Ötvös Tibor

PC-re is jön a Final Fantasy XIII

A világsajtó még mindig az E3-as bejelentést emésztgeti, miszerint X360-ra is átruccan a Square-Enix gondozásában készülgető Final Fantasy XIII, de a Microsoft most újból felhozta a témát.

A konferencia után pár nappal a játék producere, Kitasze Josinori bejelentette, hogy mivel amúgy is egy olyan programozói csomaggal dolgoznak, mely lehetővé teszi a párhuzamos fejlesztést, így X360 mellett PC-re is elkészítik a Final Fantasy XIII-at.



Azt is hozzátette, hogy mindhárom verzió ugyanolyan lesz, vagyis sem a tartalom sem pedig külcsín tekintetében nem lesz különbség. A méretekkel azonban még gondban vannak, hiszen jelen állás szerint nem tudni, pontosan hány darab DVD-lemezen terpeszkedik majd el a játék. A Tokyo Game Show keretén belül újabb információkat tudhatunk meg a játékról.



Update: Időközben a Square-Enix bejelentette, hogy a világszerte megjelent hírekkel ellentétben a Final Fantasy XIII nem érkezik PC-re. A félreértés abból adódott, hogy a játékot PC alapú eszközökkel fejlesztik, mégsem jelenik meg személyi számítógépekre. Ezúton kérünk mindenkitől elnézést, akiben esetleg ez a hír kósza reményeket keltett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #24
    Ez önmagában nem indok, hiszen a konzolokat is warezolják. Tudom, hogy ez a hivatalos indoklás, de ugyanez volt a hivatalos indoklás anno a PC mellett a konzolok ellen (mintegy 20 évvel ezelőtt), azaz kemény bullsh*t. Szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy a célközönség (pláne japán) konzollal akar játszani nagyképernyős HD-s tv-n, nem pedig asztali számítógépen, ennyi és nem több.

    ffxi, törtem a fejem és a guglit... feladom, melyik konzol gém készül nem PC-s eszközökkel?
  • ffxi #23
    Melyik konzol gém nem PC alapú eszközökkel készítik el?
  • ffxi #22
    Fuck!
  • ffxi #21
    Megeszem a kalapom :D
  • rob99 #20
    és pont az ilyen warez dolgok miatt nem fogják átírni pc-re...
    Szerintem nem érné meg nekik, hogy egy olyan platformra is fejleszteni játékot, amire a felhasználóknak csak a 30-40% venné meg eredetiben, a másik része meg szépen letöltené valamelyik torrent oldalról. A konzolos felhasználóknak meg csak egy kis része játszik warez cuccokkal. És akkor még nem volt szó arról, hogy pc-re meg külön optimalizálni kell...
  • Motig #19
    édes kis szívem akkor hol a tavaj bejelentet Dead Rising? vagy a többi ONLY X360 game?
  • Tinman #18
    Square cuccokkal azért erősen más a felállás.
  • Cat #17
    Az MS minden xboxos termékét átviszi PC-re is, szóval szerintem azért lehet még reménykedni.
  • Naridar #16
    Rohadjon el a Square Enix, úgy ahogy van! Majd ha eddig nem tudta őket senki rávenni, hogy szálljanak le a Playstationről, majd ráveszi őket a Sony! A Ps2 emulátor (ami már majdnem teljesen működőképes) szinte kizárólag a Final Fantasy X miatt készült, ugyanis azt viszi a legjobban. Erre megpróbálom felhívni a Sony figyelmét is.
  • gyuri12 #15
    És van képük kint hagyni a cikket...
    Hová süllyedsz SG?!