Ötvös Tibor

Hétfőn kezdődik az idei E3


Holnaptól elég komoly hét elé nézünk. Az eddigi ismereteink alapján a 2010-es E3 valóban döbbenetesen sok újdonságot tartogat majd a játékosok számára, melyről időben beszámolni valódi kihívás lesz.

Épp ezért a rengeteg rövid hír helyett minden nap végén egy nagyobb cikkben mutatjuk be az aznapi eseményeket, bejelentéseket. De most lássuk, mely kiadótól, fejlesztőtől milyen bejelentésre, bemutatóra netán meglepetésre számíthatunk. Természetesen kezdjük a legnagyobbakkal.

Az Electronic Arts bomba formában van, köszönhetően az olyan fejlesztőknek, mint a People Can Fly, az Epic vagy a Crytek. Épp ezért valószínű karrierjének egyik legjobb évét zárja majd a stúdió, hiszen a 2010-es kínálata bámulatosan impozáns. Kezdetnek itt van mindjárt a Bulletstorm, mely egy igazi Painkilleres FPS lesz.


Ősszel jön a Crysis 2 és a friss videóval is jelentkező Dead Space 2 is. Új közönséget próbál megszólítani a Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 The Videogame, mely kemény akciójátékot farag a varázsló kalandjából. Bemutatkozik a megújult Medal of Honor is, de a GTA-környezetbe ágyazott Monopoly Streets is kint lesz. Felmerült a Mass Effect 3 és Dragon Age 2 is, de ezek bejelentését a kiadó pár perce megcáfolta.

Az EA szinte minden sportágat lefed és ezért idén igazi áradat várható tőlük. Jön az MMA, a Fifa '11, a Madden NFL '11, a megújult NBA Elite '11, az NBA Jam, az NHL '11 és a Tiger Woods PGA Tour '11. Folytatódik az EA Sports Active és a Hasbro Family Game Night is. De a legnagyobb figyelemre mindenképpen a Criterion új Need for Speed játéka a legesélyesebb, mely a hírek szerint a Hot Pursuit következő része lesz.

Kissé szokni kell még, hogy az elsősorban az ázsiai piacra összpontosító Square Enix kínálatában olyan nevek szerepelnek, mint Lara Croft de majd megszokjuk. A kiadó legjobban a Deus Ex: Human Revolutiont reklámozza, mely valóban nagyon parádésnak ígérkezik. De a kiállításon mutatkozik be a Dungeon Siege 3 is, melyet az Obsidian fejleszt. A Lara Croft and the Guardian of Light és a Kane & Lynch 2: Dog Days is kint lesz, ahogy itt mutatkozik be a Final Fantasy XIV is.
br>

A Take Two szintén kitesz magáért. Mafia II, Sid Meier's Civilization V, Sped Ops: The Line, XCOM, Saint's Row 3, Red Faction Armageddon, de elképzelhető egy BioShock 3 bejelentés is. Sportvonalon sem kell szégyenkezniük bár idén csak az NBA és NHL jelentkezik új kiadással.

A Ubisoft is szolgálhat meglepetéssel, hiszen a legtöbben a Beyond Good & Evil 2 hivatalos bemutatóját várják a legjobban. De nem szabad elmenni az Assassin’s Creed: Brotherhood, Shaun White Skateboarding, Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier és a Driver ötödik része mellett sem, hiszen mind nagyon ígéretesnek tűnik. Ráadásul alig pár perce derült ki, hogy a kultikus REZ alkotója, Tetsuya Mizuguchi a Ubisoft számára készíti új játékát, melyet az E3-on jelentenek be.

Végül következzen a Bethesda kínálata. Rögtön kezdjük egy pletykával. Egy belsős hírforrás szerint a kiadó az idei E3-on jelenti be az Elder Scrolls ötödik részét. Ami azonban biztosan kint lesz: RAGE, Fallout: New Vegas, Hunted és Brink. Nem sok, de mindegyik igazi klasszikus lehet.

Természetesen lesz még mit figyelni. Íme pár cím szigorúan a teljesség igénye nélkül: Star Wars: The Force Unleashed II, Star Wars: The Old Republic, az FPS-re váltó Silent Hill, Batman: Arkham Asylum 2, Half-Life 3 vagy Episode 3 (ez a kettő még csak pletyka), Mortal Kombat Rewind, Homefront, F1 2010 és társaik. Hardware fronton a PSP2, Natal, Nintendo 3DS és az X360 Slim nyűgözheti le a látogatókat.

Holnap este érkezik az első összeállítás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!