Ötvös Tibor

WoW miatt bukott le a drogdíler

A jelek szerint a sokak által kifogásolt játékok pozitív hatással is lehetnek a társadalomra.

A legújabb eset szerint ugyanis egy kőrözött drogdíler elfogásában működött tevékenyen közre a Blizzard. A beszámoló szerint egy Alfred Hightower nevezetű amerikai lakos ellen a Howard megyei rendőrkapitányság elfogatási parancsot adott ki drogkereskedelem vádjával. A férfi ezt megtudván rögtön elhagyta az országot és ezzel kikerült a hatóság látóköréből. A rendőrség kisebb nyomozást követően megtudta, hogy Hightower rajongott valami "boszorkányos és lovagos" játékért, melyről kiderült, hogy a World of WarCraft az. A nyomozók felvették a kapcsolatot a Blizzarddal és a segítségüket kérték a nyomozásban.

Ezután három hónapig nem történt semmi, majd egyszer csak egy meglehetősen vaskos csomag érkezett a parancsnokságra a kiadótól, benne Hightower új számlázási címe, IP-címe, online karakterének neve, belépéseinek helye és kedvenc szervereinek címe is. Ezután pillanatok alatt elfogták a férfit, aki egyébként Kanadából folytatta a játékot. Hightowert január 5-én szállítják vissza az országba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dronkZero #17
    Annyira, hogy csak egy lista különbözteti meg őket. Ami rajta van a listán, az kábítószer, ami nincs, az termék. A legális alkohol és nikotin esetenként sokkal károsabb és veszélyesebb, mint néhány tiltott szer.
  • dronkZero #16
    És a Mikulás hozza az ajándékokat, ugye?
  • Throme #15
    Bár én sosem játszottam, és nem is fogok a wow-al, de ebből a sztoriból az a tanulság ...szvsz.., hogy aki bűnözik és wow-ozik 1x-re az jobb ha tört szerverre megy, tört játékkal :)
  • Vanek úr #14
    Ja, és akkor még nem is említettem példaként a cigit, és az alkoholt, amik nagyon közel vannak a droghoz minden tekintetben...
  • Vanek úr #13
    Pótszer, pótcselekvés? Egy részüknek (már a fogyasztóknak) lehet, hogy az (viszont akkor ennyi erővel az a TV is, a számítógép is, az önkielégítés is, és még sorolhatnám); de egy másikuknak nem (akik csak kipróbálták, és észrevették, hogy jó; de mire rájöttek volna, hogy ez rossz is, addigra már függők lettek).
  • Luminas #12
    Kevered a dolgot a Vámpírokkal..
  • tomcsa4 #11
    Kicsit elfantáziáltál. Ugyanis hallottam már olyanról, hogy direktbe megszúrnak egy tűvel, meg rábeszélnek a kábítószerre.

    Szóval a drogdíler (aki viszont ritkán fogyaszt kábszert) a bűnös és a fogyasztót kell védeni.
  • Fbn Lx #10
    Természetesen küzdjünk a bűnözés ellen, egy szóval nem mondtam, hogy ne.
    Viszont az én szememben nem a drogdíler a bűnöző. Az állam a bűnös, a társadalom a bűnös, a politikusok, a vezetők a bűnösök, és az átlagember a bűnös hozzáállásából fakadóan, és mindez együttesen azért bűnös, mert kezdeményezte, és egyáltalán lehetővé tette az életszínvonal rohasztását és a pótszerek, pótcselekvések terjedését. A drogdíler önmagában igénykielégítő szerepként létezik ebben a beteges körben, és azzal, hogy őket leválasztod a vásárlóiktól, a problémát alapvetően nem oldod meg.
    Ez természetesen olyan szűk látókörű állítás, mint kivenni a pszichopata kezéből a kést, és azt mondani, hogy: ha mindegyik pszichopata kezéből kicsavarnám erőszakkal a kést, gyökerestől megoldanám a problémát. Sőt! Nem is kell az egész üggyel más, szélesebb dimenzióban foglalkoznom, ez így pont rendben lesz.
  • Loverman #9
    te pedig a Vadmagyar Sámánisták pártjához? ;)
  • Loverman #8
    ja, biztos. ne is küzdjünk a bűnözés ellen, mert az okozza a problémát. és ha elkapnánk minden bűnözőt akkor lenne a legnagyobb probléma mi?