Ötvös Tibor

Siker a Red Dead Redemption

Úgy tűnik egyes elemzőknek ideje lenne más szakma után nézni, hiszen először a Borderlands bukását jósolták meg, majd utána a Red Dead Redemptionhoz álltak cinikusan.

Előbbi szép sikert aratott és a kiegészítők után kapunk egy folytatást is. A western-GTA-nak nevezett Red Dead Redemption pedig már megjelenésekor meglepetést okozott, de a tegnapi Take-Two üzleti beszámolója szerint az alig egy hónapja piacon lévő játék végül is kirobbanó siker lett a maga 5 milliós eladási mutatóival.



És ez már bizony komoly profitot jelentett a cégnek, hiszen az első elemzések szerint 4 milliót kellett volna eladni a játékból ahhoz, hogy nullszaldós legyen a program. De a kiadó más számokkal is büszkélkedhet. A GTA IV például átlépte a 17 milliós eladást és a BioShock 2 is szépen muzsikált.

Azért akadtak rossz hírek is. A régóta készülő Max Payne 3 például átcsúszott a 2010-es üzleti év első feléről a másodikra, ami azt jelenti, hogy november 1 és 2011 április 30 között jelenik majd meg valamikor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bil Ur Sag #16
    Pedig bátran elmondhatom hogy nekem még vén rókának is tudott új dolgokat mutatni a RDR. Nagyon jó a hangulata, fantasztikus a játékélménye, a sztorija ami számomra mindig a legfontosabb. Tartalmas. Ilyen és ezekhez hasonló játékok még a The Darkness, Alan Wake, stb. Tipikus ellenpéldák napjaink játéktemetőiből. De való igaz hogy a pénz motiváció egyre nagyobb. Azzal sem tudok vitatkozni hogy valakinek a Rockstar munkái nem jönnek be. Ha egy napon pc-re is kiadják érdemes vele tennetek egy próbát. Megéri. Már csak azért is, mert ennek a játéknak is csak egy a feladata. Szórakoztasson. Annak pedig maradéktalanul eleget tesz.
  • Gyuszopapa #15
    Hát én kipróbáltam nem rossz de tudok élni nélküle és a gta4 nélkül is tudok kár volt kihozni pc-re azt is hagy b....janak rajta a konzolosok.Valahogy a rockstar játékai különben se hoznak lázba.Mellesleg mióta a konzolokat favorizálják valahogy nem tud egy játék se lázba hozni se konzol se pc szinten,főleg hogy rááltak a pénzgyártásra azóta kiveszett a játékokból valami számomra.Sajnos.
  • Reg5 #14
    100 milla volt.
  • Skynet #13
    Én csak annyit fűznék hozzá hogy hiába van boxon warez ha multizni gyakorlatilag kockázatos vele a ban miatt. Így még boxon is a warez ellenére 10ből legalább 5-6 ember megveszi a játékokat,szemben a pc-vel ahol jó ha 10ből 1 megveszi sajnos...
    Továbbá ps3-on nincs warez.:)
  • 5c0rp330n #12
    lofaszt kaptok, ha kaptok is evek mulva, hasznalhatatlan lesz (mint anno a gta4)
  • Narxis #11
    Különben? Lewarezolod? :D
  • PheCho #10
    Én csak annyit fűznék hozzá, hogy még a magyar torrentoldalakon is megtalálható az XBOX-os verzió 3 féle változatban. Warez mindenhol van, csak kisebb a reklám.
  • koschwarz #9
    kereszteshadjáratot indított a pc-s kalózok ellen. kár, hogy semmi, de semmi értelme itt verni a nyálat, és erre energiát pazarolnia. de vannak emberek akiknek az önigazoláshoz kell gyűlölködés és egy képzelt ellenség...

    (egyébként egyetértek vele)
  • falselight #8
    ne próbálj felhúzni, légyszíves.:P
  • Skynet #7
    Remélhetőleg nem,inkább hegesszenek vmi új játékot vagy kiegészítőket a RDR-hez. Azért felesleges pc-n munkálkodni hogy 1-2százezer értelmes pc-s megvegye a többi pármillió meg lewarezolja.:)