Ötvös Tibor

A Just Cause 2 nem megy XP alatt

Elkezdődött. Talán így beharangozhatnánk a legújabb hírt, mely szerint a hamarosan megjelenő Just Cause 2 nem támogatja az XP operációs rendszert.

És hogy mi ennek az oka? Egyszerű. A játék csak és kizárólag DirectX 10 alatt indul el, ami XP-nél nem elérhető. Épp ezért a játék elindításához Vista vagy Windows 7 szükségeltetik. A dolog már csak azért is érdekes, mert egy felmérés szerint a Steam felhasználóinak 42,15 százaléka használ XP-t, mely azért elég magas szám. Megérkezett a hivatalos gépigény is.



Minimum:
- Microsoft Windows Vista vagy Windows 7 (Windows XP nem támogatott)
- Két-magos CPU SSE3-mal (Athlon 64 X2 4200 / Pentium D 3GHz)
- Nvidia Geforce 8800 sorozat / ATI Radeon HD 2600 Pro 256MB memóriával
- 2GB RAM
- Microsoft DirectX 10
- 10GB szabad hely
- A játék aktiválásához internetes kapcsolat szükségeltetik

Ajánlott:
- Microsoft Windows Vista vagy Windows 7 (Windows XP nem támogatott)
- Intel Core 2 Duo 2.6GHz vagy AMD Phenom X3 2.4GHz
- Nvidia GeForce GTS 250 sorozat / ATI Radeon HD 5750 sorozat 512MB memóriával
- 3GB RAM

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BaLeeX #35
    Kezdjük ott, hogy az XP egy 10 éves rendszer, ráadásul már a 3gb memóriát sem használja ki 32bites rendszer lévén. Tényleg ideje már váltani.
  • Atkamon #34
    Nem értem, hogy miért olyan rossz dolog az, hogy nem realisztikus ez a játék. Én pl pont azért figyeltem fel az első és második részre, mert nagyon viccesnek és jónak találtam ezeket a lehetetlen akciójeleneteket. Kicsit nekem ilyen parodisztikusnak is tűnik a játék, és szerintem semmi baj nincs azzal, hogy olyan dolgokat lehet megcsinálni, amiket az életben sosem lehetne... Ez szerintem ugyanolyan jóvá és szórakoztatóvá tud tenni egy videójátékot, mint az, hogy hűen tükrözi a valóságot. A népnek ugyanúgy van igénye őrült kaszkadőrmutatványokra, mint realisztikus dolgokra.
  • Balumann #33
    Azért meglehet oldani a nagybetűs látványokat ilyen kiugróan irreális megoldások nélkül is, és a sikeres játékokat megnézve bátran állíthatom, hogy a többség is azokat tartja előrébb. Ezeket a funkciókat berakhatták volna valami reálisabb megoldással, és talán a gta-kat is utolérhetné ilyen kinézettel, mozgásokkal, meg mindennel.

    Nem látom jobbnak az ai-t itt sem, végre vannak lövéshatások (ha meglövik fáj neki meg hátraesik, meg ilyenek), de a videó alapján ugyanúgy egyhelyben áll a legtöbb, vagy rohan teljesen logikátlan irányba. :(
  • Skynet #32
    A probléma csak az hogy míg a Gta4 életszerű próbál lenni az amúgy full arcade dolgaihoz képest (nem a fizikáról beszélek) ,addig ez a játék egyáltalán nem próbál életszerű lenni,hanem a nagybetűs látványakción van a hangsúly.
    Van akinek ez bejön van akinek nem. De e,iatt ócsárolni felesleges mert a játékok hatalmas részében van volt és lesz teljesen életszerűtlen,utánna gondolva nevetséges helyzet.
    Lásd az említett Gta4..Mész vagy kilóval csatt oszlop,kifejeled a szélvédőt,átmegy rajtad 2 kamion aztán felállsz és szép lassan meggyógyulsz...:)

    //Az MI tényleg ostoba volt az első részben,remélhetőleg itt jobb lesz
  • Balumann #31
    De nem is Vista alatt :| Az XP-t nem én istenítettem (max Vistahoz képest).
  • tomcsa4 #30
    Hát a Cisco nem XP alatt fog oktatni téged az fix.
  • MrBlowfish #29
    Nagyon helyes.
  • Balumann #28
    Hát az azért túlzás lenne, de abba valahogy vannak élő-szerű ellenfelek (gta 4-ben még fedezékbe is bújnak), és valahogy reálisabb, nagyjából a valóságot megközelítő fizika. Tehát hogy értsétek mire gondolok, nem volt rá szükség, hogy futás közbe kilőjjön maga elé egy kampót, ami felrántja a magasba, amivel körberepüli ejtőernyővel a várost miközben mindenki lövi, majd így trükközik, hogy felugrik a háztető peremére megkapaszkodik és hátranézve lelövi a másik ellenséget... Meg zuhanás közben nem lehetett hirtelen futástempóban előrefele haladni, majd föld felett 2 méterrel kinyitni az ernyőt :@
  • Balumann #27
    Miért lenne a szakmai képzés legalja. Jó tanárok tanítanak, jókat tanulunk (igaz, hogy nem tudom miért kell 10 óra programozás nekünk, meg matek, meg jogi alapismeretek, de következő félében pl. ciscosok jönnek az "interneteszközök"-et tanítani elvileg, tanulunk SAP-ot, webfejlesztést, mindent amit kell. Heti 4 ra unix-windows szerver rendszeradminisztráció, mint a 4 félévben. Úgyhogy én azért annyira nem szidnám, régi osztálytársam valami szakközépbe jár rendszergazda szakra, és alig tanultak valamit hozzánk képest!
  • Dark Angel 666 #26
    helyes döntés , a kőkorszaki XPt ideje elfelejteni