Ötvös Tibor

Rekordot döntött a Modern Warfare 2

Nem meglepetésre a Call of Duty: Modern Warfare 2 minden eddigi média-rekordot megdöntött.

Az Activision a mai napon büszkén jelentette be, hogy a Fox News által terrorista-nevelőnek nevezett FPS-ük a megjelenését követő 24 óra alatt 4,7 milliós eladást produkált. Hozzátennénk, hogy ez a szám csak az észak-amerikai és Egyesült Királyságbeli fogyást tükrözi, az európai, ázsiai és ausztrál eredmény ebben még nincs benne (ez minimum újabb 1,5-2 milliót jelenthet).



A 4,7 milliós eladás 310 millió dollárral egyenlő, ami médiatörténelmet jelent. Eddig ugyanis soha semmilyen film, játék, zene vagy bármi más szórakoztatóipari termék nem produkált ilyen fantasztikus premiert. Az eladások természetesen tovább növekednek majd és elemzők szerint nagyon sokáig (a Modern Warfare 3-ig?) nem talál majd legyőzőre az Infinity Ward játéka.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #39
    Ez mind szép és jó de sok köze nincs az MW2-höz :)
  • morden #38
    Balumann, ha nem érzed magad annak akkor nem vagy az, távol álljon tőlem ( idegen arctalan fórumozótól), hogy megítléljelek, bár ha tényleg minden oké lenne akkor.... nem is értem miért védekezel egy absztrakt vád ellen személyesen :P( sry)
    Nos, mi itt jól elvitatkozunk mi a függőség, de a DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) 5. verziójában már mint mentális betegség fog szerepelni elvileg az online függőség, így a pszichológusok szépen körülírt kritériumok szerint majd megmondják , hogy ki a függő ki nem .
    Addig is egy kis olvasnivaló http://www.drdouglas.org/drdpdfs/Gentile_Pathological_VG_Use_2009e.pdf
    Vagy hagyományos könyvben Patricia Wallace: Az Internet pszichológiája.
    Az én elméletem és kritériumrendszerem nem osztom meg veletek, mert még készül a szakdoga, a vén profok még a végén saját magam ellen plágiumot nyújtanak be :D

  • Balumann #37
    Én is átlagosan 3-nál több órát gépezek naponta (főleg este), mégis van időm szinte mindenre amit szeretek vagy fontos, tanulni, kórusba járni és zenélni, neten tájékozódni a világ dolgairól, biciklizni, időnként úszni, freerunningot gyakorolni, futni, haverokkal biliárdozni menni és társalogni... Nem érzem magam függőnek, ha itthon vagyok akkor viszont tényleg nem tudok mást kitalálni, mint a gépezés, időnként játszást (bár főleg multiba, ha a haverok is ráérnek). Napi 3-4 óra az semmi (7-től 12-ig például, általában otthon van az ember, ha akkor nem akkor napközben valamikor). A többség azért be tudja osztani rendesen az idejét, nem válik számítógép ill. játék FÜGGŐVÉ.
    A függőség oka a rossz életrenevelés, rossz oktatási rendszer (tanmenet, tanárok is, stb.), és azért részben az olyan játékfejlesztők is, akik a végtelenségre építenek gyakorlatilag.
  • tomcsa4 #36
    Nézd, egyfajta jutalmat ad az embernek ,amire rá leeht kattanni. Elég csak megnézni a masszív online játékokat. Ebben teljesen igazad van. De nézd meg az iskolákat, miket tanulnak a gyerekek. Lassan előbb kérik számon az integrálást, mint az olvasni tudást. Ebből nem lehet önbizalmat építeni. Stressz faktor százon. Az emberek elmenekülnek, ki az alkoholba, állandó bulikba, ki a játékokba stb.

    Inkább játszanak, mint igyanak. :)

  • morden #35
    "Fát ültetne" feltételes mód, egyfajta javaslat és nem utalás a számítógép előtti korszakok fiataljainak tevékenyégeire, javaslom ezen ne akadjunk fel :D

    Tomcsa4 szerintem aki napi 3-4 órát játszik az is függő és hasonló biókémiai/jutalmazási rendszer alapján működik mint a drog, de ez csak az én sejtésem, és tiszteletben tartom a Te véleményed, biztos mind a két állításra ezer+1 példát-ellenpéldát fel lehet hozni és nincs nálunk ( legalábbis nálam) a bölcsek köve , hogy megmondjam mi az igazság.
  • vmiki88 #34
    lol, érdekes mikor nem voltak számítógépek, akkor sem ültetett annyi fiatal fát
    Fail beszólás volt ,fail
  • tomcsa4 #33
    Akkor segítek az én szemszögömből: van játék függőség. Sokáig azt mondták ,hogy nincs, de van. Csak nem úgy, ahogy alkohol, meg drogfüggőknél. Teljesen más. Elsősorban önbizalomhiány miatt csinálják ezt. Másrészt meg klassz játszani. Egy fiatalnak kell ez az intenzív budda-budda. Én már 25 évesen nem igénylem. De az igaz ,hogy játék közben sokkal több energiát lehet levezetni ,mint filmmel, könyvvel. De most ne arról beszéljünk ,aki napi 3-4 órát játszik, az nem függő.

    Beszéljünk arról, aki egész nap és le se tud kattanni. Az ilyen embereknek hiányzik az a szociális közelség. Családjuktól nem kapták meg. Online játékban lehet barátokat szerezni, együtt kalandozni és ez király. Ettől senki nem lesz függő. De attól már igen, ha semmi más nem érdekel az életben, mert semmihez nincs is önbizalmad. Ez az én véleményem.
  • tomboy013 #32
    Molnibalage: Attól hogy neked nem tetszik attól még más szeretheti anélkül hogy igénytelennek neveznéd. Én inkább azt szoktam annak nevezni aki nem fürdik meg büdös ruhát hord. Ez egyszerűen ízlás kérdése. Biztos vagyok benne hogy van olyan játék ami neked bejön nekem meg nem de attól még nem szar! bár ez ész kérdése hogy ilyet leírsz vagy nem.
    Rocko: 22 éves egyetemista vagyok szóval nem egy "tizet is alulról karcoló vérpistike" és képzeld élvezem a játékot. Használd az eszed mielőtt általánosítasz.

    Egyébként ez egy remek játék. Még életembe nem vettem eredeti játékot de ebbe befektetek. Persze csak a multi miatt mert az garantáltan évekig használni fogom és így megéri a pénzét.
  • JaSoN HuNTeR #31
    4,7 millió adtak el belőle egyből. 200 millióan egyből letöltötték XD
  • qwas #30
    Hasznos okosságot? Itt? Hát nem tudom.