Ötvös Tibor

A legrosszabb "játékfilmek"

A GameTrailers számos filmes oldal átböngészése után összeállította a Minden idők legrosszabb filmjei, melyek játék alapján készültek top tízes listáját.

Nem mondom, hogy túl meglepő a végső sorrend alakulása, de azért néhány címmel vitába szállnék. Először azonban lássuk a tíz legrosszabbat. Az utolsó helyen (vagyis a rosszak közül a legjobb) a DOA - Dead or Alive filmes verziója, melyből a csinos csajokon kívül csak a kiöregedett Eric Roberts arca maradt meg bennem. Kilencedik a Doom, mely önmagában nem volt katasztrófa, helyette más filmet is el tudtam volna itt képzelni.



Nyolcadik a kissé félreértelmezett Street Fighter - Harc a végsőkig, melynek a szereplőkön kívül semmi köze nem volt a franchise-hoz. A Wing Commander a hetedik, míg a hatodik helyet a Double Dragon rettenetes adaptációja foglalja el. Ötödik a remek Mortal Kombat szörnyű folytatása, mely az Annihilation címet viselte. Negyedik helyen tanyázik Uwe Boll első rettenete, a House of the Dead adaptációja.

És akkor jöjjön a három dobogós. A bronzérmet is Boll doktor remeke érdemelte ki, az Alone in the Dark. Második a szintén megérdemelten megbukott Super Mario Bros., melyet a főszereplő, Bob Hoskins is karrierje legelcseszettebb filmjének tart. És az első helyen (dobpergés) ismét Uwe Boll áll, méghozzá a Bloodrayne megfilmesítésével.

És ha már a GameTrailers meghirdetett egy akciót, akkor tegyünk mi is hasonlóan. Kíváncsian várom a fórumba, hogy szerintetek melyik a három legjobban sikerült filmadaptáció, mely egy játék alapján készült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flint Sullivan #17
    A listával egyetérteni tudok. És hogy mi a legjobban sikerült? Íme egy sajátos lista:
    -Silent Hill-A halott város
    -Mortal Kombat
    -Resident Evil-A Kaptár (szigorúan az első rész, a többi idegesítően rossz)
    -Hitman-A bérgyilkos (szerintem teljesen korrekt, értékelhető feldolgozás)
    Több sajnos nincs-vagy csak az eszembe nem jut.
    A Doom film meg az elejét és egy-két jelenetet leszámítva katasztrófa. Filmes pályán indulok, úgyhogy feldolgozom egymagam(ha a karrier összejön és leteszek olyan dolgokat az asztalra).
  • offspring #16
    A Doom szerintem egy nagy rakás #cenzúrázva# lett. Láttam, egyszerűen nem tudom leírni az élményt. És nem azért, mert annyira jó volt. De hát "ízlések és ízléstelenségek", ugye....

    Starcraftból pedig úgy lehetne a legjobb filmet összehozni, ha a Blizzard rendezné :D


  • KasztnerTokman #15
    Warcraft 3 storijából lehetne jó filmet csinálni.
    Doomot láttam hát közepes lett a film.
    Tomb Raider első része az jó lett nekem második nem jött be annyira.
    Super Mariobol hogy lehet filmet csinálni? de most öszintén? én rákeresek neten hol lehet ezt letölteni? XD
  • krajcsovszkig #14
    Mario filmről én nem is hallottam... :D (de pacmanről már igen x"D)
    Amúgy nekem a Doom direkt tetszett... (a többiből meg egyet se láttam)
    A legjobbak szerintem a két Tomb Raider, meg a Hitman (bár az lehetett volna még jobb, de így is egész korrekt)
    GTA film kéne mááár!!!:D:D:D
  • takysoft #13
    Most miért? a Super Mario Bros tök király!!!!
  • feamatar #12
    szvsz ha egy játékból filmet kreálnak akkor önállóan, mint film kell megállnia a helyét ami kötődik a játék univerzumához. Ehhez nem a játék végigvitele szükséges, hanem a történetnek és a játék látványvilágának, atmoszférájának ismerete. De ha ez meg van, abból még nem lesz jó film. Ott van pl elvakult rajongók által ajnározott FFVII:Advent Children ami nem megy túl egy egyszerű fansevice kategórián. Tartotta magát a szereplőkhöz és a világhoz, ugyanakkor maga a film rendezésileg pocsék, a harcok nagyrésze borzasztóan koreografált és a történetvezetés egyszerűen blahh... Összehasonlítva az FFVIItel a Resident Evil első és második részét, vagy a Silent Hillt, vagy esetleg az első FF moviet, amelyek nem kötődtek annyira az univerzumhoz, de filmként összeszedettebbek voltak(bár egyikre sem lehet a kiváló jelzőt aggatni)
  • cobra64 #11
    Elsőként bloodrayne ugrik be, aztán doom. Ide sorolná spiderman 3 részét is, ami valami rettenet lett valóságosan megerőszakolták a képregényt. Szegény peter foroghat a sírjában miután látta az első részt és fejbelőte magát. Mondjuk a filmből készült játék viszonylag jó lett, de azért inkább maradtak volna a képregénynél. Hulkról pedig ne is beszéljuk.
    Egy szó mint száz a legtöbb játékból készült film tök sz*r lett, pedig lehetett volna sokkal jobb is, sokmindent kihozhatak volna belőle.
    Vegyük pl. bloodrayne-t egyszerűbb lett volna 21. századba helyezni a történett valamilyen szinten folytatni a játékot benne, sokkal érdekesebb lett volna, mint bemutatni a kezdeteket és a vadnyugatott a 2. részben. A doom esetében is tiszteletben tarthaták volna a játékot, nem pedig ilyen förtelemet összehozni, bár az akciók viszonylag jól sikerültek benne az élvezhető is, de a többi.
    Alapvetően az a baj, hogy a játéktól annyire eltérnek, hogy az aki szokot játszani az számára a film már nem élvezhető. Ez pedig a rendezők és a forgatókönyvírók híbája, így szinte szentségtörés filmet készíteni a legnépszerűbb játékokból, legalábbis ilyen sz*rokat. Legalább párszor becsülettel végig is tolták volna a játékot, akkor nem csináltak volna ilyen szar*kat. És nemcsak egy új bőr lehúzássa lett volna cél az emberről felhasználva 1-1 játék címét hozzá.
  • Szefmester #10
    3 legjobb? hmm.. helyből csak a Mortal Kombat 1. része ugrik be .. más sem.. :S valahogy csak olyanok ugranak be amikből később készültek borzalmas játékok..
  • kozik #9
    a bloodrayne egy utolsó khmm, gyengeség, ellenben a doom szerintem rendesen jó. főleg, hogy nem követték el azt a hibát, hogy egyrészt komolyan vegyék magukat, másrészt egy pillanatig is próbálják leplezni, hogy ennek egy játék az alapja. a végén, mikor főhősünk fps-be vált, valami zseniális.
  • Szeszmester #8
    Van benne egy erotikus jelenet, emlékszem, külön le lehetett tölteni torrentről :)