Ötvös Tibor

Meglepő EA leépítések

Az Electronic Arts is megtartotta szokásos év végi konferenciáját, melyen meglepő bejelentéseket tett.

Először kezdjük a jó hírekkel. Jövőre biztosan megérkezik a Burnout fejlesztői által készített Need for Speed játék, ám továbbra sem hajlandók elárulni semmilyen részletet róla. Igaznak bizonyultak a Medal of Honor pletykák is. A sajtótájékoztatón ugyanis hivatalosan is elismerték, hogy feltámasztják a sorozatot és valós időbe helyezik át a cselekményt.



És akkor most jöjjenek a rossz hírek. Az EA 2010. első negyedévének végéig 1500 munkatársától szabadul meg. A leépítés - meglepetésre - legjobban a Command & Conquer 4: Tiberian Twilight fejlesztőit érinti. A program megjelenése után szinte a teljes csapatot szélnek eresztik. Ugyanez a sors vár a Pandemic Studios (The Saboteur, Mercenaries), Maxis (The Sims-sorozat, Spore), Black Box (Need for Speed sorozat, skate), Mythic Entertainment (Warhammer Online, Ultima Online) és Tiburon (Madden NFL ’09, Tiger Woods PGA Tour ’09) tagjaira is.

Kiderült továbbá, hogy számos, eddig hivatalos forrásból meg nem erősített játékot (pl: Mercenaries 3) töröltek, fejlesztését leállították. A kiadó ezzel 100 millió dollárt spórol meg évente.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rusy #6
    Az EA-t ismerve nem fogják eladni a nevet, majd csinálnak belőle egy még gagyibb részt egy még kisebb csapattal, még rövidebb idő alatt, hogy a név hozzon még egy kis pénzt...
  • Ruley #5
    Az első rész sikerét soha nem tudta megismételni a csapat, a harmadik meg még a másodiknál is kisebb sikert aratott. Persze most sem szűnttik meg a teljes csapat, csak ésszerűsítik hogy arányban legyen a Sims sikereivel. (a cikk félreérthetően fogalmaz, eredeti szövegben csak a C&C fejlesztőknél ír TELJES szélnek eresztésről (ami nem csoda, egy nagy kaliberű játék befejezése után amúgy is elég sok emberre nincs már szükség), a többinél csak létszámcsökkentésről.

    http://www.gamesindustry.biz/articles/report-ea-jobs-will-go-within-pandemic-maxis-and-c-and-c-team
  • amitakartok #4
    Ha a C&C4 csapat szétszéledt, akkor talán eladhatnák a jogokat mivel úgysem készítenek már belőle játékokat. Bár még egy ideig el fogják adni, de azt senki sem mondja, hogy másoknak nem licenszelhetik. Pl. elvileg így készítődik a Fallout MMORPG: Bethesdáé a márkanév, de nem ők csinálják a játékot.
  • Vardar #3
    A barom birka állatok... most komolyan nem tudok rájuk mit mondani. Szerintem eleve a West Wood-nak függetlennek kellett volna maradnia, de azért ennyit megérdemel a csapat. RA4? Kiegészítők a C&C 4-hez? Mennyire pénzéhes a világ...:(
  • dronkZero #2
    Hulljon csak a férgese, nekem egyik sem fog hiányozni. Ezek a címek totálisan hidegen hagynak. Az összes.

    A Simset nem értem egyedül, na nem azért, mert az olyan kurvára igényes lenne, hanem mert úgy tűnt, hogy valami iszonyat eladásokat generált. Ez tényleg meglepő.
  • 5i #1
    Nem kár a Pandemicért. Láttam egy gameplay videót a Saboteurból. Egy Assassin's Creed 2 és Splinter Cell után ilyen mozgással kiadni játékot szégyen!