Ötvös Tibor

Az ok, amiért nem lesz PC-s Alan Wake

A héten elég sokat foglalkoztunk a Remedy remeknek ígérkező horror/akció/kalandjátékával, ám ezúttal megint írnunk kell róla.

Ma ugyanis kiderült a pontos oka, hogy miért is nem lesz számítógépeken Alan Wake. A múltkori "fotelből kényelmesebb játszani" kifogást világszinten kinevették, így a Remedy kénytelen volt más magyarázattal előállni. A ma megjelentetett indok sokkal hihetőbb és nem érteni, miért nem lehetett elsőre ezt elmondani.


"Igazából a Remedy egy kis stúdió" - fogalmazta meg a csapat vezetője, Oskari Häkkinen. "Egy 50 fős csapatnak sokkal egyszerűbb egyetlen platformra koncentrálni és jelenleg az Xbox változatra összpontosítunk. Hogy mit hoz a jövő, azt nem tudom, de jelenleg nincs semmi bejelentenivalóm."

Sajnos Häkkinen azt is hozzátette, hogy a Remedy jó darabig nem tervezi, hogy visszatér a Max Payne sorozathoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Klub #27
    Na ez a kifogás is egy nagy kamu volt, szopatták az embereket, úgy mint a duke nukem foreverrel teszik.
  • a_n_d_r_e_w #26
    akkor vegyel konzolt es ne nyafogj
    En maximalisan jol erzem magam PC-vel, semmi se hianyzik a konzolok kinalatabol, a multiplatform cimek meg nekem bejonnek. Az hogy PC only alig van, kb nem erdekel, a lenyeg hogy jol szorakozzak.
  • debut12 #25
    Valamiért ilyenkor durran el az agyam. A gagyi konzolok miatt mi PC-sek lemaradunk a jó kis játékokról, vagy pedig a PC-s hardverhez képest butított grafikával rendelkező játékot kapunk(ilyen lesz a Crysis 2) pedig teljesítményben már erősen alázva van az összes konzol. Kő kemény pénzeket ölök a gépembe, erre meg Vér Pistike ott tunyul a f*sbox, vagy pisi 3 előtt és élvezi a konzol exkluzív játékokat, én meg egy xar átiratot kapok ami még egy nasa kategóriás gépen is irreálisan lassú.
  • koschwarz #24
    nem tudom, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány általam ismert konzol-exkluzív játékot sajnálok, hogy nem jött pc-re. mivel szeretem a sötét hangulatú, jó sztorijú játékokat, valószínűleg ez is bele fog tartozni, de azért kibírom valószínűleg, a sok másik pc-s játék mellet, amiből most is jó néhány ott sorakozik játszatlanul a polcomon
  • pixx #23
    Erről a játékról nem is hallottam, kár pedig jónak néz ki. Ezt is felteszem a listára :)
  • dronkZero #22
    Te nekem ne akard megmondani, hogy SZERINTEM mi ér pénzt, jó? Te adnál azért a szarért pénzt, én a büdös életbe nem. Maradjunk ennyiben.

    Engem kurvára hidegen hagy, hogy milyen autós játékok jönnek vagy nem jönnek PCre.

    Ha neked hiányzik, vegyél konzolt!
  • cateran #21
    Mario,Metroid ismeretlen mint jatek,de a GT meg penzt is er,nemhogy savszelesseget..azaz ert..az 5 meg...majd meglatjuk...szoval ne bofogj hulyesegeket...PC-n orulne a nep,ha csak fele olyan jo autos arcade/simulator keverekek lennenek mint a GT
  • Kindred Blades #20
    Aztán ha majd egy év múlva, amikor mégis kihozzák PC-re (a Microsoft sem arról híres, hogy ha valamibe pénzt öltek, azt egy tollvonással kihúzzák a teendők listájáról), ők lesznek a "jó fejek", amiért gondoltak ránk.
  • chronos75 #19
    Ááá, volt azért itt néhány nagy marhaság a hsz.-ek között.. Ha csak konzolra jön, van esély a fejlesztés megtérülésére, aztán majd külsősök megcsinálják (talán) a pc-s verziót. A capcom is csak szenved pc-n, minimális eladásokkal.
  • ffxi #18
    Exkluzivításdíj 50 főre elosztva az fejenként nem kevés pénz :P Megbundázták mint a 21-et :D