Ötvös Tibor

Újabb pofon a PSP tulajoknak

A korábban már megvásárolt játékainkat nem tölthetjük le ingyen a PlayStation rendszeréről, a PSP Go-ra megjelenő játékok pedig nem jelennek meg UMD-n.

A Sony a Tokio Game Shown megerősítette azt, amit már eddigi is tudtunk, miszerint mindenféle európai bojkott ellenére a PSP Go UMD lejátszó nélkül jelenik meg és a későbbiekben sem tervezik bevezetni a lemezes változatot. Egy újságíró szerencsére észnél volt és rögtön rákérdezett, hogy mi lesz a több millió PSP tulajjal, akik most teljes UMD gyűjteményüket - filmek, játékok - dobhatják ki az új gép miatt. Hozzátette a teljesen természetes felvetést, miszerint nem lehetne-e valamilyen megoldást találni a helyzetre, mint például a beváltás. Ennek az lenne az értelme, hogy a leadott eredeti UMD lemez helyett ugyanazt a programot vagy filmet ingyen lehetne letölteni a PSP Go-ra.

A Sony jelenlévő képviselői rögtön megadták a választ, miszerint ez teljesen lehetetlen, ezzel ugyanis szerzői jogokat sértenének. Sajnos az is kiderült, hogy a jövőbeli fejlesztések sem készülnek el UMD-re. Ezek után az már csak apróság, hogy minket egyáltalán nem érint az, hogy a gép megjelenésekor 16 ezer darabos letölthető tartalom közül lehet választani, ugyanis nálunk nem is lesz kapható a gép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dexterZ #16
    Ez persze nem igaz, hogy UMD-re nem fejlesztenek, és adnak ki játékokat. A pspGO nem váltotta le a 3000-est, és a SONY szerint az UMD támogatás nem fog megszűnni. Főleg azért, mert a Go-t nem is lehet minden országban kapni a store hiánya miatt. Az viszont igaz, hogy akinek UMD-je van, az nem válthatja be go! játékra.
  • MrBlowfish #15
    Ha ez igaz, akkor a Sony bekaphatja az összes faszomat, és veszek egy DSi-t.
  • Bogyi007 #14
    Ugye rosszul értettem most azt hogy ezentúl csak Go-ra készülnek a játékok és nem lesznek Umd-re játékok?
  • GG #13
    Ezzel csak a warezolást erősítik. Nekem akkora eredeti UMD készletem van hogy csak na. DE! De ha ezt megjátsza a sony azt mondom kapja be és én is inkább letöltöm a illegális változatott.
  • narumon #12
    Ez tök szubjektiv. Én egyetlen ps exkluziv cimet sem tudok mondani ami miatt ps3at vennék. Xbox onlyt viszont kapásból.
  • drstein #11
    Hmm, VAIO notikkal a cégemnél csak szívás volt. Személyes tapasztalatom alapján, én sose vennék VAIO-t és nem is ajánlanám senkinek. A Sony tényleg középszintű cég lett.
  • Tinman #10
    Vagy nem.
    A konzolt a játékok adják el. Kapásból mondok 5 olyan exclusive címet, ami már önmagában ösztönzőbb a PS3 vásárlásra, mint bármelyik másik 5 Box exclusive.
    A Box nagy hátránya, hogy előbb-utóbb, sokszor egyszerre jelennek meg u.a. a címek Box-ra is, mint amik PC-re. Ami esetleg nem lenne PC-re, az van viszont PS3-ra.

    Sajnos magát a PS3-at cseszték el a kevés memóriával. Kb. olyan, mint a lábatlan óriás :-/
  • Tinman #9
    Bravia (igényes TV), PS3(igényes konzol), PSP (igényes kézikonzol), VAIO noti (szintén nem a gagyi kategória, sőt!).

  • Landro #8
    Kvarcjátéknak még jó lesz majd gyermekeimnek.
  • Quent1n #7
    A legszomorúbb, hogy igazad van. Van nekik a Bravia a PS3 és kb. ennyi most hirtelen más nem is jut eszembe ami igazán egyedi. A politikájuk olyan mint az Apple-é csak már fele olyan szinten sincsenek minőségben. A múltban valóban egy kimagasló cég volt. Mára SZERINTEM csak egy a sok közül.