Ötvös Tibor

Az Epic kiakadt a Gears of War értékeléseken

Mike Capps, az Epic Games elnöke egy videóintejúban teljesen kiakadt, mert szerinte a PC-s sajtó teljesen jogtalanul pontozta le a Gears of War számítógépes változatát.

Capps a MundoRare.com videóinterjújában beszélt kicsit a Gears of War 2 fedezékrendszeréről, valamint a Resident Evil 5-ről is. Ám ugyanakkor kicsit dühöngött azon, hogy a PC-s sajtó mennyire lehúzta - szerinte jogtalanul - a Gears of War számítógépes portját.


"A Gears of War alacsonyabb értékeléseket kapott PC-n? Szerintem ez baromság" - kezdte Capps. "Fogtunk egy remek X360 játékot, nagyobb felbontást és három extra pályát tettünk bele és ezután kapott rosszabb értékeléseket. Szerintem ez hülyeség. Nem tudom felfogni, miért volt baj, hogy régi a játék, hiszen PC-n újnak számított. Adtunk új multi-módokat, új pályákat - amik miatt az X360 rajongók elég idegesek voltak - és ennek ellenére alacsony pontszámokat kap."

Azért valljuk be őszintén, hogy a PC-s változatban maradtak olyan bugok, melyek a teljes rendszer összeomlásához is vezethettek, ráadásul a multiplayert csak fizetős rendszeren keresztül lehetett játszani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #24
    Hát, azon nagyot röhögtem, hogy a csávó nem érti, miért kapott szarabb értékelést egy másik platformon. "nagyobb felbontás, új pályák..."...
    hát barátom, a pc-n kicsit mások az elvárások, más a mezőny, és itt nem esszük be az ilyeneket.
    Bár azt belátom, hogy jó PC-s átirat konzolról a Fable óta nincs és előtte sem volt nagyon :)
  • Balumann #23
    Én csak 2 pályáig bírtam (aztán videókat néztem, hátha azt látom, hogy lesznek érdekesebb részek is...), utána pár napig vártam hátha valaki jön coopban (érdekes módon senkit se tudtam találni ^^). A fedezék rendszer, irányítás, és grafika szerintem nem rossz. Nekem csak a többivel van probléma (játékmenet, fegyverek, ellenségek).

    A fagyás meg ugyan úgy van eredetivel meg tört verzióval is. Valahol írták, hogy frissíteni kell a live-t, vagy nem tom mit, és akkor nem dob ki kb. 1 percel a játék elindítása után hibajelentéssel (amiről általában persze vissza lehet lépni, hacsak - azthiszem - nincs tiltva a hibajelentés ablak...).
  • Narxis #22
    Nálam meg igenis fagyott és nem wrz volt... -.-

    Többi EREDETI játékommal ma napig vígan játszom, szal nem gép hiba.
  • Tinman #21
    Távol álljon tőlem a GoW védelme, mert nem vagyok fan, de nézd meg milyen más FPS/TPS cuccok jöttek ki akkoriban PC-re.
    Abs. korrekt volt amit a GoW felmutatott.
  • Duffy1990 #20
    Hát gáz. Jogos a lehúzás, de meg kell hagyni hogy Xbox360-on ahol a mozgás konzollal szar és egyszerre nem tudsz guggolni, menni tárat cserélni és utána még lőni. Ez a falfedezék igen is jó volt. Én hozzászoktam hogy mindezt gépen egyszerre csinálom. Amúgy nekem a grafikával semmi bajom nem volt, habár nekem ez nem nyújt alapot a fikázáshoz semmien játéknál, mert szar grafikával is lehet jó játékot összerakni. Pl Sof, vagy az IG2 ami más kategória mert az stratégia. :D
  • dronkZero #19
    Hát pedig ez a GoW tényleg szar. Grafika béna mind modellezés, mind effektek terén, irányítás kurvagáz, ez a fedezékes rendszer valami rettenetes. Én ahhoz vagyok szokva, hogy _oda_megyek_ahová_akarok, nem tapadok rá a falra. Ellenségekbe kell fél tonna ólom fejenként, baszott gyenge a fegyver. A pisztoly pl sokkal erősebb, abból fejbe elég 1-2, a nagy lóbaszó puskával meg még fejbe is kell vagy 20.

