Ötvös Tibor

A nagyok 2009-es tervei

Érdekes hír ütötte fel a fejét az angol BBC honlapján. A szórakoztatóipar jövőjével foglalkozó összeállításukban részletesen kitérnek a játékiparra, azon belül is annak nagyjaira.

Így kerülhetett sor arra, hogy az igazi nagyágyúk egy csokorban fejtik ki véleményüket az elmúlt esztendőről és a jövőbeni terveikről. Haladjunk szép sorban. Először - természetesen - a Lionhead feje, a Fable folytatásával zsenialitását ismét megcsillantó Peter Molyneux nyilatkozott. Meglepetésre az úriember idei kedvence a LittleBigPlanet volt, ám a GTA negyedik részével is jól szórakozott.

Ám hozzátette, hogy mivel 2008 második fele elég erős volt (Tomb Raider Underworld, Fable 2, Gears of War 2, Fallout 3), ezért 2009-ben nem lát olyan játékot, ami igazán érdekelné. Azonban már most elárulta, hogy a Fable 2 befejeztével egy szigorúan titkos projekten kezdett el dolgozni, melyről még idén fellebbentik a fátylat.



Paul Barnett neve talán kevésbé hangzik ismerősen, mint Molyneux úré, ám a Warhammer Online rajongóinak Barnett lehet az Isten. Mythic Entertainment kreatív igazgatója épp az előbb említett játékuk beüzemelését tekinti az elmúlt év legnagyobb sikerének. De elismeri a Bioshock és a GTA IV jelentőségét is.

A legérdekesebbet azonban Richard Garriott mondta, aki 2008-ban a Nemzetközi Űrállomáson töltött 12 napját tekinti az év csúcspontjának. A jövőbeni terveiről pedig ezt nyilatkozta: "25 éve az Origin berkeiben legkevésbé egy újabb fantasy játékot akartam készíteni. Ám a hosszabb szünet után úgy látom, hogy talán mégis nekilátok egy ilyen játéknak, mely csak online lesz játszható."

Csak nem egy újabb Ultima játék van készülőben?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xizor #21
    Blizzárd csodákat várom.Dawn of War 2, hát hátha igazán warhammeresre fog sikerülni, csak remélni tudom.
  • Molnibalage #20
    Kinek mi a hobbija...
  • NexImpera #19
    Hohó mik leszenek itt:
    Starcraft 2, Disciples 3, Dawn of War 2, Diablo 3, FEAR 2.
    Méghogy nem lesz semmi...
  • Molnibalage #18
    Azért engem örömmel tölt el, hogy a point & click és kalandjáték nem hal meg. Még, ha nincs is időm már ilyesmire...
  • narumon #17
    Na ez igy már mindjárt más, igy már sokminden érdekel. Van itt egy csomo adventure game is, remélem ezek tényleg megjelennek 2009-ben.
  • Molnibalage #16
    2009

    Őszintén szólva alig érdekel valami a szimeken kívűl, de azokról meg tudom, hogy 2009-ben nem fogknak megjelennim max. álmondi lehet róluk.
  • FlyingV #15
    várólistám:


    Diablo3.
  • KennyGTP #14
    A várólistámon a következők: StarCraft 2, Street Fighter 4, F.E.A.R. 2 és végül a Black Mesa: A Half-Life 2 mod
  • Cassell #13
    Jól mondod nekem is ez jutott eszembe először a sok "nagy" név ellenére...
  • narumon #12
    Hát mint irtam ez izlés kérdése az általad felsoroltakból egyedül a Halo Warsra, meg a Res5-re vagyok kiváncsi. A többi az totál hidegen hagy. Gondolom Molyneux sem rajong a japános gamékért, abból tényleg jó termés lesz de én még nem láttam olyan ami 15 pernél tovább lekötött volna.