Ötvös Tibor

Bezár az Ensemble Studios

Azt hiszem elég rossz hírt kell közölnöm minden, magára valamit is adó stratégia rajongóval.

A Microsoft ugyanis a mai napon hivatalosan is bejelentette azon döntését, miszerint bezárja az Age of Empires sorozatot is jegyző Ensemble Studiost. A csapat nagy részét már el is küldték, a megmaradt pár ember a 2009-ben megjelenő Halo Wars utómunkálatait végzi.



A döntés több, mint meglepő, hiszen a Microsoft nagyon sokat köszönhetett az Age of...-sorozatnak. A három fő rész, a kiegészítő lemezek illetve az Age of Mythology is milliós eladásokat produkált és valószínű a Halo Wars sem fog megbukni. A Microsoft hivatalos közleményében azt írja, hogy pusztán pénzügyi alapokra építkezve hozták meg a döntésüket. Öröm az ürömben, hogy a csapat pár tagja új tagokat toboroz és továbbra is szeretnének stratégiai játékokat fejlesztgetni - természetesen más néven.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Scooter #9
    Szar*nak manapság egy játék hírnevére. A pénz és a profit a lényeg...Ilyen tetű a világ. Le kéne mind.
  • sonicXX #8
    Én mondjuk sose volta oda egyik AO-ért sem. Mindegy, nem is ezért írok. Szerintem lekötött anyagi erőforrásokat akarnak felszabadítani és átcsoportosítani. Elképzelhető, hogy a Singularity-hez viszik át a pénzeket és/vagy a Windows7-hez. Ahol még szintén lenne helye injektálásnak az MS-nél, az a Live.com vagy az msn search, de úgy általában a webes platform. A játékfejlesztés valószínűleg az MS-nél amúgy is csak egy apró piaci kitérő volt és talán propaganda célokat szolgált eredetileg, azért hogy a fiatalabb korosztályban az MS-ről pozitívabb kép alakuljon ki.
  • Etinger #7
    Hogy hogy az Ensemble csinálja a Halo Wars-t és nem a Bungee? MEg ez a bezárás is most meg lep.. miért? Le vagyok maradva nagyon...
  • Balumann #6
    Hát én sose voltam stratégia kedvelő, de az Age of Empires 2-től egyszerűen nem bírtam felállni se egy jóideig. Eleinte még nem volt gépem, és a rokonomnál játszottam (sajnos elég ritkán mentünk, de mikor oda mentem nem is csináltam mást csak azzal játszottam :S), egyszerűen hihetetlenül élveztem. Egyetlen 1 stratégiát szerettem még ezen kívül, az pedig a Tiberian sun, többi stratégiát általában 2-3 óra után töröltem (de szinte mindent próbáltam).
    AoE 3 már nem tetszett.
    Az AoE 2 miatt sajnálom őket, de mivel a 3 nem tetszett, a Halo meg sosem érdekelt (az 1-el játszottam, átvittem 3 pályát azt kész, nem az én stílusom), így nem hiszem, hogy hiányozni fognak. De ettől függetlenül eléggé értelmetlen ez a lépés a Microsofttól. Viszont lehet, hogy jól is járnak, lehet miattuk rontották el a legutóbbi AoE -t :-)
  • Vardar #5
    Legalább megszabadultak az MS basáskodásától. Remélem valahogy megoldják a Halo Wars PC-s portját:D
  • cateran #4
    Valaki vilagositson fel! Ha adott 1 ceg ami olyan jatekokat keszit,amelyek rengeteg penzt hoznak,akkor miert kell -"pusztán pénzügyi alapokra építkezve hozták meg a döntésüket"- megszuntetni? Ez nekem kinai....:S
  • torcipepe #3
    kedvesek, inkább bezárják, ahelyett hogy eladnák valaki olyannak, aki lát benne fantáziát és profitot. a régi csapatnak új név alatt meg elég nehéz dolga lesz újra feltörni, mert hiába fogja tudni a játékaikat kedvelő közösség, hogy csak a név más, nem ők adják a jelentős vásárlóerőt.
  • Sanyix #2
    mocskos m$

    aoe2 aom beszteszt.
  • Tetsuo #1
    age of empire 2.......... odabszott anno