    Négyszer futottam neki, de már csak a koop lehetősége miatt van fenn a gépemen. Bármilyen bénaszar lövöldözős is jó koopban... Csak idő kéne rá, meg partner...

    Szerintem tökéletesen jogos a lehúzás, ez a játék PCn gáz.
  • Lobsterman #18
    Ezzel csak arra a mondatára reagáltam hogy "Fogtunk egy remek X360 játékot, nagyobb felbontást és három extra pályát tettünk bele és ezután kapott rosszabb értékeléseket. Szerintem ez hülyeség."
    Nem játszottam a GoW-al, nem konkrétan erről beszélek, csak arról hogy attól hogy konzolon imádnak egy játékot az nem jelenti azt hogy a PCsek is imádni fogják. Itt van rá példának az Assassins Creed amiért ha jól tudom a konzolos népség teljesen odáig volt, de PCn kijött és nagyon sok helyről hallottam hogy az első 2 pálya után baromi repetatív, és ezzel csak egyet tudok érteni. Devil May Cry 4-et is kipróbáltam, látom az életképességét konzolokon, de PCn nem, amit az eladások is bizonyítani látszanak.
    Jobb esetben meg aki a játkokról ír cikket az gamer, rosszabb esetben persze becsusszannak érdekes dolgok. Most az hogy a PCs sajtó megszólta a GoW-t persze nem azt jelenti hogy rossz játék, de azt sem jelenti hogy az az istenkirályság, amit az Epic-es csávó szeretne hinni róla. Lehet hogy igaza van, de nem kellene azt hinnie hogy ha kiadnak egy sikeres, jó XBox-os játékot PCre az automatikusan ugyanolan jó lesz(ha nem jobb) mint a konzolos kollega. Az egy dolog hogy új pályák meg multiplayer van benne, de 1, ezt a 2 feature-t ugyanúgy el tudják rontani mint bármi mást 2, ha működik az irányítás kontrollerrel azt nem biztos hogy működik bill+egér kombóval 3, a konzolos grafika nem egyenlő a PCs grafikával. Más hardware, más lehetőségek. 4, egy teljesen más platformra történő portolás millió hibalehetőséget hozhat elő. Ismét mondom itt nem a GoW-ról beszélek, hanem nagy általánosságban.
    GTA4-ről amíg ki nem jön PCre és ki nem próbáltam nem akarok és nem tudok mit mondani.
  • tomcsa4 #17
    Az a lényeg, hogy ha valaki vásárlásra szánja el magát, akkor még több év távlatában se bánja, hogy megvette az adott terméket. Annál rosszabb nincs is, mint amikor valaki megveszi 8-12k-ért és max 4k-ért sikerül túladnia rajta.
  • jeti00 #16
    Teszteken átmentem, először nekem se volt, aztán hanyagoltam pár hétre és utána jött a hiba, sok kilépés és szaggatás mikor előtte semmi ilyen :S de azért sikerült végigjátszani :) nem bántam meg végülis h beszereztem
  • peat666 #15
    Nem a "pc-s és konzolos gamerről" (tudnád hánynak van mind2) volt szó a cikkben hanem a médiáról, olvass és értelmezz.
    A gta4 pl mindenhol közel maximum értékelést kapott. Olvass bele egy két komolyabb x360 fórumba, elé keményen leszóljuk, mert egy összecsapott, bugos, unalmas cucc. Ps3-nál nemtudom mi a vélemény, mivel még ott butították is gondolom ott is kapja a magáét. Szóval média nem = a gamerrel. A gow meg a többségnek tetszett pc-n ahogy én hallottam. Nekem egy lineráis akciógame. (én a konzolos állatfaj vagyok)