Ötvös Tibor

Ismét a Half-Life 2 minden idők legjobb PC-s játéka

A Half-Life 2 népszerűsége töretlen, pedig már kicsit több mint 6 éves játékról van szó.

És bár most talán magamra haragítok pár rajongót, de valamilyen szinten érthető, hogy a Valve fél visszatérni Gordon Freeman világába, hiszen A tökéletes játékot nehéz felülmúlni. Mondjuk egyszer már sikerült nekik, de az Episode 1 - 2 nem mindenki tetszését nyerte el. De az alapjáték iránti rajongást mi sem mutatja jobban, mint hogy idén az egyik angol magazin olvasói minden idők legjobb PC-s játékának szavazták meg az FPS-t - immáron másodszor.



Tavaly ugyanis a PCGamer olvasói már odaadták Gordonnak a képzeletbeli aranyérmet és erre idén is sor került. A második helyen egy "újonc", a Fallout 3 található, mely az EVE Online helyét vette át, mely így a harmadik helyre esett vissza. Érdemes kiemelni, hogy a Deus Ex hat helyet javított a tavalyi eredményéhez képest és most már a negyedik helyen áll, míg a World of WarCraft visszacsúszott a tízedik pozícióba.

További új beszállók: Call of Duty: Modern Warfare 2 (6.), Dragon Age: Origins (8.), Wolfenstein: Enemy Territory (16.), Left 4 Dead 2 (19.). A 20-as lista itt található meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krajcsovszkig #24
    A HL 1 xenes részei elég gyengék voltak, ennek ellenére jó játék. A portal szintén kiváló, de azért nem olyan összetett mint egy HL és a lehetőségei, sztorija is erősen limitált. Valahogy más mezőnyben indulónak érzem, de abban első :)
    Olyat is láttam, hogy az OrangeBoxot egy játéknak tekintették, és úgy jelentették ki minden idők legjobb játékának, na azzal már tényleg nehezen lehet ellenkezni; teljes eddigi HL2 sorozat + Portal + TF2 :P
  • krajcsovszkig #23
    Én meg pont a Mass Effectel voltam így, a HL2-t most tervezem hetedszer végigvinni :D
    Ízlések és pofonok...

    Egyébként számomra a HL játékok sztorija a legerősebb érv mellettük, de a játékmenet és az irányítás is annyira az én ízlésemre van optimalizálva, hogy egy élmény vele játszani. És persze a gravigunos szórakozgatás és a fizikai puzzle-ök is hiányoznak szinte minden másik fpsből.
  • Nazir #22
    6 éves játék ahogy a cikkiró is emliti.
    A mezefekt meg a cod a hatványadikon nem 6 éves játékok.
    A HL fikázók közűl hányan szavaztak más játékra? Azt se tudtátok, hogy van szavazás. Akkor most nem értem mit habzik a szátok.
    A Starcraftot pont szembeállitani a HL al. omg Fps Rts. Nálam speciel a minél több kattintás per nano másodperc nem annyira emeli a játékélvezetet.
    A szakmai zsűri itéletét megkérdőjelezni is szép dolog, amikor tized annyi játékot láttál amivel ők játszottak. A filmszakma teljesen más dolog ott pont a szemetet értékelik max pontszámmal néha.
  • richard45 #21
    Hát én végjátszottam a kiegészítőivel együtt, nem egy rossz játék sőt...de azért szerintem merész ez a "minden idők legjobb pc-s játéka" szöveg nálam max a "az egyik legjobb FPS játék", tehát szerintem ez egy kicsit túlzás, dehát ahány ember annyi izlés.
  • Hegi90 #20
    Hát nemtom... HL2-t esküszöm többször is elkezdtem mindenféle jó véleményre alapozva, de valahogy mindig ráuntam... Nem tudom mi lehet ebben a játékban olyan jó, hogy mindig mindenből első helyezett, rajongóknak habzik a szájuk, stb. Szerintem a Mass Effectnek sokkal eposzibb sztorija van.

    Bár az mindent elárul egy toplistáról, amin egy MW2 rajta van. Az a játék egy szégyen. Mondjuk helyette lehetett volna egy GTA IV vagy egy Diablo 2.
  • Etinger #19
    Ja, akkor elnézést. Valószínűleg kevesen tudtak a szavazásról, mert nem a The Sims az első, de a koreaiak se nagyon figyeltek fel rá, mert a Startcraft sem dobogós, de még a WoW fanok is nyaralni mentek valszeg... Ellenben a CS buzik képbe voltak :):)

    Kicsit túlzottan feltud húzni 1-1 ilyen dolog, de hát a fenébe is, már mikor megjelent és minden díjat bezsebelt ( 70%-át absz indokolatlanul, mert sok olyan díj volt amit csak hozzádobtak, mint pl tavaly a Gettómilliomoshoz), akkor is zavart...
  • Oláh Herkules #18
    ofp, 4 évet multiztam benne mindenféle módban gyalogos, light armor, hvy armor ctf-ben, és cti-ben fantasztikus volt, kár hogy a magyar csapat szétesett az arma erőltetése miatt (mármint amiatt hogy sokaknak nem volt hozzá akkor megfelelő gépük).
    c&c generals, bár egy bugos optimalizálatlan szarhalmaz amit valszeg majmok programoztak, de maga a játék ötlet, és rendszer nagyon jó.
    Witcher, tovább is tartott mint a hl, és izgisebb is volt.
    Stalker első a poszt apokaliptikus hangulatban, és ol moddal elég kemény nehézségben is, és az a világ... :)
    Mafia, fantasztikus, élvezetes történet, nagyon jól kialakított világ, a maga
    idejében fasza grafika, és emellett jó optimalizáció is volt.
    Na meg egy aktuális gta résszel is többet elszórakozok.

    hl2 kapott egy jókis hype-ot, ezen kívül a grafikája miatt szeretik, és kis részben az hogy ez volt az első fps amiben normális fizika. De ez kb olyan mikor a králysziszt legjobb játéknak mondják, mert fúúúú geci 8888665 millió poligon (közben azt sem tudja mi az a poligon), meg seder geccó!
  • Carbine #17
    Szavazatok alapján állítódott össze a lista, vagyis annyit jelent, hogy az adott oldalt látogatói számára ezek a legjobb játékok.
  • Etinger #16
    Ennyi szart.. :):) HL2 első helye meg pont annyit ér mint ez a lista. De a lista összeállítója maga alá élvezett gondolom a grafikától meg a fizikától. És itt vége is.

    Én egy Mafiat pl sokkal többre tartok.
  • Tinman #15
    Sok jobbat tudok mondani:

    FPS: Half Life 1, Portal
    RPG: Baldur's Gate
    jRPG: Final Fantasy VII.
    Platform: ICO, Shadow of the colossus, Heart of Darkness, Kameo, Another World
    RTS: Starcraft