39
  • tomboy013
    #39
    Ez mind szép és jó de sok köze nincs az MW2-höz :)
  • morden
    #38
    Balumann, ha nem érzed magad annak akkor nem vagy az, távol álljon tőlem ( idegen arctalan fórumozótól), hogy megítléljelek, bár ha tényleg minden oké lenne akkor.... nem is értem miért védekezel egy absztrakt vád ellen személyesen :P( sry)
    Nos, mi itt jól elvitatkozunk mi a függőség, de a DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) 5. verziójában már mint mentális betegség fog szerepelni elvileg az online függőség, így a pszichológusok szépen körülírt kritériumok szerint majd megmondják , hogy ki a függő ki nem .
    Addig is egy kis olvasnivaló http://www.drdouglas.org/drdpdfs/Gentile_Pathological_VG_Use_2009e.pdf
    Vagy hagyományos könyvben Patricia Wallace: Az Internet pszichológiája.
    Az én elméletem és kritériumrendszerem nem osztom meg veletek, mert még készül a szakdoga, a vén profok még a végén saját magam ellen plágiumot nyújtanak be :D

  • Balumann
    #37
    Én is átlagosan 3-nál több órát gépezek naponta (főleg este), mégis van időm szinte mindenre amit szeretek vagy fontos, tanulni, kórusba járni és zenélni, neten tájékozódni a világ dolgairól, biciklizni, időnként úszni, freerunningot gyakorolni, futni, haverokkal biliárdozni menni és társalogni... Nem érzem magam függőnek, ha itthon vagyok akkor viszont tényleg nem tudok mást kitalálni, mint a gépezés, időnként játszást (bár főleg multiba, ha a haverok is ráérnek). Napi 3-4 óra az semmi (7-től 12-ig például, általában otthon van az ember, ha akkor nem akkor napközben valamikor). A többség azért be tudja osztani rendesen az idejét, nem válik számítógép ill. játék FÜGGŐVÉ.
    A függőség oka a rossz életrenevelés, rossz oktatási rendszer (tanmenet, tanárok is, stb.), és azért részben az olyan játékfejlesztők is, akik a végtelenségre építenek gyakorlatilag.
  • tomcsa4
    #36
    Nézd, egyfajta jutalmat ad az embernek ,amire rá leeht kattanni. Elég csak megnézni a masszív online játékokat. Ebben teljesen igazad van. De nézd meg az iskolákat, miket tanulnak a gyerekek. Lassan előbb kérik számon az integrálást, mint az olvasni tudást. Ebből nem lehet önbizalmat építeni. Stressz faktor százon. Az emberek elmenekülnek, ki az alkoholba, állandó bulikba, ki a játékokba stb.

    Inkább játszanak, mint igyanak. :)

  • morden
    #35
    "Fát ültetne" feltételes mód, egyfajta javaslat és nem utalás a számítógép előtti korszakok fiataljainak tevékenyégeire, javaslom ezen ne akadjunk fel :D

    Tomcsa4 szerintem aki napi 3-4 órát játszik az is függő és hasonló biókémiai/jutalmazási rendszer alapján működik mint a drog, de ez csak az én sejtésem, és tiszteletben tartom a Te véleményed, biztos mind a két állításra ezer+1 példát-ellenpéldát fel lehet hozni és nincs nálunk ( legalábbis nálam) a bölcsek köve , hogy megmondjam mi az igazság.
  • vmiki88
    #34
    lol, érdekes mikor nem voltak számítógépek, akkor sem ültetett annyi fiatal fát
    Fail beszólás volt ,fail
  • tomcsa4
    #33
    Akkor segítek az én szemszögömből: van játék függőség. Sokáig azt mondták ,hogy nincs, de van. Csak nem úgy, ahogy alkohol, meg drogfüggőknél. Teljesen más. Elsősorban önbizalomhiány miatt csinálják ezt. Másrészt meg klassz játszani. Egy fiatalnak kell ez az intenzív budda-budda. Én már 25 évesen nem igénylem. De az igaz ,hogy játék közben sokkal több energiát lehet levezetni ,mint filmmel, könyvvel. De most ne arról beszéljünk ,aki napi 3-4 órát játszik, az nem függő.

    Beszéljünk arról, aki egész nap és le se tud kattanni. Az ilyen embereknek hiányzik az a szociális közelség. Családjuktól nem kapták meg. Online játékban lehet barátokat szerezni, együtt kalandozni és ez király. Ettől senki nem lesz függő. De attól már igen, ha semmi más nem érdekel az életben, mert semmihez nincs is önbizalmad. Ez az én véleményem.
  • tomboy013
    #32
    Molnibalage: Attól hogy neked nem tetszik attól még más szeretheti anélkül hogy igénytelennek neveznéd. Én inkább azt szoktam annak nevezni aki nem fürdik meg büdös ruhát hord. Ez egyszerűen ízlás kérdése. Biztos vagyok benne hogy van olyan játék ami neked bejön nekem meg nem de attól még nem szar! bár ez ész kérdése hogy ilyet leírsz vagy nem.
    Rocko: 22 éves egyetemista vagyok szóval nem egy "tizet is alulról karcoló vérpistike" és képzeld élvezem a játékot. Használd az eszed mielőtt általánosítasz.

