Gyurkity Péter

A Wii a legnépszerűbb a női játékosok körében

Legalábbis az Egyesült Államokban, ahol a Nintendo maga végezte el az érdekes felmérést - szerintük egyáltalán nem a véletlen műve a magabiztos vezetés.

A Nintendo America első embere a napokban ismertette saját felmérésük eredményét a tengerentúlon, amelyből érdekes következtetést vonhatunk le a női játékosok és a konzolok viszonyát illetően. Kiderült ugyanis, hogy a Wii toronymagasan vezet a versenyben, a többek szinte labdába sem rúgnak mellette.



Bár az adatokat természetesen némi fenntartással kell fogadnunk (hiszen a verseny egyik legjelentősebb résztvevője közölte azokat), az mindenképpen világos, hogy a Wii szinte esélyt sem hagy riválisainak. A női játékosok ugyanis az Egyesült Államokban 80 százalékban a laikusok számára is megfelelő szórakozást nyújtó konzolt részesítik előnyben, míg az Xbox 360 készülékeket 11 százalék, a PS3-at pedig alig 9 százalék kedveli jobban. Az eredmény a Nintendo szerint nem meglepő, és nem is a véletlen műve, ez ugyanis jól mutatja a laikusokra koncentráló, a piac bővítését célzó stratégia sikerét.

Még mielőtt alábecsülnénk a női játékosok jelentőségét a tengerentúlon, érdemes kitérni a felmérés azon részére, amely a konzoltulajdonosok nembeli megoszlását ismerteti. Ebből megtudhatjuk, hogy jelenleg mintegy 33 millió férfi játékos található az USA-ban, míg több mint 11 millió nő tölt hosszabb időt a konzolokon található játékokkal, vagyis egyáltalán nem jelentéktelen arányban vannak jelen a piacon. Ez már komoly tábornak számít, az innen érkező véleményekre pedig igenis figyelni kell.

A Nintendo egyértelműen saját stratégiájának sikereként értékeli a fenti adatokat, meglátjuk, mennyiben tudják ezt majd kihasználni a következő fejlesztéseknél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #17
    ?
  • Sir Ny #16
  • zola2000 #15
    Nem hinném, mind a nintendo 64 mind a gamecube a maga korában a legerősebb gépek közé tartoztak, az előző generáció legszebb játékai közül sok volt nintendo gamecubes, a nintendo 64 grafikája is egy kész csoda volt a playstation1 darabos grafikájához képest, erre a nintendo átvette a sony stratégiáját (gyenge de sikeres gép), a sony meg most erőgépet csinált.
  • Sir Ny #14
    "amivel el akarta érni az eddig nem megcélzott vásárlóközösséget"

    hazudsz. a nintendo PONTOSAN ugyanazt a vásárlóközösséget célozza meg a Wii-vel, mint tette azt annó régebben a többi gépével.
  • Magnificat #13
    a gamereknek ebből semmi hátrányuk, egész egyszerűen a Nintendonak sikerült egy olyan társadalmi réteget megfognia, amit előtte jó ideje senki másnak. Ez a réteg vett egy rakat Wii-t, ők örülnek, nintendo örül, egyedül a Sony és Microsoft nem örül, hogy nem neki sikerült... A wii olyat adott, ami elkorcsosult manapság, és mint kiderült, van rá igény... szóval nincs itt szó királyság faktorról, melyik a jobb hardver e-penis lengetéstől, pusztán arról, hogy a nintendo ki merte hozni a mainstreamtől különböző konzol verzióját, amivel el akarta érni az eddig nem megcélzott vásárlóközösséget, a Sony és az MS nem tette, és bejött a Nintendonak... gratz nekik, jó a wii (bár nekem nincs), mármit is próbáljanak állítani róla a konkurens cégek...
  • zola2000 #12
    Na igen, de vedd azt hogy ps3mon nincs warez, xbox360on bonyolult és a banhullámok+garanciavesztés miatt nem nagyon elterjedt, wiin sajnos a softmod, és mivel nem hallani wii bannokat, nagyon elterjedt, de persze a wiifit vásárló titkárnők nem értenek hozzá, de aki a zelda/metroid/fatal frame/tenchu4/mh/dq... miatt vesz wiit azok már jobban értenek a dolgokhoz. Ugyanígy nyugaton a pspt/dst is széjjel warezolják, mondjuk japánban meg nem.
  • Sir Ny #11
    6 millió zelda és 4 millió metal gear solid 4? azt hittem, ennél jobban fogynak a wii játékok, mert ez arányaiban eléggé gyengusz.
  • zola2000 #10
    Ja a nők többségét nem érdekli a zelda, de 6 millióan megvették wiire, ami több mint amennyi metal gear solid 4 fogyott ps3ra, és persze a monster hunter 3ból is elment vagy egymillió, úgy hogy japánon kívül még nincs is! Tehát nem olyan sikertelenek a wiis hc címek a többi konzolhoz képest, persze a 30milliós wiifit eladásoltól és az xbox360tól elmarad, de a pcnél sikeresebb, valahol a ps3 szinten áll (cod5 wii 1,5 millió, metroid3: 2 millió, szerintem a dragon quest 10is siker lesz, főleg hogy a square-enix elnöke megmondta hogy a final fantasy 13 után a játékaik angol változatai egyszerre jönnek a japánnal).
  • feamatar #9
    de valószínűnek tartom, hogy a nők nagytöbbségét nem érdekli a DQ 10, sem a metroid vagy a zelda és még egy csomó más cím se. Sem a másik két konzol által nyújtott játékvilág.
    Rövid, nem belemélyülést igénylő kikapcsolódás. Nintendonak siker, gamereknek viszont...
  • zola2000 #8
    Mióta a legstílusosabb játék, a dragon quest 10. része wiire lesz, azóta ezt nem mondanám, meg az n játékai is nagyon stílusosak.