencia!
  • nyuny01 #8
    Ex-Infinity Ward-ról semmi hír?
    Nem úgy volt hogy ma mutatják be az következő játékukat?

    Erről tudtok valamit?
  • Ruley #7
    Úgy tűnik teljes mértékben beigazolódik az amit egy éve sejtek, az egész mintha a Wii casual játékok eltúlzott paródiája lenne.

    Ez önmagában nem lenne baj, elvégre az átlagemberek számára szórakoztató játékot megtervezni is művészet, de ezek még csak nem is azokra emlékeztetnek amikbe a Nintendo mindenét beleadta, (Wii Fit, Wii Play), az emberek meg egymást taposták értük, hanem a tipikus koppintásokra ami a casual gamereknek ugyanúgy nem kell mint a hardcore-nak (EA Sports Active, Carnival games).
  • Rincewind #6
    Csere lesz ebbol. Kell az uj gep. :)
  • Aramir #5
    Egész pofás lett szerintem az új gép:
    http://www.joystiq.com/screenshots/xbox-360-slim-live-shots#/0
  • Jagdgeschwader #4
    Csoda! Végre képesek voltak beépíteni a boxba egy wi-fit! El se hiszem, végre nem kell azzal az ormótlan külső antennával szórakozni. Az új Forza iszonyat jól néz ki, kár, hogy a büdös életben nem lesz olyan Nat... izé Kinect cuccom :(
  • NEXUS6 #3
    Nem azért mondom, de a SW demó (is) olyan "playback" volt mint a Milivanilli a fénykorában.

    Azért az elég gyanús, amikor az avatar előbb mozdul a képernyőn, mint a csákó a színpadon.


    Ettől még lehet jó kütyü ez a kimondhatatlan nevű, régebben Natal, de még mindig nem láttam egyetlen olyan demót, ami miatt egy másodpercig is gondolkodnék a megvételén.