35
  • BaLeeX
    Kezdjük ott, hogy az XP egy 10 éves rendszer, ráadásul már a 3gb memóriát sem használja ki 32bites rendszer lévén. Tényleg ideje már váltani.
  • Atkamon
    Nem értem, hogy miért olyan rossz dolog az, hogy nem realisztikus ez a játék. Én pl pont azért figyeltem fel az első és második részre, mert nagyon viccesnek és jónak találtam ezeket a lehetetlen akciójeleneteket. Kicsit nekem ilyen parodisztikusnak is tűnik a játék, és szerintem semmi baj nincs azzal, hogy olyan dolgokat lehet megcsinálni, amiket az életben sosem lehetne... Ez szerintem ugyanolyan jóvá és szórakoztatóvá tud tenni egy videójátékot, mint az, hogy hűen tükrözi a valóságot. A népnek ugyanúgy van igénye őrült kaszkadőrmutatványokra, mint realisztikus dolgokra.
  • Balumann
    Azért meglehet oldani a nagybetűs látványokat ilyen kiugróan irreális megoldások nélkül is, és a sikeres játékokat megnézve bátran állíthatom, hogy a többség is azokat tartja előrébb. Ezeket a funkciókat berakhatták volna valami reálisabb megoldással, és talán a gta-kat is utolérhetné ilyen kinézettel, mozgásokkal, meg mindennel.

Nem látom jobbnak az ai-t itt sem, végre vannak lövéshatások (ha meglövik fáj neki meg hátraesik, meg ilyenek), de a videó alapján ugyanúgy egyhelyben áll a legtöbb, vagy rohan teljesen logikátlan irányba. :(
  • Skynet
    A probléma csak az hogy míg a Gta4 életszerű próbál lenni az amúgy full arcade dolgaihoz képest (nem a fizikáról beszélek) ,addig ez a játék egyáltalán nem próbál életszerű lenni,hanem a nagybetűs látványakción van a hangsúly.
    Van akinek ez bejön van akinek nem. De e,iatt ócsárolni felesleges mert a játékok hatalmas részében van volt és lesz teljesen életszerűtlen,utánna gondolva nevetséges helyzet.
    Lásd az említett Gta4..Mész vagy kilóval csatt oszlop,kifejeled a szélvédőt,átmegy rajtad 2 kamion aztán felállsz és szép lassan meggyógyulsz...:)

//Az MI tényleg ostoba volt az első részben,remélhetőleg itt jobb lesz
  • Balumann
    De nem is Vista alatt :| Az XP-t nem én istenítettem (max Vistahoz képest).
  • tomcsa4
    Hát a Cisco nem XP alatt fog oktatni téged az fix.
  • MrBlowfish
    Nagyon helyes.
  • Balumann
    Hát az azért túlzás lenne, de abba valahogy vannak élő-szerű ellenfelek (gta 4-ben még fedezékbe is bújnak), és valahogy reálisabb, nagyjából a valóságot megközelítő fizika. Tehát hogy értsétek mire gondolok, nem volt rá szükség, hogy futás közbe kilőjjön maga elé egy kampót, ami felrántja a magasba, amivel körberepüli ejtőernyővel a várost miközben mindenki lövi, majd így trükközik, hogy felugrik a háztető peremére megkapaszkodik és hátranézve lelövi a másik ellenséget... Meg zuhanás közben nem lehetett hirtelen futástempóban előrefele haladni, majd föld felett 2 méterrel kinyitni az ernyőt :@
  • Balumann
    Miért lenne a szakmai képzés legalja. Jó tanárok tanítanak, jókat tanulunk (igaz, hogy nem tudom miért kell 10 óra programozás nekünk, meg matek, meg jogi alapismeretek, de következő félében pl. ciscosok jönnek az "interneteszközök"-et tanítani elvileg, tanulunk SAP-ot, webfejlesztést, mindent amit kell. Heti 4 ra unix-windows szerver rendszeradminisztráció, mint a 4 félévben. Úgyhogy én azért annyira nem szidnám, régi osztálytársam valami szakközépbe jár rendszergazda szakra, és alig tanultak valamit hozzánk képest!
  • Dark Angel 666
    helyes döntés , a kőkorszaki XPt ideje elfelejteni
  • Sanyix
    hát az eltéből ne induljunk ki, köztudott hogy az elte az alibiszakok királya, meg úgy általában a szakmai képzés legalja :)
  • Skynet
    A GTA az aztán maga a valóság....:DDDDD
  • Balumann
    Én most rendszergazda szakra járok az ELTE-re, és a Vistat oprendszernek se tekintik (van 3-4 gyakorlottabb rendszergazda, meg a tanáraink is). Ha Microsoft, akkor Win7 vagy XP...

Attól, hogy valamibe kicsit normálisabb ellenségek (nem egyhelyben álló vagy értelmetlenül eléd kirohanó, hanem egymást fedező, taktikázó vagy ilyesmi) vannak, illetve a fizikának van valamennyi köze a valósághoz, nem jelenti azt, hogy annyira gondolkodni kellene benne. Itt egy hihetetlen jó alap, hogy egy kurvajó akciójátékot csináljanak, erre valami fizikátlan szuperman szimulátort csinálnak.
    És hogy nem szeretik az emberek ha valóságos akar lenni egy játék, tökéletes ellenpéldája a GTA részek. Ez pedig megközelíthetné annak a sikerét, ehelyett egy nagy bukás lesz, aztán jön a szitkozódás a warezre (pc-n biztosan).
  • tomcsa4
    jók*
  • tomcsa4
    Húha, akkor elég fasza rendszergazda lehetsz, mert utoljára ilyet a gamestaron olvastam. Ismerd már meg a Vistát.

