Gyurkity Péter

Egyre több képzési program a játékfejlesztőknek

A tengerentúlon most összegyűjtött adatok szerint minden eddiginél több oktatási intézmény kínál képzést kifejezetten a reménybeli játékfejlesztők számára.

Az Entertainment Software Association megbízásából összeállított tanulmányban arról olvashatunk, hogy az Egyesült Államokban újabb rekordot ért el azon oktatási intézmények száma, amelyek valamilyen formában képzési programot kínálnak a videojátékok területén. Itt szerepet kapnak a grafikára, a megjelenítésre koncentráló programok, de legalább ilyen fontosak a tervezési folyamatra, illetőleg magára a programozásra koncentráló képzések.

Az USA-ban eszerint immár 254 intézmény van jelent a területen, ami tavaly óta újabb 54 képzés beindítását jelenti, ez pedig 27 százalékos növekedést jelent országos szinten. Az államok versenyében Kalifornia vezet 46 intézménnyel, ami nem is nagyon meglepő, tekintettel az IT-ágazat szereplőinek hagyományosan erős jelenlétére. Őket New York, Texas, valamint Florida követi, erősen leszakadva, de még mindig jobb pozícióból, mint a többi versenytárs. A gyors növekedést a tanulmány készítői azzal indokolják, hogy a játékok nemcsak a szórakoztatás területén belül, hanem a vállalatok életében is egyre fontosabb szerepet kapnak, különösen ha a munkaerő-képzésre gondolunk.


Ebben természetesen közrejátszik, hogy minden eddiginél többen kóstolnak bele a számítógépes játékok világába - az amerikai háztartások 68 százalékában találunk ilyen programokat, az otthonok 42 százalékában pedig a PC mellett (vagy ahelyett) konzolokat is találunk. Egy tavalyi felmérés már rámutatott arra, hogy a vállalatok is egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a munkaerő képzésének interaktív programokkal történő kialakítására, optimalizálásra, ebben pedig sok helyen még a játékok is helyet kapnak.

Az ESA megjegyezi, hogy az eddiginél is több oktatási intézmény fontolgatja hasonló programok beindítását, így az új diákoknak bőven lesz választási lehetőségük, maga a játékipar pedig stabil növekedési rátának örülhet, így lesz is hol elhelyezkedniük az újoncoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #4
    Nem a számítógép egy olyan eszköz, amivel az unalmas parlamenti felszólalásokon, fantasztikus honatyáink elszórakoztathatják magukat olyan dolgokkal mint a travian, vagy pornó, stb. És persze jól lehet vele kamuszámlákat gyártani, és kiszámolni hogy a mutyiberuházásból mennyi csorog a bankszámlára, na meg meg lehet nézni rajta a kinézett új mercedes s/bunkóaudi paramétereit.
  • nextman #3
    Szerintem ilyen sose lesz:)
    Bár én támogatnám..
  • NEXUS6 #2
    Nem igazán látom, hogy a politikusoknak bármilyen szempontból is leesett volna, hogy a XXI. szd-ban járunk.

    Valszeg a számítógépről annyit tudnak, hogy az egy olyan szerkezet, amivel jelentősen növelni lehet a hatékonyságot, pl még több kamuszámlát kiállítani mindenféle visszaigénylésre, meg támogatásra.

    Közben Amcsiban már elektronikus szavazás van.

    Gyakorlatilag filózni lehetne rajta, hogy lehet áttérni a képviseleti demokráciáról a részvételire. Gondolom ők is ezen filóznak, hogy ez lehetőleg minél később következzen be!
  • opeca #1
    Mert van eszük. Magyarországon meg hol képetheted magadat? Max. az interneten, ám az ilyen autodidakta tanulási módszerekkel 5x lasabban lehet összeszedni a nem tematikus tudást. Tehát lehet, hogy megtanulsz sok dolgot, de egy fontos rész kimarad és ezért majd kis vagy nagy árat fizetsz.

    Nevetséges, hogy 10 éve már Kanadában nagyban ment a 3D-s képzés az egyetemeken speciel ilyen szakokon, itt meg még a VRML-elt nagy vonalakban max. megemlítik.

    Hát igen, ez a különbség a nyugat és köztünk, persze nem csak ez...