Ötvös Tibor

Jövő hónapban jön a PC-s Ninja Blade

Pár nap és megjelenik a konzolokon bukott Ninja Balde számítógépes változata. A portolást a Dark Sectort is készítő ND Games végzi.

A klasszikus hack'n'slash az utóbbi pár évben szinte teljesen elkerüli a PC-s játékosokat és nem azért, mert nem lenne igény rá. Az indok ennél egyszerűbb: konzolokon könnyebb ezt a stílust megvalósítani.

Szerencsére a Capcom az utóbbi időkben szinte minden nagyobb címét átportolta számítógépekre is, így volt alkalmunk megküzdeni a Devil May Cry 4 szörnyeivel és hamarosan egy 21. századi ninja bőrébe is belebújhatunk. Bizonyára sokak számára hangzik ismerősen a Ninja Gaiden név. Nos, októberben PC-re sajna nem az a játék érkezik meg, hanem egyik legújabb "klónja", a Ninja Blade.



A From Software játéka eddig csak konzolokon volt elérhető, ám maga a program rengeteg hibával és hiányossággal küzdött, így nem is csoda, hogy megbukott. A sztoriban egy Ken Ogawa nevezetű szuper-ninját alakítunk, akit a játék elején saját apja árul el, így a mutáns lények mellett még önnön vérünkkel is meg kell küzdenünk.

A Ninja Blade a látványban próbált meg újítani - kevés sikerrel. A játékban nem ritka a többemeletes ugrálás vagy hogy motorral kell landolnunk egy felhőkarcolón. A játékmenetben sajna a kelleténél jóval több az úgynevezett "Quick-Time Effect" és ráadásul meghalni is elég nehéz.

A portlást végző ND Games már avatott eme témában, hiszen anno a Dark Sector PC-s változatát is ők készítették. Megjelenés: pár héten belül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 55manfred #13
    Sziasztok ! Tudja valaki hogy a 2. pályán mit kell csinálni? A mester odadobta a két rövid kardot, leirtottam a szárnyasokat.... Aztán semmi jön a pók , legalábbis úgy látszik, de nem ér ide...
    ???
  • Gamecube86 #12
    Jézusom.
    Pedig épp kezdtem örülni hogy valami jófajta japán hentelést kapunk pc-re . Javítsatok ki ha tévedek de a ninja-k nem pont arról híresek hogy lopakodnak stb?! Ez így körülbelül olyan mintha egy support class tankoln a wow-ban vagy akármelyik mmorpg-ben. Másrészt az az Oni-Slayer hogy kerül egy Ninja hátára?! lOl
  • 5i #11
    Konzolon nyomtam vele, elég gagyi. Főleg a grafika. Pár jó jelenet volt benne, de a játékidő negyedében csak QTE (gombokat lenyomni a megfelelő időben) ment. Ideig-óráig jó lesz.
  • mirickle #10
    Skyline
    Adja a jó isten h igazad legyen akkor egy igen jo kis szorakozásnak nézünk elébe. :D
  • Skyline #9
    Pont annyit nyújt ez a játékmenet amennyit a diablo sorozat...
  • neoG #8
    Szerzett magának 20-30 wii-s dobozt, azokat összeragasztgatta, aztán onnan kiabál
  • opeca #7
    Régen voltak még a konzolok őskorában ilyen játékok, pl. Captain Commando...

    Amik akkor jók is voltak, volt valami feelingjük, de manapság ez eltűnt, jött a jobb grafika és az esztelen gamepad-nyúzás.

    zola2000 hsz.-eivel meg ne tőrödj. Olyan mint a kis elefánt, lassan tanul, gyorsan felejt:D
  • Balumann #6
    Ez valami nagyon béna de látványos játéknak tűnik videók alapján, nyomogasd az ütést meg az irányt amerre az ellenség van, meg nyomd meg gyorsan a gombot amit kiír hogy időben elugorj a nemtudommi elől. Tényleg leköt valakit az ilyen játék? Hát ha ebből pc-n eladnak egy darabot is... de most komolyan, ezt viccnek szánták?

    zola2000: wtf?
  • Frosty01 #5
    te amugy hol élsz?
  • opeca #4
    :DDDD
    Mindig megmosolyogtatnak a hozzászólásaid, de ez a mostani, különösen:)

    Most akkor szépen nézzed végig, hogy konzolokra hány Hack n' Slash játék jelent meg, és PC-re hány :)