Balumann: van szükség az ilyen játékokra. Mivel a játék szórakozás és nem mindenki szereti, ha egy játék nagyon valóságos akar lenni. Munka után jó az ilyen "gondolkodás off" játékok.
  • A1274815
    Meg tegyük hozzá, hogy a FarCry pontosan anyíra volt DX9-es mint a CrySis DX10-es.
  • Szefmester
    sajnos igen.. a hiteltelen és unreal játékokra van kereslet ahol a főhős egymaga kivégez mindenkit..
  • Balumann
    Szép játéknak tűnik, jó ötletekkel. De idióta AI -kkal (ami az előző részt is szerintem élvezhetetlenné tette a sebzésrendszer mellett), és hülye megoldásokkal. Zuhanás közben majdnem úgy irányítja magát mintha repülő lenne. Meg, kilő maga elé (lefele) néhány méterre egy kampót, ami valahogy miközben odahúzza, felele kilövi és kinyitja az ejtőernyőt, aztán körberepüli vele a bázist miközben rakétával kilövi a tartályokat, miközben 30 ellenség ott lő rá (akiknek a fele egyhelyben áll). Erre tényleg van igény (pc-n is)?
  • Sanyix
    "A Far Cry-t is lehetett anno DX8 módban is játszani."

persze, mert a dx9 a dx8 fejlesztése volt... viszont a dx10 teljesen újraírt, nem olyan egyszerű tehát megoldani. Mellesleg akkor még eléggé elterjedtek voltak a dx8 kártyák és viszonylag frissek. Ellenben dx10 már 4 éve kijött...
  • Szefmester
    Akkor ügyes vagy.. még jó hogy nem állóképnél van a különbség.. Nézz utána bátran mire is jó a dx 10, és a dx11..
  • Skynet
    Pedig ez van gyerekek sok vista és win7 fikázó a gondolkodás mentes fikázás helyett inkább prübálja ki a rendszereket,évek óta használtam vistát,sokkal megbízhatóbb volt mint az xp. Előbb utóbb eljön minden rendszernek a leépítési ideje,ahogy eljött a win95-nek majd a win98-nak is.
    Ugyanakkor baromság hogy xp alatt nem megy mert csak directX 10 mivel a játék multiplatform cím és megjelenik dx9 alapú konzolokra is. Kötve hinném hogy pc-re átirat helyett újraírják az egész játékot dx10 alapúra.

Dx10 és dx11-től pedig addig felesleges bárkinek bármiféle komolyabb eredményt várni amíg a fő játékplatform amire fejlesztenek a konzol, DX9 alappal.
    Majd ha eljön a DX10 vagy DX11-es konzolok ideje akkor valószínű hogy lesz nagy újdonság grafikai és egyéb téren. Addig esetleg dx10 vagy 11 alá írt pc exkluzív játékok jöhetnek (jelenleg egy ilyenről sem tudok),amik mutatnak valami nagyot,a multi címekben (akárcsak az AvP esetében sem) nem lesz semmi egetverő látvány különbség.
  • Indigo
    #12-13:
  • Zombee
    Persze azt mind a ketten nagyon jól tudjuk, hogy miért nincs DX10-11 a Windows XP-hez. Szarnak ezek az XP fanatikusokra, egyszerűen csak valamivel el kell adni vérpistikének a Vistát (meg most a W7-et).
    Rendszergazdai szemmel mai napig jobb az XP, sokkal átláthatóbb, logikusabb a konfigurálása, Vistán pl. a hálózati beállításokat igen rendesen szétbarmolták.

Egyébként attól, hogy valami menne DX9 alatt is, még nem kell szarnak lennie. A Far Cry-t is lehetett anno DX8 módban is játszani.
  • Tinman #12
    Amíg 2 random DX9 vs. DX10-es képet elémtesznek és nem tudom 1mp alatt megmondani, hogy melyik melyik, addig elmehet az MS a DX10-el és a 11-el az édes jó...............
  • falselight
    jól van. hadd vakarják majd a fejüket, amikor a kutya sem fogja venni. így is alig lehet eladni pc-re bármit is.
  • Inquisitor
    Persze, virtual PC alól futatott Vista vagy W7 alól. :)
  • amitakartok
    "A játék csak és kizárólag DirectX 10 alatt indul el, ami XP-nél nem elérhető."

Dehogynem.
  • JaSoN HuNTeR #8
    Megéri megvenni mert nagyon jó kis játéknak igérkezik :)
  • Sanyix
    Hát tudod akinek van kis fogalma a dolog értelméről(és nem csak a szomszéd géjmer pistike magyarázatát ismeri) az tudja miért jó ;)
  • Atkamon
    Jó kis játék lesz, én mindenképpen megveszem:)

Vicces, hogy nemrég meg pont a Ubisoft jelentette be, hogy az Assassin's Creed 2 meg csak DX9es lesz, pont emiatt a Steam-es átlag miatt:)
  • Narxis
  • Indigo
    Várható volt, hogy elkezdődik...
    Az viszont vicces, ahogy néhány majom itt örül a farkának...
  • Skyline
    Ez szép és jó,begyöpösödött xp fanatikus vérpistik is sírhatnak majd.
    De kíváncsi lennék mennyire lesz Dx10-es ez a játék,mivel konzolra is kijön aminek a dx10-hez 1-2 effektuson kívül nulla köze van...
  • Sanyix
    ez már döfi, megkövetelik a modern de már szaré hugyér elérhető technológiát (SSE3, dx10), és nem hagyják a szarból várat építést a begyepesedettek miatt. Jól teszik.
  • Narxis
    Ez egy mocsokság!!!!!