    Egyébként ez egy remek játék. Még életembe nem vettem eredeti játékot de ebbe befektetek. Persze csak a multi miatt mert az garantáltan évekig használni fogom és így megéri a pénzét.
  • JaSoN HuNTeR #31
    4,7 millió adtak el belőle egyből. 200 millióan egyből letöltötték XD
  • qwas
    #30
    Hasznos okosságot? Itt? Hát nem tudom.
  • Csak77
    #29
    A játék azért annyira nem nagy szám. Nekem a világ legbénább játékosnak, legkönnyebb fokozaton 4.5 óra volt(utálok percenként meghalni). Totál hülyeségnek tartom, hogy össze vissza ugrálunk a szereplőkben, egyszerűen nincs főszereplő. Volt egy rész, ami vagy 2 percig tartott(amikor lábon kell lőni azt a menekülőt). Ez így teljesen hülyeség, értelmetlen. Viszont hatalmas hangulata van a játéknak. Grafika+hang nagyon jó, a többi közepes. Engem a multi nem érdekel, ezért kidobott pénznek érzem a vásárlást. Nem éri meg 4.5 óra 10.000 pénzt, bárki bármit is mondjon.
  • morden
    #28
    tomcsa4: alapvetően, szenvedélybetegekkel foglkoztam és fogok foglalkozni a munkám során, ezért bátorkodtam idetolni a képem, bízván abban, hogy valami hasznos okosságot tudok elcsípni ami segítene majd nekem, mert a játékfüggés elég új dolog és nincs nagyon rá segítő protokoll, de már dolgozunk páran rajta :D

    Szóval életre fel, kihúzni a dugót! mert csak 1 életetek van nincs save és load funkció :D
  • Ruley
    #27
    Akkor én most ünneprontanék egy kicsit ha nem probléma.

    Alapvetően jellemző hogy egy önerőből sikeres, friss tartalmú, (akár forradalmi) játék hosszú hónapok után is jó eladásokkal bírjon, hiszen nyilván szájhagyomány útján ajánlják egymásnak az emberek, lassan még olyanoknak is akiknek a sorozat és a műfaj korábbi tagjai nem tetszettek.
    Ezeknek a folytatása viszont, bármilyen apró változtatásokat is tartalmaz, és egyáltalán nem növeli az érdeklődők számát, vagy akár még el is idegeníti a rajongók egy részét, sikeresebben indít, mert rengeteg olyan ember fogja első héten megvenni akiket az előző rész győzőtt meg.
    Példa: Wii Fit és Wii Fit Plus (a Plus 5 hét alapján kétszer olyan sikeres lenne, de nyilván ez nem azt jelenti hogy megduplázta a Wii Fit használók körét, tehát 40 millió fog fogyni belőle)
    Gears of War 1 és 2 (HÁROMSZOROS sikerű első hét ellenére mindkettő nagyjából megállapodott 5 millió párszázezer eladásnál.)

    Ezek alapján semmi esetre sem jelenteném ki hogy sokkal sikeresebb mint az első rész, sőt, még abban sem vagyok biztos hogy hosszú távon nem mutatja-e meg a hatását a sok bojkott meg zúgolódás (bár az főleg a PC-re irányul ami nem szerepel majd ebben a statisztikában). Azoknak akiknek az előző rész tetszett, azoknak eddíg EGY RÉSZE vette meg, a többi pedíg később vagy meg fogja, vagy nem.
  • Rocko
    #26
    szerinted???
    egy a tizet is alulról karcoló vérpistike szerinted realitásra vágyik? ez egy ilyen játék, inkább hasonlít egy filmhez amiben mászkálni is lehet.
  • Molnibalage
    #25
    Nem vágom, hogy egy olyan játék ami agyonszkritptelt és fényévekre van egy reális FPS-től, hogyan lehet ekkora siker. Ennyire igénytelenek az emberek?
  • BaSSeR
    #24
    Szegény kiadók meg sírnak a letöltések miatt... fail
  • Reg5
    #23
    Mindenhonnan azt hallom, hogy rövid, így kellemesen csalódtam :) Persze azt se mondanám hogy hosszú,viszont van mellette Spec ops ami pár órával kitolja a játékidőt.
  • Polllen
    #22
    Benéztem 140-n onlinek és ~70-n tolják
  • Polllen
    #21
    Esetleg csalódás egyeseknek...Bukás a wolfenstein volt...:( ez szépen tartja magát...most is a csak a magyar steam mw2 közsségben ~140-n játszanak, összesen pedig 226 tag van.
  • NEOreg3
    #20
    nem kell fizetni érte, maximum majd az új multiplayer pályákért

    az már sokkal nagyobb baj (legalábbis számomra), hogy kiherélték teljesen a multiplayert
  • Sanyix
    #19
    He? Pedig magyarországon nagyon népszerűek a legalja dolgok. pl kod, győzike só, szpájdögószt, stb lehetne még sorolni :)
  • Nonix
    #18
    A multiplayer része az egy hatalmas bukás viszont... Valahol azt olvastam hogy még fizetned is kell majd érte.
  • tomcsa4
    #17
    Hmm jó kérdés. Én is játékőrült voltam (napi 5-6 óra), de mára már nem. 2 éve szinte semmi, keveset játszom (heti 5-6 óra, de sokszor még annyit sem, kivétel a Dragon Age, múlthéten 4 nap alatt 20 órát vittem ,aztán még ötöt, jól esett, de azóta nem töltöttem még be).

