Gyurkity Péter

Hibrid konzolon dolgozik a Sony

Japán források szerint a Sony leánycége mobiltelefonjaival ötvözné hordozható konzolját, eközben pedig a PlayStation 3 firmware esetében is komoly változtatásokra készülnek.

Szinte egyszerre futott be két külön hír a Sony terveivel kapcsolatban, amelyekből egyrészt egy vadonatúj, hibrid kialakítású konzol, valamint a PS3 várható frissítésének érkezésére következtethetünk. Egyik hír sem hivatalos még, ám legalább az egyiket illetően teljesen biztosra mehetünk.

A Nikkei által megszellőztetett lehetőség ugyanis nagyon is logikusnak és valószínűnek tűnik, ez pedig azt jelentené, hogy a Sony megirigyelte az Apple sikereit a hordozható megoldások szegmensében, és végre maga is tenni kíván valamit ezen a téren. A jól értesültek ugyanis arról számoltak be, hogy a cég ötvözné a Sony Ericsson által piacra dobott mobiltelefonok, valamint saját hordozható konzolja, a PlayStation Portable funkcionalitását, ez pedig egy új, hibrid eszköz képében látna napvilágot. A megoldáson egy teljesen új csapat dolgozna, amely júliusban állna össze, hogy kialakítsa és véglegesítse a részleteket.

Ezzel egy időben egy magát megnevezni nem kívánó forrás elárulta, hogy a PlayStation 3 hamarosan érkező Firmware 3.0 szoftveres frissítése radikális változtatásokat honosít majd meg a konzolokon, amelyek elsősorban a kezelőfelületet, illetve az azon keresztül elérhető funkciókat és szolgáltatásokat érintené. Lehetővé válna játékostársaink értékelése, a rosszalkodók bejelentése (képekkel, screeenshotokkal kiegészítve), a frissítések háttérben történő letöltése, illetve számos egyéb funkció, amelyről egyelőre nem árultak el részleteket. A VG247 egyéb újdonságokat is valószínűnek tart, ezekről szintén hallgatnak, ám külső szakértők lehetségesnek tartják egy olcsóbb változat felbukkanását is.

Az SCEA részéről időközben jelezték, hogy mindez merő spekuláció, mivel eddig még semmit nem jelentettek be, illetve erősítettek meg a készülékkel kapcsolatban - ez azonban nem jelenti azt, hogy a hír minden részlete valótlan lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #16
    és akkor szerényen elkezd világítani egy aranyos kis zöld LED a kijelző mellett, megnyomod a pause gombot, felveszed, leüvöltöd anyád fejét, és kinyírod a főgonoszt.
  • Darogen #15
    birnam ha jatek kozben megszolalna. Éppen kinyírnám a főgonoszt, nah még egy ütés!.....és akkor RING RING!

    AAAAARRRGGGHHH!
  • NEXUS6 #14
    Lejárt a Fotosopp licenszük.
    :D
  • VRSDM #13
    azért találhattak volna egy fehérebb fogú alanyt is ... :/
  • NEXUS6 #12
    10 db ájfont!;DDD
  • AndRobid #11
    "A ps2-es pedig tovabbra is jo konzol, a telefonok most erik el a tudasszintjet."

    Komolyan? Milyen telefont kell ahhoz vennem hogy fusson rajta a Soul Calibur 2?
  • NEXUS6 #10
    Nincs tört szoftver!;D

    Vagy is csak azt jelenti, hogy amiért eddig ott kellett malmoznod a netedtől függően, hosszabb rövid ideig a progress bart csodálva, azt most megteszi háttérben.
  • GG #9
    "a rosszalkodók bejelentése, a frissítések háttérben történő letöltése," Fordítók: ha megprobálsz tört szoftvert feltenni jelenti egyből. Ha már tört szoftvert van fent akkor csöndben felrakja a hívatalost a háttérben.
  • NEXUS6 #7
    A PCSX2 emu minimális hw követelménye bőven belefér a PS3 képességeibe.
    Persze ez az emu nem futna rajta, csak jelzi, hogy a PS3-on is elvileg lehetséges teljesen szoftveres PS2 emuláció!!!

    Amúgy amelyik most többé kevésbé hw-esen lejácca a PS2 játékokat, azok se 100%-osak.
  • ppista #6
    "A ps3 mar nem lesz jobb. Amiben nincs kompatibilitasi chip, az nem lesz 100%-ban kompatibilis, de extra jatekok sem nagyon varhatoak mar, mindenki a vista-ra es a win7-re koncentral (dx10-11), esetleg az xbox360-ra vagy a wii-re fejleszt, mert abbol tobbet adnak el. A ps2-es pedig tovabbra is jo konzol, a telefonok most erik el a tudasszintjet. Logikus, hogy a sony-nal erre mennek tovabb."

    Ha te írod,akkor biztos igazad van. De azért erre ne igyál meg egy pikolónyi mérget se.
    Ez a Vista-Win7 jóslatod különösen tetszett.:)