Ötvös Tibor

Bajban a The Witcher 2

Sajnos a gazdasági válság szép lassan begyűrűzött a játékiparba is és a nagyok (EA, Activision stb.) után a kisebb kiadók is kénytelenek megszorítani.

A legújabb híradás a Cd Projekt Red kényszerű intézkedéseiről szól. A kiadó elég szépet kaszált az egyébként nagyon jól sikerült The Witcher című RPG-jével és a siker hatására bejelentették a játék konzolos változatait valamint a Rise of the White Wolf című kiegészítőt is.



Sajnos a héten a kiadó hivatalosan is bejelentette, hogy a fent említett két program fejlesztése végérvényesen megszakadt, mivel a konzolos változatok fejlesztése az előre jósolt büdzsénél sokkal többe került és a cégnek elfogyott az erre szánt pénze. Ráadásul egy idáig titokban készített harmadik The Witcher játék is a kukában végezte.

A rajongók most a korábban bejelentett The Witcher 2 miatt aggódhatnak, hiszen a fejlesztők most minden erejükkel eme programra koncentrálnak, ráadásul párhuzamosan folynak a PC-s és konzolos változatok munkálatai - amíg kitart a pénz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #11
    Hát ja ez igaz. De a Witcherhez angolul szerintem elég komoly nyelvtudás kell, rengeteg szöveg, küldetés stb stb. magyarul még okéd voot, de angolul tudom hogy nem jutottam volna messzire benne.
  • Hornymut #10
    Az biztos hogy tisztességes munka és hogy megdolgoztak vele, de mint írták, még mindig le van butítva szörnyen, és hogy minden második karakter ugyanazon a hangon szólal meg, egy idő után már zavaró. Jó is lehetne, de az is zavaró, hogy szinte hallani a papír zizegését minden párbeszédnél...
    De értékelem a szándékot, honosítsanak még sokat, legalább több jatek fogy.
    De én megvagyok nélküle :-)
  • Zóanagyvarázsló #9
    Viszont EE óta javított és bővített az angol szinkron, míg magyarból még a felirat is maradt vágott.

    A cikknek pedig köze nincs a valósághoz, elképzelni nem tudom, hogy lehetett ennyire elnézni a közelmúlt híreit.
  • Dante73 #8
    Ja Lengyelül.... Mert az az eredeti nyelv, és az angol fordítás (szinkron) is vacak állítólag.... A magyar szinkron viszont, ha nem is kiemelkedő, de tisztességes munka.
  • Narxis #7
    Pedig nem lesz!
  • bakagaijin #6
    Valóban, az enhanced változat angolja sokat javult. Hozzá képest a magyar nagyon low-budget... Kb öt percig lehet bírni, aztán inkább vissza :).

    Hmm... Viszont az ára eléggé felment karácsonyihoz képest... Azzal lehet trükközni, ha az ember az alap Witcher-t veszi meg és netről tölti le az ingyenesen kiadott enhanced patch-et. Használtan 3-4e Ft-ból ki lehet jönni.
  • bitbandita #5
    Na neee! Ha nem lesz Witcher2 nagyon morcos leszek. A válság meg mostmár monnyon le!
  • Hornymut #4
    Én is ajánlom mindenkinek a játékot, de nem szinkronosan, lévén nálunk szörnyen le van butítva a szöveg, a színészi beleélés a nullával egyenlő, de meg lehet szokni. Nekem nem sikerült :-P
  • Scotty99 #3
    Nem fejlesztettek külön konzolos változatot és kiegészítőt. A Rise of the White Wolf a konzolos változat alcíme lett volna, amelyet eltolnak egy kicsit hack and slash irányba, hogy a konzolosok jobban élvezhessék a harcokat. Sajnos ezt leállították, mert nincs elegendő keret, minden erejükkel a második részre koncentrálnak, mert az valóban multiplatform lesz.
  • kicsizoz #2
    Még mindig csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon jól sikerült game! Ráadásul szinkronosan jelent meg nálunk!