MTI

Kínában betiltották a WoW kiegészítőjét

Betiltották Kínában a 11,7 milliós előfizetői bázissal rendelkező és az ázsiai országban is rendkívül népszerű World of Warcraft Wrath of the Lich King kiegészítőjét, mert csontvázharcosok találhatóak benne, és városokat lehet ostromolni a játék során.

A kínai hatóságok nem először hoztak ilyen döntést. Már korábban is be akarták tiltani a World of Warcraft alapjátékát, ám akkor még a játékfejlesztő cég, a Blizzard meg tudta kerülni a kínai kormány drasztikus döntését azzal, hogy a kínai verzióból kiszedette a csontvázharcosokat. A közelmúltban pedig a Blizzard másik játéksorozata, a StarCraft: Ghost névbejegyzését tagadták meg, mondván a kifejezés sérti a szocialista értékrendet, ugyanis az "ismét teret adhat feudális babonáknak".

Tavaly novemberben jelent meg a World of Warcraft világszerte azonnal hatalmas sikert aratott Wrath of the Lich King kiegészítője. A játék kínai megjelenésére most lett volna lehetőség, azonban a pekingi vezetés azért nem engedélyezte megjelenését (hasonlóan az alapjátékhoz), mert csontvázharcosok találhatóak benne.

Míg az alapjátékból ki lehetett "operálni" az élőhalott katonákat, azonban a Wrath of the Lich Kingből majdnem teljesen lehetetlen, ugyanis a kiegészítő teljes első részében, illetve későbbi elemeiben is dominálnak az élőhalott királyhoz, a "Lich Kinghez" kötődő pályák, és ez így nagyjából azt jelentené, mintha egy James Bond filmet autók és szép nők nélkül kellene megrendezni. Másik problémát a kínaiaknak a városok ostroma okozta, amely a helyi hatóságok szerint szintén nem felel meg a szocialista elveknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #13
    én a csontvázharcost sem értem
  • Komolytalan #12
    Én tudok olvasni, te vagy write only módban, mivel nem tudtad értelmezni a cikket. A cikk arról szól, hogy a WoW legújabb kiegészítőjének kínai verzióját tiltották be. Ezt egy kínai cég üzemelteti, fizet érte adót kínának, stb (vagyis ez adó kiesés kínának). És nincs benne jelentős gold farming, mivel a kínaiaknak nincs pénzük megvenni a kínaiak által kifarmolt goldot. Mi meg nem tudjuk megvenni egy kínai szerveren farmolt goldot, mert kínai és US/EU verzió között nincs átjárhatóság.
    Ez a betiltás nem érintette az US/EU verzióval játszó kínaiakat, akik goldot farmolnak, és eladnak. Ők eddig se legálisan játszottak kínából US/EU verzióval, ezután se legálisan fognak, de fognak. Eddig se adóztak, ezután se fognak. És 1 fillérel sem kevesebbel károsítják meg kínát, mint eddig.
  • qetuol #11
    hihetelen ,mi bajuk a csontvázakkal?
  • cateran #10
    Miért? ki irta hogy kinai wowon játszanak? a szöveg melyik részét nem érted?
    Kinaiak-wowoznak,eladják a goldot (a játékért fizetnek a blizznek..a blizz nem kinai cég..)a gold eladás illegális üzlet,,ilyenformán valószinűéeg adózni sem fognak utána,sőt nyoma se nagyon marad...ebből neked hol jött hogy kinai a wow amit tolnak?
  • kozik #9
    megegyezhetünk, hogy a kínai vezetésben idióták vannak. viszont működik a szarkupacuk, miközben én itt vagyok meló nélkül, a mocskos anyjukat..
  • AzUs #8
    Na NE Csak nézek mint a hülyegyerek.. ezt nem is hiszem el xddd Ilyen nincs! Tuti a goldfarmerek bevételének megadóztathatatlansága szúrja a szemüket. (Szép szó)
  • Komolytalan #7
    Az az apróság ne zavarjon ám, hogy a kínai gold farmerek nem kínai WoW verzión játszanak, hanem US/EU verzión, merthogy kínaiak nem tudják megfizetni a goldot, EU/US játékosok meg igen.
    Ugyanezt eljátszották előző verzióknál is. Lore megy a kukába, csontvázakból lesznek imperialista katonák, és máris megjelenhet. Városostrom meg eddig is volt, gondolom a PvP város ostroma szúrta a szemüket - ez egy sima zóna, kiveszik belőle, beraknak a helyére egy hegyet, és annyi.
  • rtfmZoli #6
    Viszont a külkereskedelmi mérleghez hozzájárul ez a sok tranzakció, így viszont ez csökkenhet, szóval én azért jobban meggondoltam volna ezt a döntést a kínai kormány helyében.
  • cateran #5
    üzletpolitika...kinában zillióan vannak a goldfarmerek,akik ha wowot tolnak - usákiába fizetnek a játékért plusz illegal zsöcit kapnak a farmolt goldért...ez persze hogy nem tetszik az elvtárs-bajtársaknak..toljanak a népek ócóért csinált kinai mmorpg-t,farmoljanak ott goldot és perkáljanak a elvtárs-bajtársaknak....
    Rosszabbik eset,ha tényleg azért tiltották be,ami le van irva..ez esetben atomot nekik,orbitális pályáról...
  • blessyou #4
    idióták...