Gyurkity Péter

Még nem döntött a Nintendo a Wii utódjáról

A Nintendo illetékesei még nem hozták meg a végleges döntést a következő generációról, de erősen érdeklődnek a mozgásérzékelő kontrollerek iránt.

A cég terveiről és elképzeléseiről az egyik vezető nyilatkozott, ebből pedig megtudhatjuk, hogy még semmi nem dőlt el házon belül - maga a Nintendo sem igazán tudja, hogy milyen irányban kellene továbbmenniük a Wii után. Az biztos, hogy egy bizonyos terület nagyon is vonzónak tűnik a vezetésnek.

Érdekes módon az elmondottakból ezúttal sem a megjelenítés, a grafikai élmény növelése körvonalazódik, hanem inkább a költséghatékonyság megvalósítása, az árak további csökkentése. Ez azonban minden bizonnyal nem egy újabb, minden eddiginél olcsóbb konzol formájában jönne létre, hiszen ebben ők sem igazán érdekeltek.

Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis jól látható, hogy az olcsó konzolok mellett voksoló vásárlók a későbbiekben nem szereznek be 3-5 alkotásnál többet, így a gyártók a szoftveres eladásokból sem számíthatnak nagy bevételre.

Ehelyett inkább a mozgásérzékelő vezérlők iránt érdeklődik a vállalat vezetése, amely már korábban felkeltette mind a Microsoft, mind pedig a Sony figyelmét. Valószínűleg egy ilyen vezérlővel bővül majd a Wii utódja, a megoldás pedig kompakt és olcsó lesz, legalábbis a vetélytársak fejlesztéseihez képest, hasonlóan a Wii konzolhoz. Azt sajnos még nem tudni, hogy a hardveres oldalon ehhez pontosan mi társulna, illetve hogy nagyjából mikor állnának elő a következő generációval, így még mindig sok a kérdőjel.

Viszont az már valószínű, hogy hamarosan piacra kerülhet a Nintendo kézi gépének idősebbek számára készült változata. Az új modell várhatóan az év végén, a mostaninál kétszer nagyobb képernyővel jelenik meg. A Nikkei című gazdasági lapban megjelent beszámoló szerint az idősebbek a jelenlegi képernyő méretére panaszkodtak, ráadásul az apró eszközöket egyre többen filmnézésre és elektronikus könyvek olvasására is használják. Az új modell ára Japánban változatlanul 18 900 jen, azaz 37 ezer forint körül alakul majd. A japán cég állítólag egy olyan verzió bevezetését is tervezi Kínában és Dél-Koreában, amellyel a digitális kalózkodást kívánják visszaszorítani.

Eközben a PlayStation 3 kibővült egy újabb ajánlattal, mégpedig a Netflix jóvoltából. A tengerentúlon népszerű videostream szolgáltatás már jó ideje elérhető a Microsoft táborában, most pedig a PS3-tulajdonosok is hozzájuthatnak a filmekhez (a Netflix előfizetéssel és konzollal egyaránt rendelkezők ráadásul ingyen). Ehhez mindössze egy, a Blu-ray BD-Live technológiát kihasználó lemezre van szükség, ám a későbbiekben nyilván tovább egyszerűsödik majd az elérés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tekken5 #9
    AHH!
    Ide az ezüst Wii-vel! X,D
  • Sir Ny #8
    tanuld meg, hogy az iróniát nem veszik észre, ha nincs mögötte 324353465342 smile
  • NEXUS6 #7
    Egy kis kiszivárogtatás?
  • Ruley #6
    Igen, Loverman, csak megjátszottam. Legalábbis a második pontot, ami szarkazmus akart lenni, arra rávilágítandó hogy a cikk is kb ehhez hasonló megfogalmazással tálalta azt ahogy "korábban" felfedezte a másik kettő cég a mozgásérzékelést, de most már a Nintendo is "érdeklődik".
    Figyelemre méltó shogy éleslátásoddal kiszúrtad azt az apró tényt, hogy a Wii-nek mozgásérzékelője van.
    (és igen, ez még mindíg szarkazmus)



    Annak a "nem lesz minden eddiginél olcsóbb" dumának meg még ennél nyilvánvalóbban is ellentmondott itt: "olcsó lesz, legalábbis a vetélytársak fejlesztéseihez képest"
    Tehát a Wii jelenlegi árához képest árcsökkentés, a konkurenciájához képest olcsóbb, de nem minden eddiginél olcsóbb? LoLoLoL



