Szekeres Viktor

A tervezett Gears of War-filmekről

Eleddig finoman szólva is csalódást okozott a legtöbb számítógépes vagy videójáték mozifilmes adaptációja, azonban a (nagyon) kevés jól sikerült alkotást a szívünkbe zárva reménykedhetünk, hogy eljön egyszer az idő, mikor Hollywood is ráérez a játékfeldolgozásokra.

Lehet, hogy ez az idő a tervezett Gears of War-filmekkel jön el? Helyes a többes szám, ugyanis Len Wiseman, az Underworld első két részének a rendezője már írja is a forgatókönyvet Chris Morgan-nel (Wanted, Halálos iramban 3-4.). A rendező először beszélt terveiről, miszerint inkább a játék science fiction elemeit akarja kiemelni, mintsem a lényekkel kapcsolatosakat, vagyis a műfaja is scifi lesz a horror helyett. A terv pedig egy epikus történet megalkotása, mely 3 filmen át ívelne, ennyi idő kell ahhoz, hogy lefedjék a teljes Gears of War-spektrumot.


Len Wiseman

Sőt, a direktor még azt is elárulta, hogy meglehetősen béna az efféle játékokban, s a Gears of War-ra a Die Hard 4. forgatásán talált rá, mikor ki kellett választania, hogy melyik játék menjen Kevin Smith kuckójában a háttérben. Mivel a GoW meglehetősen jól nézett ki, így arra mutatott rá. (Wiseman még azt sem zárta ki, hogy a film 3D-s legyen, de egyelőre csak ismerkedik a technikával.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sliderx #9
    A King Kong remake eléggé sikeres lett, a sík hülye kifejezés meg enyhén szólva gyatra. Lévén, hogy remake-ről van szó, a sztori már adott, tehát te a sztoriírót hülyézed le. Azért kíváncsi vagyok te melyik rendezőre gondolnál, mert ezt nem közölted.
  • NEXUS6 #8
    Ezzel tökéletesen egyetértek!

    Amúgy szépek voltak a LotR filmek, meg látványosak, talán csak a fíling hiányzott belőlük, pont olyan kaotikusak és üresek, mint az újabb csillagok háborúja filmek.

    A wanted hozott anyagból, minimális újdonsággal is nézhető film lett, a rengeteg agyamentség ellenére. Márpedig az már tehetség, hogy első hallásra hihetetlen/meseszerű dolgokkal telerakott filmet végignéz az ember és el tudja fogadni a rendező világszemléletét.
    Persze a wanted sem teccett mindenkinek, de ha így nézzük sokkal nagyobb rizikó felvállalása volt, egy sokkal kisebb elismerés reményében, a LotR filmekhez képest.
  • Zaraki Kenpachi #7
    Chris Morgan a wantedet baromi jól megcsinálta, jó akicódús volt és látványos ebből ki indúlva GOW film még ha nem is lesz sokk köze a gamehez legalább látványos lesz.

    Peter Jackson?? Ez még viccnek is rossz meg csinálta Lotr filmelet és azóta ő az isten és utána csinál egy sííík hülye 1000-szer reamkelt King Kong filmer amit nem volt annyir nagy szám. Ráadásúl a Lotr elött nem nagyon voltak jó filmjei.
  • kukacS3K #6
    "Chris Morgan-nel (Wanted, Halálos iramban 3-4.)" ajjaj ez már rosszul hangzik...
    egyébként lehetne kaptár-szerű is, az se volt annyira horror de azért voltak benne olyan részek is, fő a hangulat visszaadása
  • jeti00 #5
    A filmet úgyis elrontják de legalább jöjjön ki egy harmadik rész is :)
  • ffxi #4
    Ne hasonlítgassunk a Silent Hill-vel. Hiszen a gém producere is közre jácott a film készítésében. Mi közben más játékadaptációknál csak a linszenszet adták oda némi profitért. Oszt csináljatok, amit akartok.
  • nessboth #3
    Nah fasza! Minden játékadaptáció előkészülésénél olvashatjuk, hogy a rendező nem jártad a játékokban, és a témában amit csinál (lásd: Hitman)....AKKOR MI A FRANCNAK AKARJA MEGCSINÁLNI?!
  • temes69 #2
    sztem is minimum tolja végig a részeket mielőtt hozzákezd...
  • Sliderx #1
    Na, én ebből annyit szűrtem le, hogy a kedves rendezőnek fingja sincs a GOW-ról és egy teljesen más filmet(filmeket) fogunk kapni Gears of War címmel. Gratulálok...

    Az ilyen filmeket miért nem tudja mondjuk Peter Jackson vagy Guillermo Del Toro rendezni?! Sok a munkájuk szerencsére, de nem tudom elhinni, hogy nincs még olyan épkézláb rendező aki tudna végre maradandó játékadaptációt alkotni a Silent Hill-en kívül.

    A Halo-t is sajnálatos módon abbahagyták, pedig az legalább jó lehetett volna.