Ötvös Tibor

Rasszista Colonization?

Vannak emberek, akik bármit megtennének egy kis publicitásért. Nemrégiben a Mass Effect kapcsán alakult ki komolyabb botrány, ám most a Sid Meier's Civilization IV: Colonization kapta meg a magáét.

A népszerű - és többnyire megbízható - Variety egyik munkatársa ugyanis a fent említett játék bejelentése után rögtön kifejtette véleményét, melyet rajta kívül talán senki nem gondolt komolyan. Ben Fritz szerint ugyanis a Colonization egy rabszolgaságot és a rasszizmust éltető alkotás. Ráadásul szerinte az emberiség szégyene, hogy egy ilyen korszakról (gyarmatosítás) meg lehet jelentetni játékot.


Egy klasszikus kép

Fritz úr bizonyára nem jár mozikba vagy direkt nem néz tévét, hiszen bizonyára ott is találkozhatott ilyen témájú alkotásokkal, de lapozzunk. A 2K Games ugyanis nem hagyta annyiban a dolgot és kijelentette, hogy a játékban épp az a jó, hogy átírhatjuk a történelmet. Határozottan visszautasították, miszerint bármilyen rasszista fennhangja lenne az immáron közel 17 éves programnak.

A játék ősszel érkezik meg és egy önmagában is futtatható kiegészítő lesz a nagysikerű Civilization negyedik részéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • thomascs #23
    Nem tudja vki, hogy az indiánoknál hogy kell teljesíteni a küldetéseket?Mert írja, hogy free promotion valami, ha teljesítem.De mit kell teljesíteni?
    A másik kérdésem, az, hogy ha az indián faluba kell vmi, pl.:puska, rum, stb, akkor abból mennyi kell nekik?Ezt hol találom meg?Mert mikor dumál, akkor ír egy összeget, de utólag ki emlékszik rá 2 nap múlva.
  • a.carkey #22
    Amúgy megjelent ...
  • a.carkey #21
    Baromja. Anno biztos nem hallott az eredeti verzióról. Le se esett neki, hogy mennyire régi a játék. :D
  • Aquli #20
    Ez egy idióta fasz, de az eredeti cikkében pár-száz kommentben meg is kapta a gyalát az emberektől ^^.
  • Ford Prefect #19
    ezek is már nem tudják min reklamáljanak a jó dolgukban. majd ha korbáccsal csapkodom őket a gyapotföldön akkor lesz okuk reklamálni :)
  • Szefmester #18
    szintén... legközelebb ha egy kissebbségi megtámad, és elkapják feljelentem rasszizmusért.. tuti azért engem mert nem vagyok se zsidó, se arab, se fekete, se cigány, de még csak kínai sem.., és még a rámerőszakoltavllásom sem gyakorlom.. fujj milyen ember vagyok, és akkor még ilyen Colonization nevű játékokkak is játszom.. hát ez tényleg undorító..
    ez már a egyenlőség azon része amikor "minden ember egyenlő, de néhányan egyenlőbbek a többinél"..
  • Sanyix #17
    én is a nagyon rendszeres tvnézők szerint homofób, náci, szélsőjobbos, elmebeteg vagyok, mert nem azt gondolom amit kell gondolni ;)
  • TheRaven #16
    én homofób,náci,szélsőjobbos,rasszista,antiszemita,randalírozó,alkoholista stb ember vagyok az ideális világodban(azaz a tvben):P
  • szotyikaa #15
    Mocskos BUZIK!!
  • NEXUS6 #14
    Nekem úgy tűnik, hogy a XXI. szd törvények szerinti ideális világban először is mindenki nő, aztán nemzetiségére nézve néger/cigány/stb, és vallására szerint minimum zsidó, emellett homokos vagy leszbikus, gyógyíthatatlan testi és lelki betegségben szenved és valamelyik tulájdonságának minden héten valami felvonuláson ad hangot.

    Legjobb tudomásom szerint a fentiek közül egyik sem vagyok, de ugyan azt nem érték el, hogy az ilyen emberek boldogok, azt viszont igen, hogy lassan én is olyan szarul érzem magam, mintha a fenti hátrányok közül néhányat birtokolnék.