Gyurkity Péter

Megszólal a Nintendo: jön a Wii utódja

Végre maga a cég is megszólalt a korábban elhangzott pletykák után, ebből pedig arra következtethetünk, hogy nagy durranással készülnek.

A Kotaku magazinnak a Nintendo America első embere nyilatkozott, kiemelve, hogy a Wii 2 (vagy nevezzük bármilyen más néven) sokkal többet hordoz majd magában, mint pusztán a nagy felbontás támogatását. Véleménye szerint mindez önmagában nem lenne elegendő a jelenlegi generáció leváltásához, ám arról már nem volt hajlandó beszélni, hogy pontosan mivel is készülnek.

Emlékezhetünk arra, hogy a hónap elején jelentek meg a különböző pletykák, ezek közül pedig igazán az a változat kapott nagy figyelmet, amely szerint a Wii utódja 720p vagy 1080p felbontással, valamint Blu-ray lejátszóval együtt jelenik majd meg az üzletekben - utóbbi a kalózkodás visszaszorítását szolgálná. Erre mintegy válaszul került sor most az interjúra, ebben pedig elhangzott, hogy a Wii HD önmagában nem sokat érne, a nagy felbontás mellett a Nintendo számos egyéb érdekes újítással is készül a generációváltásra.

Abban a külső szakértők egyetértenek, hogy a Wii teljesítményét is növelné a cég, hiszen az eredeti összeállítás még 2004-ben készült el, vagyis több mint öt évük volt kigondolni valami egészen újat. A lényeg persze a meglévő játékosok megtartása lenne, ehhez pedig az szükséges, hogy a laikusok, a többséget kitevő alkalmi játékosok figyelmét is felkeltsék, illetve megtartsák. Nagy kérdés, hogy vajon melyek lehetnek ezek a kiegészítő funkciók, lehetőségek, ezeken ugyanis biztosan sok múlik majd. Nem véletlen, hogy a vezető nem is volt hajlandó nyilatkozni ez utóbbiakról, nyilván nem szeretnék már korán ellőni a puskaport.

A megjelenésről ugyanígy nem hangzott el információ, így nem tudni, hogy vajon már jövőre, avagy csak ezt követően jelenik majd meg a Wii utódja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • feamatar #14
    az meglehet, de én örülök, hogy az Xből meg a PS3ból nem adnak el olyan sokat, mert ez azért van így, mivel az olyan gamereket célozzák meg mint én vagyok.
    A Wiin is vannak jó exkluzívok(Tatsunoko vs Capcom sigh), de ha a 3 konzol közül választani kell, nos, számomra (és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül) a Wii lemarad a másik kettől mögött
  • Power #13
    Annak ellenére, hogy csak 2 hónapja csökkentették először árat még mindig ők adnak el a legtöbbet, míg a másik 2 konzol ára folyamatosan csúszik le.
    A helyzet az, hogy a wii kasszasiker.
  • Power #12
    Mennyit ps3 is adnak el japánban?
    A japán piac már kifutott, mind USA, mind az EU piac sokkal nagyobb.
    Senkit nem érdekel, ha hetente pár ezer ps3-mal többet adnak el japánban, mint wii-ből, mikor csak az USA-ban közel +100 ezer hetente az előnye a wii-nek.
  • Tinman #11
    "vagy nevezzük bármilyen más néven"

    Jó... legyen a neve pöcsszőr 2. Ok?
  • zola2000 #10
    Na igen, de a nintendo japánban megszerezte magának wiire a legfontosabb japán címet, a Dragon Quest 10et, meg olyan komolyabb címeket is megszerzett mint a monster hunter 3, tenchu 4, fatal frame 4, samurai warriors 3, érdekes hogy az amerikai piacon meg nem is próbálkozik a nintendo megszerezni ilyen külsős címeket mégis ott fogy a legjobban a wii, sőt a wii exkluzív fatal frame 4, és a ds exkluzív dragon quest 9ről azt se tudni hogy egyáltalán lesz e angolul, pedig ezekkel a címekkel jól el tudnék lenni ;_;
  • NEXUS6 #9
    Ha csak japánt nézzük, ami valszeg a Nintendo számára a legfontosabb piac, akkor kb igaz. A PS3 több hónapja vezet az eladásokban!

    Érdekes, hogy mind 3 nagyobb piac eltérő képet mutat.

    A japán piacon egy trendváltás érzékelhető.
    Az európainál még mindig a wii az első, de azért még nem megjósolhatóan fog teljesíteni a karácsonyi szezonban, de azért valszeg nem olyan rosszul, a második helyért nagy csata várható, de eddig a PS3 helye itt biztosabbnak tűnik, mint az X-é.
    Az amcsi piacon meg mintha az előző 3-4 évet copy-paste-olnák: Wii toronymagasan első, második X, harmadik PS3. A PS3 Slim megjelenése és az árcsökkentés itt szinte semmi hatást nem ért el!
  • Ruley #8
    Eladási adatokat láttál mostanában, lokko?


    A Wii az összeomló renoméjával bőven sikeresebb mint a másik kettő, azok bármikor feláldoznák a (nemlétező) profitjukat hogy ilyen szopóágba kerüljenek.
  • kvp #7
    Gyakorlatilag csak a nintendo jart jol anyagilag a dolgon. Ez eleg jo uzleti erzeket jelent. Ha matol soha tobbet senki nem vesz wii-t akkor is nyertek rajta. Ehhez kepest minden eladott peldany nyereseg. Ha a wii2 csak 720p-s felbontast visz, akkor kb. egy mai erosebb mobiltelefon tudasa eleg lesz hozza. Az pedig eleg olcso hardvert es eloallitasi koltseget jelent. Egyebkent a nintendonal a kalozkodast nem akarjak visszaszoritani, mivel ok a gepen keresnek sokat, tehat minel tobb hardvert adnak el, akar egy utolag megvett jatek nelkul is, annal tobbet keresnek. Ehhez kepest eleg sok jatek elkelt, meg ugy is, hogy sokan szabadon masoljak oket. Ez idaig nyero strategianak tunik.
  • lokko #6
    a generáció felénél tartunk és most látható, hogy a wii renoméja összeomlott, nagyon nagy érdeklődést váltott ki kb 2.5 évig, de nem tudták ezt az érdeklődést fenntartani
  • Nagydög #5
    Te rossz forgatokonyvet olvasol. A Nintendo jart a legjobban az egesz generaciobol(mar ha egyaltalan ugyannak a generacionak tekintjuk, mint az Xbox360/PS3 duot). Rengeteg gepet adtak el, es mar a legelsot is profittal, a jatekokon is volt haszon boven, es meg lesz is. Apro fejlesztesekkel, mint a pontosabb wimote, meg egy csomo apro kiegeszitovel(Egyiket sem forgalmazzak veszteseggel szerintem.) meg hosszu evekig kihuzzak, mikozben dol a le.