    Aztán bumm, 180 fok. Nem bánom, jobb így nekem. De aki szeret játszani, az küldje neki! Azért vannak a játékok.
  • Indigo
    #16
    Te ugye egykoron szenvedélybeteg voltál?
  • schrank
    #15
    azért a netes rendelés sokat dob az eladásokon a boltig elmászkálással szemben !
  • tomcsa4
    #14
    Ezt egy informatikai oldalon tolod? Remélem a pornó oldalakon az igaz szerelmet hirdeted.

    Ha valaki szereti, játsszon. Ezért vannak a játékok.
  • morden
    #13
    Azért minden elismerésem a programozóknak és azoknak akik még segítettek csinálni , biztos sok-sok munkájuk fekszik benne, csak azt sajnálom , hogy azt a sok 10 vagy 100 millió órát amit a fiatalság erre fog fordítani, inkább másra fordítaná, pl. fát ültetne, vagy valami karitatív tevékenységet végezne.
  • morden
    #12
    Átgondolva a koncepció minimum 20 éve nem változott, van egy célkereszt és menni kell előre gondolodás nélkül, csak tuningolt grafika, megüti a játéktermi szintet 10 évvel követve azt, de semmi újdonság nincs a doom óta.
  • Romee
    #11
    Nekem egy dolog máris nem tetszett benne: hogy pofátlanul rövid. Miért kell a multinak életben tartania én nem tudom :)
  • kabulos
    #10
    Nekunk magyaroknak minden szar.
  • bertino
    #9
    sokmindent hiányolnak belőle az emberek (az igényesebbek).
    de túl nagy a hype körülötte.
  • tomcsa4
    #8
    Jó, de ez a játék multiplatform, míg a WoW nem. És a WoW rekordja: 24 óra, 2,4 millió eladás (első kieg).

    Ha összehasonlítunk, tegyük korrekten.
  • Balumann
    #7
    Hátmégha nem veszik ki a játékból a kihajlást :( Még csak egy darabig vittem el, de párszor megfordult a fejemben, hogy ezt így abbahagyjam. 10x élvezetesebb lenne számomra ha bennehagyják... Amikor a fedezék felett ki lehet lőni az jó, de amikor fal van, szörnyű hogy ki kell oldalaznom, lelövök valakit utána bújhatok vissza hogy meggyógyuljak. Katasztrófa, elcseszi az egész játékot.

    Namegmondjuk az AI sem a legjobb, Cod 5-ben és ebben is azt érzem nagyon sokszor, hogy szinte mindenkit nekem kell lelőnöm, a társak csak bohóckodnak. Amikor az ellenség berohan közénk, és addig senki nem lövi le amíg én nem.

    Hihetetlen jó hangulat, teli fordulatokkal, nagyon jó pályák, civilek is vannak benne (azis egy erős pozitívum). De véleményem szerint nem érdemli meg a hibái miatt ezeket az eladásokat, pénzt nem adnék ki érte így semmiképp.
    CoD 4 -et teljes egészében élveztem, itt állandóan elrontja valami.

    COOPot is hiányolom a játékból.
  • torcipepe
    #6
    aha. ez aztán a bojkott.
  • vmiki88
    #5
    igen, még abból sem adtak el 24 óra 4,7 millió!!!!! példányt.
    Hihetetlen (de megérdemli, maga nemében a legjobb FPS, amit eddig kiadtak)
  • rgranc
    #4
    Traca: este nagyon foglalt a steam, nekem is csak harmadszorra sikerult a telepites, ket ujrainditas utan...
  • LouisWu
    #3
    Fura. Még Wow-kiegészítőkből sem adtak el ennyit?
  • Traca
    #2
    Sziasztok. A segitségeteket kérném a játék telepitésésben, meg vettem az eredeti mw2 öt el is kezdtem telepiteni meg csináltam az elején a steam es felhasználot leszedtem a sime pach et vagy mit de egyszerüen nem tudom hogyan és merre kel tovább meni a telepitésben nem ir ki semmit és ha rákattintok az ikonra egy hba üzenetet ir ki :. Please make sure mW 2 is run from the correct folder. mit tegyek ? válaszotok elöre is köszi
  • JaSoN HuNTeR #1
    megérdemli nagyon király játék ajánlom minden FPS imádónak.