Ötvös Tibor

Alan Wake - Az első 12 perc

A Remedy évek óta húzódó kaland/akció/horror játéka, az Alan Wake már többször megmutatta magát, de a mai napon a GamePro jóvoltából a program első 12 percét nézhetjük végig.

Az Alan Wake története nagyon ígéretes. Főhősünk egy B-kategóriás horrorokat készítő középszerű író, akinek egy gyönyörű lánnyal töltött éjszaka után borzalmas rémálmai lesznek, melyeket leírva soha nem látott sikereket arat. Ám karrierje csúcsán egyszer csak szeretett "múzsája" titokzatos módon eltűnik és ezzel elmúlik az ihlet is. Marad helyette a kóros álmatlanság, melynek elűzésére Alan elköltözik egy Bright Falls nevezetű kisvárosba, ahol az ország legjobb alvásklinikája található.


Itt találkozik egy, a barátnőjére megszólalás után is hasonlító nővérkével, mely élmény után a rémálmai visszatérnek - immáron a valóságban is. Az eddig csupán álmaiban létező rémségek ugyanis életre kelnek és minden sötétedéskor hősünk életére törnek. A játék maga epizódikusan lesz megoldva és a fenti jelenet az első részt mutatja végig, mely a Rémálom címet kapta.

Jelen állás szerint a játék csak X360-ra jelenik meg, bár április 1-én a Remedy bejelentette a PC-s változatot is. Akkor ezt még csak viccnek vettük, de azóta sem cáfolták meg, szóval még él a remény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #11
    Azért tegyük hozzá, a legtöbb ember, úgy is csak letöltené....
  • pixx #10
    Úgy tudom, arról volt szó, hogy fél évvel későnn jön pc-re, aztán 2 hónapja jött a hír azért nem lesz pc-re, mert ez egy kis csapat 50 fővel.
    A másik már tervezik a 2. részt és egy rakat dlc-t. Valahogy úgy akarják, mint egy tv sorozatot.
    Bár ettől függetlenül előbb boxon kell bizonyítani, hanem lesz 1 millió felett az eladás, akkor esély se lesz a pc-porta. Ha jók lesznek az eladások, akkor van rá esély.
    Az április 1-én tett bejelentés pedig vicc volt, ezt a srácok ha jól tudom meg is erősítették, és bocsánatot kértek érte.
    Magam részéről vártam a játékot, de jelen állás szerint 15 óra játékidőt ígérnek, max 20-at. Sajnos ebben a formában részemről érdektelen...majd jövőre megveszem az összes dlc-vel együtt GOTY formában, ha egyáltalán kijön úgy.
  • ADAMEX9 #9
    Azt nem értem, h miért "poénkodnak" ilyennel? Csóri emberek látnak némi reményt, aztán benyomják, hogy kamu...
    Tiszta politikus hozzáállás
  • Oláh Herkules #8
    semmivel sem szánalmasabb mint a moderátornak besúgóskodni, és hisztizni jelentéktelen dolgok miatt :D
  • opeca #7
    Nem sokat veszít ezzel a PC-és társadalom. Meglepődnék ha a vérpistikéken kívűl mást is érdekelne.
  • 5i #6
    2 évvel ezelőtt a Square április 1-én jelentette be az FF13 X360 változatát. Mindenki jó poénnak vette és ment a vicc, hogy majd 7 lemezen fér csak el meg ilyenek. És mi történt most márciusban? Megjelent a játék - egyszerre PS3-ra és X360-ra. Nem minden tréfának tűnő hír vicc.
  • Seth #5
    Az is szánalmas, hogy úgy érezted,ezt a gondolatodat meg kell osztanod mással is :(
  • Narxis #4
    Jelen állás szerint a játék csak X360-ra jelenik meg, bár április 1-én a Remedy bejelentette a PC-s változatot is. Akkor ezt még csak viccnek vettük, de azóta sem cáfolták meg, szóval még él a remény.


    Szánalmas, hogy egy bolondok napi poén alapján reménykednek itt egyesek, ugye kedves cikkíró? Atomszánalom. :(
  • enzim #3
    A Remedy eredetileg PC-n mutatta be a játékot, majd később úgy döntöttek, hogy XBox only lesz. Április elején ezt a döntést "magyarázták meg", mondván, hogy csak a Microsoft konzoljára akarnak összpontosítani. Emellett szó nem volt arról, hogy mégis kiadják Windows-ra. A lehetőség továbbra is fennáll, de még mindig csak lehetőség! Tessék máskor legalább utánaolvasni...
  • qetuol #2
    utóbbi