    " az olcsó konzolok mellett voksoló vásárlók a későbbiekben nem szereznek be 3-5 alkotásnál többet"
    "nyilvánvaló hogy nem a Wii-re gondolnak itt"
    Hanem mire? A másik legolcsóbb konzolra aminek 5-nél áll az attach rate-je? A hozzászólásom lényege az volt hogy arányaiban MINDEN konzolhoz ugyanannyi játékot vesznek, az áruktól függetenül, tehát értelmetlen ilyen összefüggést sejtegetni hogy az olcsóbb konzolok attach rate-je alacsonyabb lenne.
  • Loverman #5
    Ruley te tényleg ilyen hülye vagy vagy csak megjátszod?
    "...az árak további csökkentése. Ez azonban minden bizonnyal nem egy újabb, minden eddiginél olcsóbb konzol formájában jönne létre..."

    a mondatban az van hogy MINDEN EDDIGINÉL olcsóbb. ha viszont csökkentenek annak nem feltétlenül kell annak lennie, csak kicsivel olcsóbbnak mint _akármi_.

    "...a mozgásérzékelő vezérlők iránt érdeklődik a vállalat vezetése, amely már korábban felkeltette mind a Microsoft, mind pedig a Sony figyelmét. Valószínűleg egy ilyen vezérlővel bővül majd a Wii utódja..."

    szerinted a "szegény" nintendo most jött rá hogy a mozgásérzékelőben van a jövő?? a Wii-ben alapfelszereltség volt a mozgásérzékelős kontroller, a másik két hatodik generációs konzolhoz akkor még nem volt semmilyen Natal vagy bármi más (mondjuk Natal még most sincs).

    "Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis jól látható, hogy az olcsó konzolok mellett voksoló vásárlók a későbbiekben nem szereznek be 3-5 alkotásnál többet, így a gyártók a szoftveres eladásokból sem számíthatnak nagy bevételre."
    nyilvánvaló hogy nem a Wii-re gondolnak itt te persze rögtön belinkeled hogy ahhoz adják el a legtöbb játékot. gratulálok.
  • Ruley #4
    Te az összesített attach rate-ról beszélsz, én meg a haviról. (na jó, tényleg félreérthetően fogalmaztam, de a grafikonon látszik mire gondoltam.)
    Az előbbit kicsit torzítja az, hogy a 360 egy évvel öregebb, és az attach rate idővel általában növekszik, ahogy a régi tulajok gyűjteménye halmozódik.
    Viszont idén a legtöbb adott hónapban, minden konzolhoz 0,20-ös attach rate-nek megfelelő szoftvert adtak el. vagyis durván 10 millió Wii, 6 millió 360, és 4 millió PS3 szoftvert, a 50, 30, 20 arányban eladott konzolokhoz.

    Egyébként a cikk mondanivalójának az értelmetlensége szempontjából ez lényegtelen, egyrészt mert a legdrágább konzolnak van a legalacsonyabb, akárhonnan nézzük, másrészt meg nevetséges az egész utalás hogy a Wii azért sikertelen lenne, mert alacsonyabb az attach rate-je, és legközelebb nem kéne olcsó konzolt kiadniuk.
  • narumon #3
    Az attach rate azért messze nem egyforma:
    * Xbox 360: software sales ratio: 7.5
    * Wii: software sales ratio: 5.3
    * PS3: software sales ratio: 4.6
  • snorbi #2
    "az olcsó konzolok mellett voksoló vásárlók a későbbiekben nem szereznek be 3-5 alkotásnál többet"

    Ez úgy hülyeség, ahogy van: beszereznének több alkotást, ha nem csillagászati áron mérnék a játékokat! Persze magyar viszonylatokról beszélek, de 5 drágább játék árából szinte kijön egy új konzol...
  • Ruley #1
    Azért én elolvasnám az eredeti Nintendo közleményt is, mert ennek sajnos se füle se farka.

    "...az árak további csökkentése. Ez azonban minden bizonnyal nem egy újabb, minden eddiginél olcsóbb konzol formájában jönne létre..."

    -Szóval olcsóbb termék árcsökkentés nélkül? A Nintendo tényleg zseniális, ha ezt meg tudják valósítani!

    "...a mozgásérzékelő vezérlők iránt érdeklődik a vállalat vezetése, amely már korábban felkeltette mind a Microsoft, mind pedig a Sony figyelmét. Valószínűleg egy ilyen vezérlővel bővül majd a Wii utódja..."

    -Na végre hogy szegény Nintendo is rájön hogy a mozgásérzékelésben a jövő!

    "Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis jól látható, hogy az olcsó konzolok mellett voksoló vásárlók a későbbiekben nem szereznek be 3-5 alkotásnál többet, így a gyártók a szoftveres eladásokból sem számíthatnak nagy bevételre."

    -Ennek a mondatnak végre van értelme, csak valóságtartalma nem: A három konzol közül rendszeresen a Wii-hez adják el a legtöbb szoftvert havonta (Link), és az egy konzolra jutó szoftvereladások mindhárom konzolnál nagyjából egyenlőek. (Link)
    forrás: vgchartz.com